Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru - Publicat miercuri, 26 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 25 iunie 2013 21:38
Simona a consemnat a unsprezecea victorie consecutivă, iar Alexandra e în premieră în runda secundă.
Simona Halep e la a patra participare la Wimbledon. Niciodată n-a fost mai încrezătoare, niciodată n-a fost mai hotărîtă şi niciodată n-a fost atît de obosită. Ea a ajuns la Londra după o serie incredibilă de meciuri.
Avea zece victorii consecutive, 5 pe zgură şi 5 pe iarbă, soldate cu două trofee, primele din carieră. Ieri, a debutat la All England Club, pe Terenul 5, împotriva Olgăi Govorţova din Belarus, a 78-a jucătoare a lumii.
Aflată pe cel mai bun loc al carierei, 32, românca a îmbrăcat din nou mantia invincibilităţii, care e veche de trei săptămîni. A luptat cu oboseala ei şi cu loviturile adversarei şi după o oră şi 44 de minute a trecut cu 6-2, 3-6, 6-3 de jucătoarea pe care o mai învinsese de două ori în trecut.
Prima în statistică
Au fost 104 minute în care Halep s-a entuziasmat, s-a frustrat pentru anumite nereuşite, dar a continuat să creadă în ea şi în jocul ei, care i-a adus atît de multe în ultima perioadă. Şi nu e vorba doar de trofee, ci de încrederea că poate trece peste orice obstacol.
Dacă primul set l-a confiscat relativ uşor, cu 6-2, în partea a doua, Olga i-a pus mai multe probleme şi chiar a reuşit să-l cîştige. Însă Simona a apăsat pe pedala interioară pentru situaţii de urgenţă şi a fost din nou cea din primul set, curajoasă şi hotărîtă. S-a bucurat ca pentru un nou trofeu. A avut 32 de lovituri cîştigătoare şi 20 de greşeli neforţate.
A inspirat aerul unic de la Wimbledon şi e pentru a treia oară în runda secundă la Wimbledon. De aici lucrurile încep să se complice pentru că urmează să o întîlnească pe Na Li, a şasea jucătoarea a lumii. Însă ele nu mai par aşa complicate atunci cînd intervine statistica întîlnirilor precedente dintre cele două.
Chinezoaica şi românca s-au înfruntat o singură dată, la US Open, în 2011, cînd Simona s-a impus în două seturi. Mai mult, Na Li are drept cea mai bună performanţă la All England Club atingerea sferturilor în două rînduri.
Premiera Alexandrei
La cîteva terenuri distanţă, Alexandra Cadanţu trăia şi ea bucata ei de fericire verde. O învingea pe austriaca Tamira Paszek, favorită 28 şi a 57-a jucătoare a lumii, cu 6-2,7-5. După şase participări în turneele de Mare Şlem, Alexandra, care ocupă locul 87 în ierarhia mondială, a spart gheaţa şi s-a calificat în turul al doilea al unei astfel de competiţii.
O jucătoare care a crescut pe zgură a reuşit să treacă de primul tur chiar pe iarbă. În runda următoare ea o va întîlni pe Kimiko Date-Krumm din Japonia, cea care ieri a devenit, la 42 de ani, cea de-a doua cea mai în vîrstă jucătoare care trece de primul tur, după Martina Navratilova, care în 2004, la 47 de ani, reuşea acest lucru.
Două colţuri diferite de iarbă, două bucurii, două fete care îşi urmează visul.
Begu şi Niculescu out
Monica Niculescu şi Irina Camelia Begu au părăsit ieri tabloul de simplu de la Wimbledon. Monica, 49 WTA, fost învinsă, deşi a avut trei mingi de mici, în faţa nemţoaicei Mona Barthel, 33 WTA, cu 6-3,4-6,7-5.
Irina, 61 WTA, a pierdut în faţa Mariei Teresa Torro-Flor, 75 WTA, din Spania, în două seturi, cu 3-6, 4-6. România a rămas cu trei reprezentante în turul trei. Pe lîngă Halep şi Cadanţu, acolo mai este şi Sorana Cîrstea, care o întîlneşte azi pe Camila Giorgi din Italia.
ALTE ŞTIRI DE LA WIMBLEDON:
Eclipsat de tehnologie
James Blake, americanul în vîrstă de 33 de ani care a fost clasat pe locul 4 în lume, îl consideră pe Roger Federer cel mai bun jucător al tuturor timpurilor, dar crede că elveţianul va fi eclipsat de tehnologia viitorului.
"Lucrurile evoluează tot timpul. Uitaţi-vă la tipii ăştia noi, sînt din ce în ce mai mari. În mintea mea, Roger e cel mai bun din istorie. În zece ani însă, lumea va judeca altfel: cel care va fi cel mai bun în acel moment va fi singurul recunoscut. Eu, şi cînd voi avea 40 de ani, voi susţine că am trăit cea mai grozavă perioadă a tenisului", a spus Blake, care a cîştigat lui primul lui meci la Wimbledon în ultimii 5 ani.
"Bam, bam, bam"
Kimiko Date-Krumm spune că jucătoarele tinere n-au deloc variaţie în joc. "Sînt puternice, dar cînd vine mingea, o lovesc şi atît. Nu folosesc tot terenul". Japoneza, care a avut ca adversare nume mari în prima parte a carierei, le descrie stilurile în termeni admirativi.
"Navratilova făcea serviciu-voleu şi lovea reverul în slice, Graf avea un bakchand slice special şi o dreaptă uriaşă, Sabatini folosea serviciu-voleu chiar dacă juca din spatele terenului. Erau atît de diferite, existau atîtea lovituri. Azi, toată lumea e la fel. Bam, bam, bam", a spus asiatica.
Darcis, omul zilei
După ce l-a eliminat luni pe Rafael Nadal, numărul 5 mondial, Steve Darcis a devenit vedetă la Wimbledon. Belgianul , care ocupă poziţia a 135-a în lume, a găsit deja ieri dimineaţă în vestiar un DVD cu înregistrarea meciului plus suplimentului ziarului Daily Telegraph, avînd pe prima pagină titlul "Şocul secolului".
Victoria din turul 1 i-a dublat numărul de followers pe twitter. "Erau 2.000 înainte de meci, acum au ajuns aproape 5.000. E un salt mare", a confirmat Darcis, adăugînd că e obosit după cîte interviuri a trebuit să acorde. "Am muncit mult şi după meci, însă e bine, trebuie să savurez momentul".
Fără prieteni
După ce a trecut în primul tur de Kristina Mladenovic, campioana din 2004, Maria Şarapova, a revenit asupra temei singurătăţii din circuit. "Nu sînt apropiată de prea multe jucătoare", a mărturisit rusoaica. "Cred că, numai pentru că eşti în acelaşi sport, nu trebuie să fii prieten cu toată lumea. Dacă eşti jucător de tenis, nu e obligatoriu să te înţelegi bine cu adversarii tăi".
Transfer pe axa FCSB - MLS? » Informații de ultim moment obținute de GSP.ro