SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

FOTO "Nu-mi mai spuneţi Gorgeous!" Julia Goerges s-a săturat de poreclă

Julia Goerges +6   FOTO
Julia Goerges

Articol de - Publicat vineri, 24 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 24 iunie 2011 11:33

Julia Goerges este o fată frumoasă şi, mai ales, talentată. Germanca brunetă de 22 de ani a cîştigat anul acesta turneul de la Stuttgart şi a devenit "naşa" Carolinei Wozniacki, pe care a bătut-o de două ori. Performanţele de pe teren au adus-o în atenţia presei şi a publicului, care au considerat că numele ei de familie este prea greu de pronunţat, aşa că au "botezat-o" Gorgeous (Minunata). Un supranume potrivit, pe care însă jucătoarea ajunsă în turul 3 la Wimbledon, unde va juca împotriva Dominikăi Cibulkova, nu îl mai doreşte.

Pentru Julia, porecla nu este decît o pocire a numelui de familie. O distorsionare pe care, se pare, o practică toată lumea. Inclusiv arbitrii. Englezul Graeme Jones a dat-o în bară rău de tot cînd a anunţat-o pe Goerges cîştigătoare în meciul cu Mathilde Johansson, 7-6, 6-2. Jones s-a poticnit, a încercat mai multe variante de a rosti numele nemţoaicei, spre deliciul şi chicotitul spectatorilor. Enervată, Julia s-a dus către arbitru şi l-a corectat.

Julia s-a plîns, de altfel, cotidianului Daily Mail: "Pe bune, nu-mi place. Chestia asta se întîmplă doar pentru că oamenii habar nu au să-mi pronunţe numele, nu l-au mai auzit, mai ales în America. O glumă ca asta merge o dată, nu la nesfîrşit. Chiar mă enervează. Chiar nu sînt genul de fată care să se aranjeze prea mult, ca să pară mai strălucitoare. Vreau să demonstrez ce pot să fac pe teren, nu are nimic de-a face cu felul în care arăt pe teren. Dacă arăţi bine cînd joci nu înseamnă că şi cîştigi".

Un alt lucru pe care Goerges, numărul 16 WTA, nu-l mai suportă este comparaţia cu Steffi Graf. Aici însă împartăşeşte iritarea cu compatrioatele ei Andrea Petkovici şi Sabine Lisicki, care sînt mereu presate cu aceeaşi întrebare: "Cînd veţi deveni ca Steffi?"

"Nu mai putem suporta comparaţiile cu Steffi. Mergem la o conferinţă de presă şi toată lumea vorbeşte despre Steffi şi cele 22 de titluri de Mare Şlem ale ei. Noi nu o să realizăm niciodată aşa ceva. Încercăm să ne apropiem şi să facem o treabă cît mai bună", a mai spus Goerges.

Vedeţi mai jos o galerie foto cu Julia Goerges!


Citește și:

Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Euro 2024
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Nationala
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (2)
trombonelu
trombonelu  •  24 Iunie 2011, 21:56

gorgeous inseamna chipes ,frumos ceva de genul acesta sub nici o forma minunat(wonderful)

petru89
petru89  •  24 Iunie 2011, 13:27

O cheama Julia Görges. Doar in cazul in care nu ai alfabetul german setat poti scrie Goerges. Modul in care se citeste s-ar scrie in limba Romana in felul urmator: Gheorghes

Vezi toate comentariile (2)
Comentează