SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID

Corespondență din Spania » 100.000 $ pentru Irina Begu » S-a calificat în sferturi: Fed Cup i-a dat aripi la Madrid

Irina Begu nu a pierdut nici un set în capitala Spaniei
Irina Begu nu a pierdut nici un set în capitala Spaniei

Articol de , - Publicat joi, 07 mai 2015 00:00

Ieri, românca a trecut cu 6-4, 6-4 de Barbora Strycova și s-a calificat în sferturile de finală de la Madrid. A luptat și cu nervii adversarei, care a avut mereu ceva de reproșat.

Încă e un pic frig, pe Terenul 3, aflat în interiorul Caja Magica, decupat pe una dintre laterale, pata de soare abia oferă un strop de căldură. E 11:00 dimineața, lumea încă se îmbulzește la intrarea în complex pentru că e ziua în care debutează în turneu Rafael Nadal. Irina Begu și Barbora Strycova au însă meciul lor de disputat, unul cu o miză importantă: prezența în "sferturi".

Era prima lor înfruntare oficială în circuitul WTA. Amîndouă intraseră pe zgura rece pentru a-și face jocul. De aceea, începutul a fost echilibrat, fără break-uri pînă pe finalul primului set.

Fiecare și-a scos la înaintare armele. Begu a construit punctele pentru a putea finaliza în spațiul eliberat, lovind lung, căutînd diagonalele, fiind mereu pregătită să alerge cît e nevoie.

Adversara, neavînd o forță comparabilă, a apelat la variații în înălțimea și efectele mingilor, utilizînd scurte și unghiuri. Dar și metode de intimidare care nu țin de rachetă și minge. A început să protesteze, apoi a izbucnit într-o tiradă în engleză, ca să se audă clar, inclusiv "the f.. word".

Imediat, a primit un avertisment pentru abuz verbal. De fapt, ce reclama ea? Faptul că românca ar fi comunicat cu antrenorul ei, nu atît de evident însă pe cît susținea Strycova. "Ea vorbește tot timpul, iar eu iau avertisment pentru că am rostit acel cuvînt?", a continuat cehoaica. Arbitra de scaun a trecut peste incident, dar nervii Barborei nu s-au potolit.

În acest timp, Begu și-a văzut de joc, a cîștigat primul set cu 6-4 și s-a detașat la 2-0 în al doilea. Acolo lucrurile s-au complicat un pic pentru ea, iar Strycova a continuat să se plîngă de aproape orice, chiar și de spectatorii care îi aplaudau greșelile.

După o serie de 4 break-uri, Irina s-a detașat la 5-3. Tot mai nervoasă, Strycova a continuat să împartă zîmbete ironice și mormăieli. În final, la 5-4, cînd românca servea pentru meci, a fost 0-40, dar românca a revenit și, cu 5 puncte la rînd, a închis meciul. Salutul de la final a fost rece, cehoaica abia întinzînd mîna.

Cel mai important însă este că Irina e în "sferturi" pentru prima dată într-un turneu Premier Mandatory, fază în care va întîlni o altă cehoaică, pe Petra Kvitova, cap de serie numărul 4.

Urcă în clasament

Irina Begu a început această săptămînă pe locul al 37-lea în ierarhia mondială. Cu atingerea "sferturilor" la Madrid va urca însă cîteva locuri în clasament, pînă cel puțin pe 32, ceea ce înseamnă că-și va îmbunătăți poziția de vîrf de pînă acum. Aceasta era 33, atinsă la începutul anului, în februarie, după rezultatele valoroase de la Australian Open ("optimi") și Rio de Janeiro (semifinale).

"Încă nu realizez ce înseamnă că sînt în sferturi la un turneu așa de mare. Îmi trebuie puțin timp să pun lucrurile cap la cap. Dar sînt foarte bucuroasă, asta e sigur!"
Irina Begu

"Contra Petrei Kvitova n-am nimic de pierdut. Ea e o jucătoare foarte bună, cîștigătoare de Grand Slam. Voi încerca din nou să-mi fac jocul, fără presiune"
Irina Begu

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează