SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Ce a însemnat US Open 2015 pentru Simona Halep? Semifinale. Încredere. Dezumflare

Articol de , - Publicat duminica, 13 septembrie 2015 00:00

A doua jucătoare a lumii a fost învinsă vineri, în penultimul act, de Flavia Pennetta, dar are multe motive pentru a crede în jocul său.

Călătoria Simonei Halep la New York s-a încheiat atunci cînd mingea venită din forehand-ul Flaviei Pennetta a aterizat exact pe tușă. Au fost două săptămîni în care românca a avut parte de tot felul de teste și din care a ieșit cu multe plusuri, dar și cu unele minusuri.

1. Cea mai bună performanță la US Open.

Simona a stabilit un nou vîrf propriu la turneul american, o dată cu atingerea semifinalelor. Precedentul însemna o calificare în optimi de finală în 2013. Apoi, a fost cel mai lung parcurs din 2015 la turneele de Mare Șlem din 2015. Totodată el însemnînd că Simona a atins semifinale la trei competiții de Grand Slam, după Roland Garros și Wimbledon 2014. "Sînt bucuroasă că am ajuns atît departe la New York, e cel mai bun rezultat al meu în turneele de Mare Șlem de anul acesta, așa că nu am lucruri negative de luat cu mine", a spus Simona.

2. Revenirea după o perioadă tulbure.

Rezultatele de la începutul anului au făcut-o pe Simona să-și dorească și mai mult de la cele două turnee de Mare Șlem de la mijlocul sezonului. Însă această dorință a secat-o emoțional și a suferit eliminări rapide din turneele de la Wimbledon și Roland Garros. Cînd nimeni nu o mai lua în calcul, Simona a pus pe lista sezonului două finale importante, la Toronto și Cincinnati, dar și semifinalele de la US Open.

3. A reușit să iasă învingătoare din meciuri extrem de dificile.

La US Open 2015, Simona a avut două mari bătălii. În meciul din optimi cu Sabine Lisicki, cînd a luptat contra adversarei, dar și a propriilor dureri cauzate de crampe. Și apoi în meciul din sferturi de finală, cînd a reușit pentru prima oară să o învingă pe Victoria Azarenka, fost lider mondial și deținătoare a două trofee de Mare Șlem.

4. A rămas fără energie.

Nu e pentru prima oară cînd Simona nu poate genera genul acela de energie pozitivă. "Nu poți să fii la fiecare meci sută la sută", spunea ea. Și asta s-a văzut în meciul cu Flavia Pennetta, în care nu a mai avut destulă benzină pentru a produce jocul său exploziv. În plus, în timpul turneului au apărut unele probleme fizice din cauza căldurii, unele care arată încă o anume fragilitate.

5. Meciurile pe care le lasă să se desfășoare rapid.

Unele partide ale Simonei sînt unilaterale. Atunci cînd jocul nu-i funcționează, adversara face ce vrea. A fost parțial și cazul meciului din semifinale de la US Open. Simona a spus că s-a simțit ca la Wimbledon din punct de vedere emoțional, dar că a fost mai bine ca la Australian Open, că a încercat să găseacă o cale, dar că Flavia a jucat mult prea bine și nu a lăsat-o să reintre în meci.

"Ne vedem la Singapore"

Chimia dintre Darren Cahill și Simona Halep s-a materializat în rezultate pe care nimeni nu le-ar fi anticipat după prăbușirile de la Roland Garros și Wimbledon. Românca l-a avut alături pe australian la Toronto, Cincinnati și US Open.

Tehnicianul care lucrează cu Simona prin intermediul celor de la adidas a ținut să puncteze pe Twitter rezultatele avute alături de ea.

"Minunată perioadă de șase săptămîni, Simona Halep. Îți mulțumesc că ai suportat un australian bătrîn ca mine. A fost o plăcere să lucrez cu tine. Ne vedem la Singapore", a scris el.

Va fi ultimul turneu la care Darren va participa din postura de antrenor al adidas, pentru că din decembrie programul de dezvoltare al jucătorilor pornit de firma germană își încetează activitatea.

Mai bine cu dreapta

Întrebată ce lecție ia cu sine după acest US Open, Halep a spus că a observat ce are în plus față de trecut. "Am gînduri pozitive în minte. Am un joc bun, am crescut mult pe forehand. Lovitura mea de dreapta e foarte solidă acum. Și mă mișc bine pe teren. Sînt mai relaxată. Pot cîștiga meciuri dure, am făcut-o aici în fața cîtorva jucătoare de top, ceea ce îmi dă încredere", a detaliat Simona.

"Abia aștept umătorul turneu. Știu de acum că voi avea șansa să-mi fac din nou cel mai bun tenis. Așa că a fost o perioadă bună". Pentru româncă urmează turneele din Asia, toate pe hard: Guangzhou, Wuhan, Beijing.

Hard-ul, teritoriu aurit

După 8 luni și jumătate scurse din acest sezon, bilanțul Simonei Halep e de 40 de victorii și 11 înfrîngeri. Prin comparație, ea a încheiat anul trecut cu 46 de victorii și 16 înfrîngeri, iar în 2013 cu 50 de victorii și 17 meciuri pierdute.

În 2015, baza izbînzilor a fost hard-ul, suprafață pe care românca a realizat că poate evolua foarte bine, că o avantajează. S-a văzut acest lucru încă din primele săptămîni ale anului, cînd a cucerit titlul de la Shenzhen și a ajuns pînă în "sferturi" la Australian Open, egalîndu-și cel mai bun rezultat.

În continuare, tot pe hard a mai adunat două trofee, Dubai și Indian Wells, ultimul fiind și cel mai important din carieră, plus a ajuns în semifinale la Miami. După perioada tulbure de peste vară, a folosit turneele nord-americane de hard pentru a-și recăpăta încrederea, reușind alte două finale, Toronto și Cincinnati, în turnee Premier 5, cărora li se adaugă semifinalele de la US Open.

Pînă la sfîrșitul sezonului, rămîn de disputat doar concursuri pe hard, inclusiv Turneul Campioanelor de la Singapore.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (13)
201.
201.  •  13 Septembrie 2015, 20:06
Postat de ovidiu_3003 pe 13 Septembrie 2015, 09:41

...acum s a vazut clar ca halep nu va castiga niciodata un turneu de Mare Slem ...restul e batjocura ...

Bine dobi! Castiga clona sportiva u...

domnelu
domnelu  •  13 Septembrie 2015, 19:49

Un jurnalist sportiv ar trebui sa stie ca WTA nu actualizeaza datele in fiecare zi si ultima actualizare a fost luni 31 August. Intre timp Simona a mai jucat 6 meciuri, bilantul la data articolului fiind 45-12. Luminita Paul, ce face colega d-tale?

florin_fcdb
florin_fcdb  •  13 Septembrie 2015, 16:28
Postat de ciuleavvictorms pe 13 Septembrie 2015, 14:14

***

dar cine esti tu ma,nostradamus?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează