SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

EXCLUSIV „Nu-i frumos așa ceva. Mai bine tăcea” » Cristian Tudor Popescu, despre ultimele 3 evenimente cu Simona Halep: „Am fost surprins neplăcut! Trag o singură concluzie”

Cristian Tudor Popescu - CTP, sursa foto: facebook @LibrisCultural
Cristian Tudor Popescu - CTP, sursa foto: facebook @LibrisCultural

Articol de - Publicat joi, 16 mai 2024 17:47 / Actualizat vineri, 17 mai 2024 01:27

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, în exclusivitate pentru GSP.ro, revenirea Simonei Halep pe zgură, consemnată miercuri, la Trophée Clarins, și încheiată printr-o nouă accidentare în dreptul fostului lider mondial, de data aceasta la genunchi. CTP explică de ce se declară nemulțumit de nivelul fizic al jucătoarei de 32 de ani și se pronunță, totodată, pe marginea altor două subiecte de interes: politica Roland Garros în privința wild-card-urilor și despărțirea prematură a Simonei de Carlos Martinez.

Revenirea Simonei Halep în circuit nu decurge nici pe departe pe măsura așteptărilor pe care fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon și le trasase în primăvară. Fragilitatea fizică a determinat-o să decline primele invitații de care a beneficiat în sezonul de zgură, pentru ca reîntâlnirea cu suprafața favorită să se transforme într-o nouă cumpănă rău prevestitoare.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”
INTERVIU GSP
Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

Cristian Tudor Popescu, omul care a urmărit îndeaproape „călătoria” Simonei Halep din ultimul deceniu, subliniază un detaliu ce-ar putea cauza lipsa de vitalitate a acesteia. Și anume modul în care jucătoarea ar fi gestionat perioada în care a fost suspendată.

CTP, după o nouă accidentare a Simonei Halep: „Am fost surprins neplăcut! Nu pot decât să trag concluzia că nu s-a antrenat așa cum am crezut eu”

„Am fost surprins neplăcut, pentru că mi-am imaginat că Simona s-a antrenat - sau cel puțin așa a spus și asta am văzut și eu, că va continua antrenamentele în regim normal - în perioada în care a fost suspendată. Mi-am imaginat că-și va menține condiția fizică generală, adică rezistența în timp și articulațiile, mușchii.

Mă gândeam că problema va fi cu reglarea loviturilor. Fiindcă asta e diferența dintre antrenament și jocul pe puncte într-un turneu WTA. Acolo, e greu să lovești cu aceeași precizie și aceeași determinare ca la antrenament. Aici credeam că vor apărea probleme. Dar nu sunt aici!

Simona lovește așa cum o știm. Are reverul în continuare, este foarte bun, e lovitura ei de paradă. Dă și cu dreapta bine... În schimb, iată că e al doilea meci în care-i cedează «carcasa», îi cedează mușchii, umărul, articulațiile. Mă surprinde acest lucru. Nu pot decât să trag concluzia că ea nu s-a antrenat din punct de vedere fizic așa cum am crezut eu. Asta este situația””, a afirmat Cristian Tudor Popescu, pentru Gazeta Sporturilor.

„Nu-i frumos așa ceva. Mai bine tăcea” » Cristian Tudor Popescu, despre ultimele 3 evenimente cu Simona Halep: „Am fost surprins neplăcut! Trag o singură concluzie”
Simona Halep, foto: Twitter

„Rezistă un set și jumătate, după care cedează ceva”

CTP și-a argumentat ipoteza:

Și-n meciul acesta, de la Trophée Clarins, ea n-a jucat rău. Adversara respectivă, #123 mondial, nu era chiar oricine! A jucat bine. Iar Simona a făcut față, dar s-a întâmplat ca-n meciul cu Badosa, de la Miami. Cam atât rezistă, un set și jumătate, după care cedează ceva. Acolo a cedat umărul... Acum a cedat genunchiul. În acest moment, se află într-o stare foarte dificil de rezolvat. De ce?

Pentru că ea are nevoie să joace acum turnee, pe puncte. N-are ce să mai facă cu antrenamentul. Nu e de ajuns, trebuie să joace pe puncte. Dar dacă joacă pe puncte mai repede decât e cazul după această accidentare la genunchi, e un punct vulnerabil.

Ea ce să facă? Trebuie să joace. Dar dacă va relua acum și va încerca să joace la Rabat, după cum Virginia Ruzici n-o sfătuiește... Asta e dilema la accidentări: trebuie să joc, dar dacă intru mai devreme, mă accidentez din nou și se prelungește perioada de întrerupere? Iar orice prelungire a perioadei de întrerupere este gravă pentru Simona”.

Cristian Tudor Popescu, după ce Roland Garros a ocolit-o pe Simona Halep: „Sub nicio formă organizatorii nu pot fi acuzați”

CTP nu se poziționează pe același palier cu cei care au contestat vocal poziția celor de la Roland Garros de a nu-i acorda un wild-card Simonei Halep. Gazetarul e de părere că politica turneului parizian e perfect justificată.

„Și dacă nu ar fi fost această chesiune procedurală... Simona s-a apucat să spună că francezii sunt naționaliști. De ce sunt naționaliști, pentru că și-au pus jucătoarele lor? E un lucru absolut firesc să dai întâietate jucătoarelor franceze, nu? Și asta ar face oricine. Nu pot fi acuzați de naționalism.

Apoi, dacă nu ar fi existat această procedură cu cele șase jucătoare din Franța, plus cele australiene și americane, iar Simona tot nu primea wild-card... Mie mi se părea justificat (n.r. să nu i se acorde). Pentru că ar fi venit la Roland Garros după ce a jucat două meciuri de reluare, meciuri pe care le-a pierdut. Și le-a pierdut cam fără drept de apel!

De ce să primească la Roland Garros? Care nu mai e Trophée Clarins! De ce să primească la Roland Garros, un Grand Slam... Ca să ce? Ca să piardă în primul tur, din nou după un set și jumătate?

Sub nicio formă nu cred că organizatorii de la Roland Garros pot fi acuzați că nu i-au dat wild-card Simonei”, a mărturisit Cristian Tudor Popescu.

„Nu-i frumos așa ceva. Mai bine tăcea”

Gazeta Sporturilor a scris miercuri despre încheierea bruscă a colaborării dintre Simona Halep și Carlos Martinez, spaniolul cu care pornise o colaborare la scurt timp după „reabilitarea” ei și revenirea în circuit. Presa internațională a preluat informația, indiciile unei rupturi fiind tot mai evidente, mai ales că antrenorul iberic n-a însoțit-o pe Simona la Paris.

Cum vede Cristian Tudor Popescu acest amănunt și ce altceva l-a deranjat în abordarea Simonei Halep?

„Vedeți, ce nu-mi place aici este că Simona a făcut niște declarații în momentul în care l-a cooptat pe antrenorul spaniol. A făcut niște declarații aproape ditirambice, că se înțelege foarte bine cu el, că ce bun e, că pe zgură va face cu el lucruri extraordinare. Ca la scurt timp, iată, să rupă colaborarea!

Nu-i frumos așa ceva! Mai bine tăcea, decât să fie contrastul acesta chiar ușor ridicol între declarațiile entuziaste... Iar acum rupe, după cum îi e obiceiul... Fiindcă ruptul relațiilor peste noapte cu antrenorii e obiceiul Simonei. Să recunoaștem asta.

Nu prea mi-a plăcut asta și nu înțeleg nici de ce l-a schimbat. Ce speră acum, pe cine vrea să ia? Avea sezonul pe zgură, omul e specializat în tenis pe zgură, n-am înțeles”.

CTP: „Văd că Simona Halep e în continuare dispusă să-l apere pe Mouratoglou”

„Mai mult, s-a apucat să spună că Mouratoglou n-a manipulat-o, că ea a avut încredere în el și a fost o greșeală.

Văd că Simona este dispusă în continuare să-l apere până în pânzele nici măcar albe, până în pânzele negre... Nici pentru Darren Cahill nu știu dacă făcea asta! Dar iată că pentru Mouratoglou o face. Spune că n-a manipulat-o, dar faptul că în două înfățișări la rând în fața celor de la tribunalul independent Sport Resolutions n-a spus absolut nimic, n-a menționat nimic despre suplimentul cu colagen pe care l-a luat, ea știa foarte bine că l-a luat!

Era din dieta ei zilnică și fusese luat la recomandarea lui Mouratoglou, ca să-i îmbunătățească articulațiile, mobilitatea. Ori ea n-a spus nimic!

Ori Mouratoglou a rugat-o să nu spună, ori ea nici n-a știut. Asta este manipulare! Îmi pare rău pentru Simona, dar văd că ea își menține astfel de declarații în condițiile în care, un an de zile, care a însemnat aproape un iad pentru ea, Mouratoglou nu a recunoscut că este 100% vinovat de acel supliment pe care i l-a dat.

Simona e vinovată pentru alte lucruri, nu pentru asta. De asta spun că nu înțeleg această atitudine a ei”, a mai spus respectatul gazetar.

Mai multe știri despre Simona Halep:

Detalii din interior despre accidentarea Simonei Halep » Ce s-a întâmplat chiar înainte de meciul de la Paris

Ce scrie L'Equipe despre retragerea Simonei Halep de la Paris: „Iată încă o dovadă!”

Simona Halep a rupt tăcerea în privința lui Mouratoglou: „Nu este adevărat” + Victoria pe care o pune lângă cele două Grand Slam-uri câștigate: „Am 3 titluri mari acum”

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (43)
Arting
Arting  •  18 Mai 2024, 19:43

Ori nu e atent ori pricepe greuboribe rauvoitor acest CTP!Simona a explicatvde cateva ori la inceputul anului 2022,desi castigase un turneu in Australia s-a accidentat si a iesit repede de la AO si se gandea la retragere,isi pierduse pofta de tenis!Iar intalnirea cu Moura a convins-o sa revina,cu semi la Wimblendon si Masters la Toronto ,asa ca fiind o fata cu educatie ii recunoaste meritele caci era retrasa din 2022!Poate era mai bine,dar faptul asta e :ii ecrecunoscatoare ca a remontat-o!

666piturca
666piturca  •  18 Mai 2024, 16:14
Postat de VanBasten2000 pe 18 Mai 2024, 15:44

Daca il prinde maine nea Gigi pe Guardiola, il face pe spaniol sa dea in balba, sa se lase de meserie si sa se retraga in Insulele Baleare. De abia astept meciul direct cu City din grupele Champions. Acolo se va vedea forta Mamaligii si a campioanei fcsb.

PS: A citit Nea Gigi ce ai zis aici, a râs bine de tot și m-a sunat să îți spun că se zice Insulele Balneare și nu cum ai scris tu. Și pentru că ăla e bine dispus tu, a zis că îi plătește el lui Guardiola, dar la Herculane, ca să rămână banii în România.

666piturca
666piturca  •  18 Mai 2024, 16:04
Postat de VanBasten2000 pe 18 Mai 2024, 15:44

Daca il prinde maine nea Gigi pe Guardiola, il face pe spaniol sa dea in balba, sa se lase de meserie si sa se retraga in Insulele Baleare. De abia astept meciul direct cu City din grupele Champions. Acolo se va vedea forta Mamaligii si a campioanei fcsb.

Absolut! Păi tu de ce crezi că a chelit Guardiola? Doar așa, că e el băiat bun? Știe foarte bine că orice naș își are Nașul. Și de aici încolo intervine marele său coșmar: Nea Gigi. Nici viața lui Guardiola nu este ușoară. “Nu are cum fi tată, nu are cum! E greu cu Becali, e greeeeeeu cu Becali!” Dar să știi, este o relație corectă profesor – elev. Guardiola îl respectă pe Nea Gigi, este arhicunoscut lucrul ăsta.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează