SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Căldura de acasă » Simona Halep a debutat la BRD Open în faţa unei arene pline: ”A fost o atmosferă incredibilă”

Articol de , - Publicat joi, 10 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 10 iulie 2014 02:12

Într-o atmosferă ca de saună, a treia jucătoare a lumii a învins-o în primul tur pe Indy de Vroome cu 6-0, 6-4, la începutul partidei ea primind din partea fanilor români o rundă de standing ovation.

Simona Halep a aşteptat această întîlnire. Fanii ei şi mai mult. Iar întîlnirea lor a avut loc ieri, la plus 30 de grade Celsius. Iubirea lor n-a ţinut cont de factorii externi vitregi. Centralul s-a umplut de oameni dornici să o aplaude, să o încurajeze şi să o vadă pe a treia jucătoare a lumii.

Primirea Simonei acasă după finala de la Roland Garros şi semifinala de la Wimbledon a fost una generatoare de fiori. 4.000 de oameni s-au ridicat în picioare şi au aplaudat intrarea pe teren a Simonei. "A fost o atmosferă deosebită, incredibilă pentru mine. Au fost şi mai mulţi oameni ca la Fed Cup", a spus românca.

Înţepături la încheietură
O dată meciul început, Simona a uitat de tribune şi s-a concentrat pe ce a avut de făcut. Adică să cîştige. Pentru că fanii o vor aşa. Mereu învingătoare, aproape de perfecţiune. Oftatul lor la unele greşeli a evidenţiat asta. Poate Simona a simţit acest lucru, iar la conferinţa de presă de după a subliniat că şi-ar dori ca fanii să fie acolo şi cînd n-o să îi mai meargă la fel de bine. Ieri, însă nu a fost cazul de aşa ceva. Fosta elevă a lui Wim Fissette, olandeza de 18 ani abia împliniţi Indy de Vroome, nu a reuşit să-i ia nici un game în primul set.

Jocul s-a mai strîns în al doilea, cu de Vroome reuşind să facă şi două break-uri, dar de fiecare dată Halep a revenit. Chiar dacă a simţit unele înţepături la încheietura dreaptă, iar problemele de la gleznă încă nu sînt de domeniul trecutului. "Dacă turneul nu era acasă cu siguranţă nu jucam. Sînt foarte obosită, dar sper să ajung cît mai departe", a spus Simona.

Azi, ea va intra din nou pe teren pentru o calificare în sferturi de finală şi se va duela cu sîrboaica Aleksandra Krunici, locul 155 WTA şi 21 de ani. "N-o cunosc, dar la nivelul acesta toate sînt puternice", a spus Simona, pe care azi o aşteaptă din nou o întîlnire plină de emoţii cu românii.

"Îmi fac programul după cum simt"
După turneul de la Bucureşti şi după o o vacanţă, Simona Halep se va întoarce în circuitul profesionist la turneul de la Cincinnati (11 august-17 august). Românca a explicat de ce nu va juca la Montreal, o competiţie importantă la care vor fi prezente mai toate jucătoarele de Top. "Pentru că nu am fost nici anul trecut şi eu îmi fac programul după cum simt".

După Cincinnati vor urma New Haven şi US Open în săptămâni consecutive. "Nu-mi va fi greu pentru că aşa am făcut în 2013 şi a fost bine". Anul trecut, ea a făcut sferturi la Cincinnati, a cîştigat la New Haven şi a ajuns în "optimi" la US Open.

"Tratez fiecare început de turneu ca pe un început de război"
Simona Halep se află pentru a doua oară în postura de a a-şi apăra un trofeu. Anul trecut pe vremea aceasta, ea se impune pe zgura de la Budapesta, dar cum turneul s-a mutat la Bucureşti, sarcina a devenit şi mai plăcută.

"Nu prea mă gîndesc la asta, că am de apărat puncte. Am avut rezultate bune la turneele de Mare Şlem şi am adunat multe puncte. Eu tratez fiecare turneu ca pe un început de război pe care vreau să-l cîştig. De aceea e aşa frumos tenisul pentru că în fiecare luni ai şansa să o iei de la capăt".

"Cînd sînt acasă mă relaxez stînd cît mai mult în casă, cu familia şi prietenii" (Simona Halep)

Programul de azi
Teren Central
Danka Kovinic (Mun)-Karin Knapp (Ita, 4)
urmat de
Raluca Olaru, Valeria Solovieva (Rom/Rus)-Elena Bogdan, Alexandra Cadanţu (Rom/Rom)
nu înainte de ora 18:00
Simona Halep (Rom, 1)-Aleksandra Krunici (Ser)
urmat de
Silvia Soler-Espinosa (Spa)-Alexandra Dulgheru (Rom) sau Roberta Vinci (Ita, 2)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (2)
bazileon
bazileon  •  11 Iulie 2014, 13:31

Sa joace de acum inainte toate turneele, si Wimbledonu, si RG.-ul, si Melbourne, si Forrest Hills-ul (daca s-o reveni la el) numei pe arenele BRD, cu acest public minunat si calduros.

flaviulucianr
flaviulucianr  •  10 Iulie 2014, 13:45

Felicitari Simona! Bafta si in continuare fetita scumpa. Suntem cu totii alaturi de tine, tu esti mandria noastra. Sa te ajute Bunul Dumnezeu la fiecare pas!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează