SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Un nume important din tenisul mondial a anunțat că nu va participa la Roland Garros

Murray va rata turneul de la Roland Garros
Murray va rata turneul de la Roland Garros

Articol de - Publicat duminica, 06 februarie 2022 19:39 / Actualizat duminica, 06 februarie 2022 19:49

Andy Murray (34 ani, 102 ATP) a declarat că nu va participa la sezonul de zgură, ratând inclusiv turneul de la Roland Garros, pentru a se concentra pe cel de la Wimbledon.

Este al doilea an consecutiv când britanicul ratează participarea la Open-ul francez, după ce nici în sezonul precedent nu a participat. Roland Garros 2022 se va desfășura în perioada 22 mai - 5 iunie, însă Murray a explicat cât de multe probleme i-au adus în trecut participările la turneele de zgură, motiv pentru care a spus „pas” întregului sezon pe această suprafață.

Zgura, o problemă pentru Murray

„Nu plănuiesc să joc pe zgură. În ultimii doi ani, această suprafață mi-a înrăutățit problemele, nu vreau să îmi asum acest risc”, a declarat britanicul Andy Murray

Fostul număr unu mondial, Murray, aflat în prezent pe locul 102 în lume, a încercat să revină la vechea sa formă, după intervenția chirurgicală suferită în 2019, menită să-i rezolve problemă la șold care i-a amenințat inclusiv cariera. Cu toate acestea, britanicul a spus că nu exclude totuși să mai joace pe zgură în viitor.

„Iau în calcul să joc pe zgură în viitor, însă anul trecut aproape că am ratat turneul de la Wimbledon. Voi încerca în continuare să concurez puțin în această perioadă, nu voi face nimic special, acesta este planul meu în acest moment. Am avut o perioadă foarte încarcată în ultima vreme, nu voi risca și sper să fiu într-o formă bună pentru sezonul de iarbă”, a explicat Murray situația.

3 titluri de Grand Slamare în palmares Andy Murray, două la Wimbledon și unul la US Open

Citește și alte știri din tenis:

Ana Bogdan s-a calificat în ultimul tur al calificărilor de la St. Petersburg + Irina Bara, eliminată

Simona Halep a oferit cea mai frumoasă lovitură a lunii ianuarie în circuitul WTA

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează