SPORTURI  »  TENIS  »  DEZBATERE

Reacția lui Ion Țiriac, după alarma dată de OMS: „Nu mai suntem oameni reali” » Ce au decis Bill Gates și Steve Jobs pentru copiii lor

Articol de GSP - Publicat marti, 10 noiembrie 2020 13:54 / Actualizat marti, 10 noiembrie 2020 15:31

Miliardarul Ion Țiriac a declarat în cadrul unui interviu că România are o problemă cu felul în care își educă tinerii. Generația de astăzi ar fi mult prea implicată în activități pe computer și nu mai face mișcare, lasă să se înțeleagă Țiriac.  

  • În luna mai a acestui an, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat ca părinții să nu le dea acces la ecrane luminoase (tabletă, telefon etc) copiilor sub 5 ani mai mult de o oră pe zi;
  • Business Insider chiar a scris un articol despre cum Bill Gates și Steve Jobs le-au limitat propriilor copii accesul la tehnologie până la vârste ridicate; 
  • De exemplu, copiii lui Bill Gates nu au avut telefon mobil până la 14 ani, iar Steve Jobs nu și-a lăsat copiii să aiba acces la un iPad, un produs abia lansat de Apple în acea perioadă;

Ion Țiriac: „O să avem numai computere și picioare oloage”

Ion Țiriac, 81 de ani, a tras și el un semnal de alarmă în privința „consumului” exagerat de tehnologie din România. 

„E greu să explici tineretului de astăzi ce fel de atlet eram eu, lumea s-a schimbat, societatea s-a schimbat. Acești tineri de azi au șansa să devină .. nu oameni normali, ci oameni reali. Într-o societate în care un copil de un an și jumătate are deja tableta în mâna ca să nu urle la restaurant și așa mai departe, nu mai există în orașe mari fotbal între blocuri sau ce era altădată. Avem o viață complet diferită în ziua de astăzi.

Altădată, când se termina școala la ora 1, până la 7 nu te mai vedea nimeni, nici familia. Ba jucai fotbal, ba jucai handbal, ba te cățărai, ba fugeai. Era o viața absolut normală și zic că de aici începe problema în ziua de astăzi. Ne-am pierdut busola cu totul, absolut cu totul. 

Niciun guvern nu are timpul necesar și să creeze o prioritate din educația normală a unui copil, a unui tânăr. Să îi dea ocazia să se dezvolte. Altfel, o să avem numai computere, cu capul senzațional, dar cu picioarele oloage”, a explicat Ion Țiriac pentru pagina de Facebook @sportsfestivalcom.

„De acum, eu de foame nu o să mor niciodată” » Ion Țiriac, dezvăluire emoționantă despre un moment critic al vieții

EXCLUSIV Ion Țiriac a dezvăluit ce i-a spus directorul Mercedes: „Acum gâfâie și fug toți după treaba asta”

EXCLUSIV Ion Țiriac, propunerea DECENIULUI pentru Iohannis: „Mâine dimineață dau 30 de milioane de euro!”

EXCLUSIV Ion Țiriac, noi declarații bombă despre vaccinul rusesc: „Toți «ha, ha, ha», «hi, hi, hi»! Dar dacă rămânem fără «papa»?”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (4)
radookoo
radookoo  •  11 Noiembrie 2020, 01:06

Total de acord cu Tiriac! Uite eu sunt de cativa ani in Germania. Clar ei isi permit mai mult decat noi. Ei ine,insa tinerii de pana la 16 ani nu prea au nici profil de Facebook. La majoritatea copiilor nu se ofera telefon mobil cu acces la internet.Ia daca plang nu li se da in mana gadgeturi ca sa ii faca sa se opreasca. Iar chestia asta nu are treaba cu guvernul,ci cu parintii care primesc sfaturi del agradinita sau scoala si pe care le urmeaza constienti ca e spre binele copilului lor. De asemenea,copilul cand est inscris la scoala e pus sa aleaga o ramura sportiva,ca ora in cadrul programului scolar.

22robert03
22robert03  •  10 Noiembrie 2020, 17:35

Acum nu urla plamanii in el sa cumparam vaccinuri de la nemti ca pe putin la ridicat in slavi.

1razvanr
1razvanr  •  10 Noiembrie 2020, 22:06

Pai unde sa bati mingea? Ca vine politia si iti da amenda daca te duci in curtea scolii. Te duci pe strada? Sa lovesti masini cu mingea si sa te ia vreunul la bataie?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează