SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Fete pe tocuri » Tragerea la sorţi a Turneului Campioanelor a produs o „formidabilă Grupă Roşie”: Halep și Șarapova vor fi adversare

Halep, alături de Micky Lawler, președinta WTA, în centru, și celelalte jucătoare calificate la Turneul Campioanelor
Halep, alături de Micky Lawler, președinta WTA, în centru, și celelalte jucătoare calificate la Turneul Campioanelor

Articol de - Publicat sambata, 24 octombrie 2015 00:00

Favorită principală la Singapore, românca le va mai avea adversare pe Radwanska şi Pennetta. În cealaltă grupă vor fi Muguruza, Kvitova, Kerber şi Safarova.

"Vreau să vă felicit pe toate pentru tocurile înalte!", a spus ieri supervizorul WTA Laura Ceccarelli, aducînd zîmbete pe chipurile celor 8 jucătoare calificate la Turneul Campioanelor, ediţia 2015. Într-adevăr, nici una n-a ieşit din rînd în ce priveşte încălţămintea, doar culorile au diferit puţin.

În schimb, la rochiţe, cinci din opt au găsit cîte o "little black dress", potrivită ocaziei, două au combinat albul cu negrul şi una singură s-a refugiat în bleumarin. Pînă să ajungă la locul efectuării tragerii la sorţi, care a fost cu acces liber al publicului, fetele au rîs, şi-au făcut selfie-uri, au inspirat aerul umed, lăptos şi au explorat zona mai puţin modernă a oraşului. Apoi au aflat în ce grupă se află fiecare.

Azi au runda de presă, iar duminică va începe concursul, mai serios ca niciodată.

"Există presiune"

Simona Halep e favorită principală, prima dată în carieră cînd, la un turneu de asemenea importanţă, lista capilor de serie începe cu ea. Presiune? Imposibil să nu existe, iar românca admite graţios evidenţa. "Există presiune, dar mă bucur să fiu din nou aici", a spus Halep. "Am amintiri frumoase de anul trecut, a fost o săptămînă uimitoare".

2014 a adus debutul ei la Turneul Campioanelor, după un sezon marcat de prima finală de Mare Şlem, Roland Garros, şi alte rezultate de top. La începutul acestui an, şi-a fixat drept ţintă să ajungă din nou la Singapore. Misiune care poate fi îndeplinită doar datorită unui nivel ridicat în mare parte a sezonului.

Şi aşa s-a întîmplat, cu trei titluri WTA, alte două finale importante şi o semifinală la US Open, Halep a reuşit. "Sînt nervoasă un pic pentru că sînt cap de serie numărul unu, dar vreau doar să savurez ocazia şi să încerc să-mi joc şansa cît mai bine".

Turneu deschis

Grupa Roşie, acolo va fi Simona. "Formidabila Grupă Roşie", cum s-a titrat imediat, pentru că acolo mai sînt Maria Şarapova, Agnieszka Radwanska şi Flavia Pennetta. Un concentrat de valoare şi parcă un mai pronunţat echilibru decît în seria Albă, în care vor fi Garbiñe Muguruza, Petra Kvitova, Angelique Kerber şi Lucie Safarova, ultima ocupîndu-şi locul abia joi.

Lipseşte, bineînţeles, Serena Williams, numărul unu mondial şi cîştigătoare a trei turnee de Mare Şlem în 2015, dar ea a pus eticheta "închis" pe acest sezon după ce a pierdut în semifinale la US Open. "Nu sînt dezamăgită că nu e aici, dar îmi pare rău dacă e accidentată", a spus Halep despre americancă.

"Nu e uşor să lupţi contra ei. Am făcut-o de cîteva ori, anul acesta, anul trecut. Dar ea nu e aici şi, după părerea mea, turneul e deschis. Muguruza joacă bine, Radwanska joacă bine din nou. Vom vedea, va fi greu". Dar ce ocazie! Una de high heels forever.

"Dacă joc la cel mai bun nivel al meu, am o şansă la titlu. Caut să mă antrenez cît mai bine, muncesc din greu şi vom vedea ce se va întîmpla"
Simona Halep

Bilanţul Simonei cu adversarele din grupă

  • Maria Şarapova: 0-5
  • Agnieszka Radwanska: 4-4
  • Flavia Pennetta: 1-4

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Superliga
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” »  Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Liga 2
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” » Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!
Superliga
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (1)
catalynn
catalynn  •  24 Octombrie 2015, 10:43

A noastră e cea mai pipernicită ... Da' nu-i nimic, le da sigur cu terenul in cap ursoaicelor, Halepa e mica si-a dracu'! :-)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează