SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEU

Careu pentru US Open

Roger Federer
Roger Federer

Articol de - Publicat miercuri, 26 august 2009 00:00

Primii patru jucători ai lumii aşteaptă diferit ultimul turneu de Mare Şlem al anului

1. Roger Federer
Gemenele Charlene şi Myla au împlinit o lună, iar tăticul, cu victoria de la Cincinnati, a dovedit că tenisul rămîne pe un loc foarte sus în lista de priorităţi. Deşi a călătorit cu familia, soţia elveţianului nu a apărut în tribună nici la Toronto, nici la Cincinnati. "Mirka s-a dovedit grozavă pe durata sarcinii. Şi acum e la fel. Îi simt sprijinul. Mă lasă să-mi simt mintea liberă şi să pot face ceea ce ştiu mai bine", a spus Roger.

2. Andy Murray
După Nadal şi Federer, şi-a asigurat deja locul pentru Turneul Campionilor, găzduit de Londra între 22 şi 29 noiembrie. Scoţianul crede că la finalul anului s-ar putea da o bătălie aprigă pentru poziţia de lider mondial. Pînă acolo însă, Andy trebuie să-şi apere punctele de la US Open, unde anul trecut a ajuns în finală. "Federer şi Nadal sînt cei mai buni, aşa îi va reţine şi istoria. Dar mie îmi place să joc contra lor, e o mare provocare pentru mine", afirmă Muray.

3. Rafael Nadal
A făcut pauză două luni şi jumătate pentru a-şi trata şi odihni genunchii, apoi a jucat la Toronto ("sferturi") şi Cincinnati (semifinale). "Vom vedea cum voi fi din punct de vedere fizic pentru a juca meciuri de trei seturi din cinci. Am jucat şapte partide şi am cîştigat cinci, cred că e suficient. Mă simt mai pregătit pentru US Open decît mă aşteptam înainte de a veni în America", a explicat Rafa.

4. Novak Djokovici
Finalistul de la Cincinnati l-a angajat pe fostul jucător american Todd Martin, fără a renunţa însă la îndelungata colaborare cu Marian Vajda. "Voi lucra cu amîndoi. Todd a jucat multă vreme la nivel înalt, are multă experienţă. A venit deja cu cîteva idei despre ce pot îmbunătăţi şi abia aştept să le aplic", a mărturisit Nole.

Citește și:

Mihai Stoica, impresionat de fizicul unui „tricolor”: „Uitați-vă la el, poate să concureze la Mister Olympia”
Nationala
Mihai Stoica, impresionat de fizicul unui „tricolor”: „Uitați-vă la el, poate să concureze la Mister Olympia”
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Euro 2024
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start
Nationala
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (8)
 •  26 August 2009, 21:39

Dupa umila mea parere cu care daca nu sunteti de acord va rog sa nu treceti la invective dra/Luminita Paul este de departe cea mai buna comentatoare de tenis la Eurosport.Pai daca e sa ne gandim la trancanitorul de Sorin Popescu,care se lupta din greu cu gramatica limbii romane, si tot o sa-mi dati dreptate.Cat priveste greseala cu Toronto si Montreal nu este scuzabila pentru un profesionist dar nici atat de grava in comparatie cu alte mari gugumanii pe care le-am intalnit in presa.

 •  26 August 2009, 10:38

cand comenteaza la tv e mai penibila aceasta "scriitoare"....

desenatu
desenatu  •  26 August 2009, 10:03

Incompetenta se ridica la rang de virtute in redactia GSP. Lor li se rupe de faptul ca aceste greseli apar tot timpul, de cele mai multe ori nici macar nu se obosesc sa corecteze prostiile scoase din capetele lor minunate. Cred ca fiecare dintre noi am putea sa le dam lejer clase acestor MARI JURNALISTI. Din cate stiu, aceasta Luminita Paul este considerata specialistul GSP in tenis si cand sunt turneele importante de obicei ea scrie articolele...HALAL SPECIALIST

Vezi toate comentariile (8)
Comentează