SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA WIMBLEDON

Dilema mamei lui Andy Murray: fiul sau Feliciano!?

Judy Murray, mama lui Andy, a făcut o pasiune pentru spaniolul Feliciano Lopez
Judy Murray, mama lui Andy, a făcut o pasiune pentru spaniolul Feliciano Lopez

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2011 12:55

Judy Murray, mama jucătorului britanic, a făcut o pasiune pentru spaniolul Lopez, adversarul de azi de la Wimbledon al fiului său


Feliciano Lopez, care va juca azi în sferturile de finală de la Wimbledon cu Andy Murray, a ieşit întotdeauna din rînd. Un spaniol atipic, născut la Toledo şi crescut la Madrid, acolo unde nu s-a auzit de zgură. Acolo unde suprafeţele rapide acoperă fiecare teren. Feli e altfel şi nu doar pentru că e stîngaci. Jocul lui nu seamănă cu al nici unui alt adversar. N-are nimic în comun, spre exemplu, cu Rafa Nadal, şi el jucător de mîna stîngă. Un amestec de forţă şi fineţe, cu pronunţate accente clasice ce se văd cel mai bine în eleganta sa apariţie la fileu. În reverul cu o mînă lovit slice. În passing-shot-urile care găsesc culoarele potrivite.

"Aşa e, sînt un spaniol diferit", admite López însuşi. "Dar lumea spune multe, precum Ţiriac, de exemplu, care a zis că dacă mă antrena el, aş fi cîştigat Wimbledon-ul. În tenis nu e loc doar pentru talent. Trebuie să ai cap, constanţă, multe lucruri", adaugă ibericul, un tip care nu a ratat ultimele 40 de turnee de Mare Şlem. "Mi s-a spus că sînt unul dintre jucătorii activi cu cele mai multe prezenţe în concursurile majore. Mai sînt Federer şi alţi cîţiva. Mă simt bine, dar cînd mă uit în urmă şi văd că de un deceniu n-am ratat nici o competiţie mare, îmi dau seama că voi împlini 30 de ani".

Spaniolul iubeşte Wimbledon-ul. E un nostalgic al anilor în care titlul se cîştiga cu un joc ofensiv. "De mic mă uitam la televizor la marii campioni, care veneau la fileu şi trebuia să voleieze pentru a se impune. Ivan Lendl înnebunea că nu putea învinge la Londra, l-a angajat pe Tony Roche ca să-l înveţe cum se face voleul. Am văzut mii de meciuri. Bjorn Borg făcea serviciu-voleu pentru a-l bate pe McEnroe", explică López cu patimă.

Pasiunea lui Judy Murray
Da, da, mama lui Andy Murray. O tipă matură, cu doi fii măricei, unul, Jamie, chiar căsătorit. Ei bine, ea a făcut un soi de pasiune adolescentină pentru Feliciano, căruia i-a inventat un supranume preluat apoi de toată lumea, Deliciano. Judy îi dedică lui López aproape zilnic cîte o menţiune pe Twitter, dintre cele care nu prea lasă loc de interpretări. Motiv pentru ca Andy să-şi mărturisească dezaprobarea. "Cred că e momentul să înceteze cu prostiile astea. Mă face să vomit. E dezgustător". Cei doi se întîlnesc azi în sferturile de finală. "Sper că mama va ţine totuşi cu mine", a spus Andy cu un rictus.

În contradicţie cu Rafa
Nu-l deranjează că e în contradicţie cu bunul prieten Rafael Nadal, care susţinea că Borg a cucerit de cinci ori trofeul de la All England Club stînd pe fundul terenului. "Nu e adevărat! Trebuie doar să dai play şi să vezi înregistrările. În 90 la sută din cazuri venea la fileu după primul serviciu", spune Feli. "Şi Federer făcea aşa la primele lui Wimbledon-uri. Ştiu pentru că am jucat contra lui. Acum nu mai urcă în faţă aproape deloc", e regretul sincer al ibericului.

Chip şi corp de revistă
Feliciano e unul dintre cei mai admiraţi jucători din circuit. La statura sa armonioasă, 1,88 metri şi 85 de kilograme, se adaugă o grijă deosebită pentru corp, muşchi şi haine. A avut legături sentimentale cu persoane din medii diverse, de la tenis, fosta jucătoare María Antonia Sánchez Lorenzo, pînă la showbiz, modelul şi prezentatoarea María José Suárez, ambele cu cîţiva ani mai în vîrstă decît el. "Poate că lumea m-a privit printr-o lentilă frivolă. Pentru aspectul meu, pentru felul mea de a fi, se poate crede că sînt un încrezut. Acesta e preţul plătit cînd ai o relaţie cu cineva din zona spectacolului", explică López.

"Trebuie să ştii să separi lucrurile şi asta e complicat de făcut, mai ales în Spania. Pe de altă parte, nu e cazul să respingi o persoană pentru că vine din alt mediu. Eu am învăţat mult din această experienţă, m-a întărit. Nu-mi pasă de bîrfe. Nu mă uit la emisiunile dedicate celebrităţilor, sînt interzise la mine acasă. Din păcate însă, ajungem într-un punct îngrijorător. E chiar atît de importantă pentru alţii viaţa mea?", încheie Feli filozofic.


Replici pe Twitter
Judy: "E un FeliFeste mîine la Wimbledon. Două meciuri într-o zi. Prea mult. Mult prea mult"
Feliciano: "Cred că ar trebui să fie «delifest» hahaha"
Judy: "Oricum ar fi, o să am nevoie de valium:)"
Judy: "Ooooooooh Deliciano... arată bine pe teren. Ca întotdeauna"

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (1)
mateiserban
mateiserban  •  29 Iunie 2011, 17:47

nici judy nu e rea la varsta ei. judelicious ;)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează