SPORTURI  »  TENIS  »  ITF

Irina Bara în finală, la simplu, și câștigătoare la dublu alături de Andreea Mitu în cadrul Koper Open

Irina Bara în acțiune FOTO Imago Images
Irina Bara în acțiune FOTO Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 22 aprilie 2023 20:07 / Actualizat sambata, 22 aprilie 2023 22:16

Irina Bara (28 de ani) este singura jucătoare din România care a avansat în ultimul act la simplu în cadrul Koper Open, în orașul în care România a ratat calificarea în faza finală a Billie Jean King Cup. Jaqueline Cristian a fost învinsă în semifinale de Aliona Bolsova cu 6-2, 6-1

Două componente ale echipei României de BJK Cup, Jaqueline Cristian și Irina Bara, au rămas la Koper, stațiunea cu 25.000 de locuitori de pe litoralul Mării Adriatice, după ce s-a încheiat înfruntarea cu Slovenia din faza calificărilor pe care România a pierdut-o cu 2-3.

Lor li s-a alăturat Andreea Mitu, toate trei luând startul la Koper Open, un turneu ITF cu premii de 60.000 de dolari, disputat pe zgură. Toate au avut un traseu lung la acest turneu, ajungând la simplu în semifinale.

Sâmbătă, la Tenis Club Luka, o bază diferită de cea unde s-a jucat în BJK Cup, Irina Bara a învins-o în penultimul act pe Andreea Mitu cu 3-6, 7-5, 6-4 într-un meci care a durat aproape trei ore.

Traseul Andreei e de remarcat: jucătoarea în vârstă de 31 de ani a fost nevoită să parcurgă două tururi de calificări pentru a urca pe tabloul mare. Românca nu a pierdut niciun set în preliminarii, ajungând până în penultimul act.

Andreea Mitu și aventura pe care o trăiește alături de Adam, fiul pasionat de robotică: „L-am luat peste tot, la două săptămâni era cu mine pe teren”
SPECIAL
Andreea Mitu și aventura pe care o trăiește alături de Adam, fiul pasionat de robotică: „L-am luat peste tot, la două săptămâni era cu mine pe teren”

Jaqueline Cristian, învinsă rapid

Cealaltă semifinală de la Koper a fost mult mai scurtă, Jaqueline Cristian (24 ani și 180 WTA) a fost învinsă de Aliona Bolsova (25 ani și 148 WTA), din Spania cu 6-2, 6-1 într-o oră și 24 de minute.

Bara are 2-1 în meciurile directe cu Bolsova, pe care a învins-o în 2017 în primul tur la Getxo (Spania), cu 6-2, 6-1, şi în 2019, în optimi, la Valencia, cu 7-5, 6-0. 

Singura victorie a ibericei născute la Chişinău a avut loc tot în Spania, în 2015, la Palmanova, în primul tur, cu 5-7, 6-1, 6-4.

La dublu, Irina Bara și Andreea Mitu au reușit să câștige trofeul, ele trecând de perechea olandezo-australiană Suzan Lamens/Kaylah Mcphee cu 6-2, 6-3 într-o oră și treisprezece minute.

Irina Bara în finală, la simplu, și câștigătoare la dublu alături de Andreea Mitu în cadrul Koper Open
Andreea Mitu și Irina Bara cu trofeele de la Koper Open

Citește mai multe știri din tenis:

Djokovic, OUT de la Madrid! Ce afirmase liderul mondial cu o zi în urmă

De ce Nike nu a semnat niciodată cu Novak Djokovic, dar i-a vrut pe Roger Federer și Rafael Nadal: „Nu e ceva personal”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
Trandafir
Trandafir  •  23 Aprilie 2023, 16:29

Un turneu minor care a adus multe puncte WTA atat la simplu cat si la dublu tenismenelor noastre. La simplu Cristian a urcat in clasamentul WTA 12 pozitii, Bara 45 pozitii si Mitu 205 pozitii !

FotbalClubSteauaBucurest1
FotbalClubSteauaBucurest1  •  22 Aprilie 2023, 21:22

Este bine ca Bara si Mitu castiga un turneu la dublu, iar noi jucam decisivul cu Slovenia la dublu, cu Moni Niculescu? :-((

Vezi toate comentariile (2)
Comentează