SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Gabriela Ruse, categorică în cazul Djokovic: „S-a luat decizia corectă pentru jucători”

Gabriela Ruse // FOTO: Guliver/GettyImages
Gabriela Ruse // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2022 13:04 / Actualizat miercuri, 19 ianuarie 2022 13:05

Gabriela Ruse (24 de ani, 82 WTA și-a exprimat punctul de vedere în scandalul iscat în jurul lui Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) la Australian Open.

În opinia ei, sportiva din România consideră că decizia de a nu-i permite lui Nole participarea la turneul de la Antipozi pentru că nu este vaccinat împotriva COVID-19 a fost una corectă.

Simona Halep, prima reacție în cazul Novak Djokovic. Ce le-a răspuns jurnaliștilor de la Australian Open
AUSTRALIAN OPEN 2022
Simona Halep, prima reacție în cazul Novak Djokovic. Ce le-a răspuns jurnaliștilor de la Australian Open

Gabriela Ruse, categorică în cazul Novak Djokovic: „S-a luat decizia corectă pentru jucători”

„Ce pot să zic... E un subiect destul de delicat. Cred că s-a luat o decizie corectă față de noi, de toți jucătorii. Noi ne-am vaccinat.

Cred că nici pentru el nu a fost ușor. A venit până aici, a fost ținut închis și, până la urmă, a fost trimis acasă. Cred că lucrurile acestea trebuiau stabilite înainte ca Novak să ajungă la Melbourne”, a spus Ruse pentru Eurosport.

Gabriela Ruse, out de la Australian Open

Gabriela Ruse a fost eliminată în turul 2 de la Australian Open, fiind învinsă de Veronika Kudermetova (24 de ani, 32 WTA), scor 2-6, 5-7.

La prima prezență la Australian Open, Gabriela Ruse a ajuns în turul secund, însă nu a putut rezista în fața experimentatei Kudermetova, care s-a impus la capătul unui meci de o oră și 25 de minute.  Primul set a fost la discreția Kudermetovei, care a preluat rapid conducerea. Ruse și-a pierdut de două ori serviciul, la 1-1 și 4-2, astfel că rusoaica a câștigat primul set cu 6-2.

În al doilea set, Ruse a jucat mai bine. A făcut prima break, iar la 5-2 a servit pentru câștigarea setului. Totuși, Kudermetova a revenit în joc. A câștigat 5 game-uri la rând și a obținut calificarea în turul 3.

Acesta a fost cel mai bun rezultat al Gabrielei la un turneu de Grand Slam. Ea a mai a ajuns în turul 1 la Roland Garros (2018 și 2019) și la US Open (2021). Pentru rezultatul de la Australian Open, Ruse va primi 70 puncte WTA și un cec în valoare de 100.000 de dolari.

Citește și: 

Novak Djokovic, scandal internațional » Cancelarul Germaniei și premierul Spaniei, declarații-avertisment

„Aș vrea ca vaccinarea să fie obligatorie” » O dublă campioană de Grand Slam e categorică în cazul Djokovic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
contrabas3
contrabas3  •  20 Ianuarie 2022, 06:54

Cine este aceată Gabriela Ruse? Lol

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  19 Ianuarie 2022, 18:29

Pacat de fata asta-ca nu e in stare sa-si depaseasca conditia de autsider!In meciul cu Kudermetova avea ocazia sa castige fara probleme!In setul doi la 5-3 pentru ea, servea pentru castigarea setului dar a pierdut 3 game-uri la rand!Ea nu are antrenor?Pentru ca nu stie sa se pozitioneze- cand serveste adversara-sau reactioneza cu intarziere-ca sa-i vina mingea pe forhand ca sa poata trimite un retur bun!Reactionand cu intarziere ,incearca in disperare de cauza, sa resapinga serviciul cu ...reverul cu o singura mana-adica ori in fileu,ori prada usoara pentru adversara!In loc sa se deplaseze repede-ca sa fie acolo si sa respinga macar cu reverul cu doua maini-cum facea Emma Raducanu (in meciul cu Sloanne Stephens)- si cu care chiar s-a antrenat(atunci cand britanica isi concediase staff-ul dupa U.S.Open)!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează