SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Federer torpilat!

Articol de - Publicat sambata, 26 ianuarie 2008 00:00

Novak Djokovici n-a pierdut nici un set în acest an la Australian Open, deşi ieri a jucat cu Roger Federer. 3-0 (7-5, 6-3, 7-6 (5)) pentru sîrb în semi finală. Zona vulnerabilă de pe călcîiul lui Federer a început să se extindă, ea cuprinde acum, pe lîngă Roland Garros şi Australian Open. Dacă în Franţa numărul unu mondial n-a reuşit să se impună, pe pămînt australian el are deja trei trofee, dar şi o altă înfrîngere în penultimul act, la Safin în 2005. "Avînd în vedere problemele cu stomacul, e bine că am ajuns pînă aici. Desigur, am creat un monstru. Toţi se aşteaptă să cîştig mereu", a spus deţinătorul a douăsprezece trofee în turneele de Mare Şlem.

Susţinut de toată familia, Djokovici a dat semne de slăbiciune în primul set, dar s-a impus cu 7-5. Explozia de la serviciu şi insistenţa pe dreapta adversarului i-au adus un 6-3 rotund. Transpiraţia curgea în valuri pe faţa sîrbului, elveţianul se certa mai rău ca niciodată. În setul trei s-a ajuns la tie-break. Dacă după finala de la US Open de anul trecut, Djokovici a glumit spunînd că ar putea scrie o carte "şapte puncte de set", atîtea cîte ratase în faţa lui Federer. După partida de ieri, s-ar putea răzgîndi scoţînd de sub tipar "Cum să converteşti prima minge de meci", pentru că el a profitat de greşeala lui Federer pentru a încheia partida. "O să fiu scurt. Sînt foarte mîndru de mine!", a spus Djokovici. El îl va întîlni în finala de mîine pe Jo-Wilfried Tsonga.

S-a oprit!
Simona Halep n-a reuşit să atingă finala junioarelor la Australian Open. Ea a fost învinsă în semifinală de Jessica Moore din Australia cu 2-6, 2-6. După ce, în faza precedentă, Halep o eliminase pe favorita numărul unu a turneului, ieri ea n-a reuşit să treacă de o jucătoare care nu se regăsea printre capii de serie. Ioana Bogdan împreună cu Misaki Doi din Japonia a pierdut finala la dublu. Ele au fost învinse de Xenia Likina/Anastasia Pavliucenkova din Rusia 0-6, 4-6.

Sister act II
Alona şi Katerina Bondarenko din Ucraina au devenit cea de-a pereche de surori care cîştigă titlul la dublu. Ele au cîştigat trofeul după ce au trecut de Victoria Azarenka/ Shahar Peer cu 2-6, 6-1, 6-4. "Vreau să-i mulţumesc Alonei că a jucat cu mine şi mi-a dat şansa să ţin în braţe cupa unui turneu de Mare Şlem", a spus Katerina. Înaintea surorilor Bondarenko, trofeul din Australia a poposit de două ori în curtea familiei Williams, în 2001 şi 2003.

Citește și:

Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Euro 2024
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Nationala
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează