SPORTURI  »  TENIS  »  MADRID OPEN

CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA Irina Begu, eliminată în turul doi de la Madrid. Meci spectaculos, de peste două ore

Irina Begu/ foto Imago Images
Irina Begu/ foto Imago Images

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 14:21 / Actualizat sambata, 27 aprilie 2024 21:29

Irina Begu (33 de ani, 128 WTA) a pierdut cu Madison Keys (29 de ani, 20 WTA), în turul doi al turneului de la Madrid, scor 6-7 (3), 6-7 (6).

  • Reporterul GSP Luminița Paul e la Madrid și a transmis toate detaliile de la meciul Irinei Begu cu Madison Keys

La al doilea meci al ei de la Madrid 2024, Irina Begu a început devreme, de la ora 12:00, pe Terenul 7, una dintre arenele exterioare Cutiei Magice. Sub un cer înnorat, dar cu temperatură vizibil mai ridicată decât în recile zile precedente, ea a întâlnit-o pe Madison Keys pentru un loc în turul al treilea.

Abia al doilea meci al lor, după cel de la Miami 2016, dar primul pe zgură, în plus, la Madrid, unde românca are până acum rezultate mai bune decât jucătoarea americană, care a ajuns o singură dată până în turul 3, în 2016, când a fost învinsă de altă "tricoloră", Patricia Țig.

2 ore și 13 minutea durat meciul dintre Keys și Begu

Irina Begu, învinsă greu de Madison Keys la Madrid

O înfruntare pe suprafața roșie purtată din spatele terenului în proporție aproape totală, în care cele două jucătoare au schimbat lovituri una după alta, căutând o deschidere, o oportunitate pentru a puncta.

Fără scurte ori slice-uri care să schimbe sau întrerupă ritmul, Irina apelând și la mingi mai înalte, pentru a o ține pe adversară departe de linia de fund, de unde lovește puternic, mai puternic decât majoritatea jucătoarelor din circuit.

Set doi tensionat între Begu și Keys

O bătălie, de la început până la sfârșit, pe parcursul căreia rezultatul a rămas incert inclusiv la ultima minge. A fost nevoie de două tie-break-uri pentru a le departaja, cel de-al doilea fiind vizibil mai tensionat, dar închis de Madison Keys cu 8-6, la a cincea ei minge de meci.

Americanca fusese cea care rupsese echilibrul și în setul întâi, cu un break timpuriu, în al treilea game, pe care apoi l-a consolidat pentru 3-1. Irina a avut răbdare și și-a așteptat momentul, egalând la 4, cele două mergând apoi în tie-break. Un joc decisiv în care diferența s-a făcut la una-două mingi.

Setul secund a avut mai multă intrigă, Begu făcând prima break-ul pentru 3-2, însă Keys a recuperat imediat și s-a distanțat la 5-3. Încă o dată însă, românca a întors în aplauzele celor câteva zeci de români aflați în tribună, între care s-a aflat preț de câteva game-uri și Ion Țiriac, așezat în spatele lui Victor Crivoi, antrenorul Irinei.

Suspansul s-a menținut până la ultima minge, iar Begu a avut șansa la 3-2, cu minibreak în față. A mai salvat o minge de meci, însă până la urmă s-a înclinat, 6-8, după două ore și 11 minute de luptă neobosită.

FINAL. Irina Begu - Madison Keys 6-7, 6-7

  • Game, set, meci Keys, 6-7. După un tie-break istovitor, controlat de Irina, Keys s-a impus
  • Game Begu, 6-6. Irina și-a făcut serviciul și s-a salvat. Are șansa să ducă meciul în decisiv.
  • Game Begu, 5-5. Și Irina a revenit incredibil. A salvat 3 mingi de meci ale americancei
  • Break Keys, 3-5. Madison a revenit incredibil și va servi pentru set
  • Break Begu, 3-2. Irina reușește să revină și face primul break al setului secund
  • Țiriac a plecat de la meci în timpul setului doi. A stat în loja Irinei aproximativ 20 de minute
  • Game Begu, 1-1. Irina servește perfect și câștigă la zero.
  • Game Keys, 0-1. Madison a câștigat greu primul game. Irina a fost nevoită să improvizeze la o minge, a lovit cu mâna stângă, ea fiind dreptace. Begu nu se putea așeza bine pe rever și a ales acestă variantă inedită
  • A început setul doi
  • Două fetițe din tribunele arenei de la Madrid au venit la Ion Țiriac să-i ceară un autograf
Irina Begu, eliminată în turul doi de la Madrid. Meci spectaculos, de peste două ore
  • Ion Țiriac a venit pe parcursul meciului în loja Irinei și stă alături de Victor Crivoi, antrenorul româncei.
Irina Begu, eliminată în turul doi de la Madrid. Meci spectaculos, de peste două ore
Ion Țiriac, în loja Irinei Begu la Madrid/ foto: Luminița Paul (GSP)
  • Set Keys, 7-6. Madison s-a impus în tie-break
  • Game Keys, 6-6. Madison a egalat, avem tie-break
  • Game Begu, 6-5. Irina e la un pas de câștigarea primului set, după un game de serviciu impecabil.
  • Break Begu, 4-4. Incredibil! Irina a returnat excelent și a profitat de cele două mingi de break pe care le-a avut. A egalat-o pe Madison în primul set.
  • Game Begu, 3-4. Irina își câștigă în sfârșit propriul serviciu și ține aproape de jucătoarea din SUA
  • Break Keys, 2-3. Madison face un nou break, după ce Irina reușise un re-break. Begu e susținută de 20 de români din tribunele de la Madrid.
  • Break Keys, 1-2. Madison Keys a egalat, apoi a câștigat pe serviciul Irinei și a făcut primul break. Un pas important în acest set.
  • Game Begu, 1-0. Irina a câștigat pe propriul serviciu fără emoții
  • Jucătoarele au ieșit la încălzire

La aproape o lună de la precedenta și până atunci singura ei prezență într-un turneu anul acesta, cea din concursul WTA 125 de la Antalya, Irina Begu a revenit într-un loc împodobit cu amintiri frumoase: Madrid, după ce o accidentare la cot a ținut-o mult timp departe de terenuri.

Ea s-a impus în primul tur al turneului WTA 1000 de la Madrid, 6-4, 7-6 (0) în fața adolescentei cehe Linda Fruhvirtova, 18 ani, 146 WTA, reușind întâia ei victorie pe un tablou WTA de la Wimbledon 2023 încoace.

Irina și-a aranjat o înfruntare în turul secund cu Madison Keys, pe care a mai înfruntat-o o singură dată până acum, în 2016, în „optimile” de la Miami.

Citește și:

Jaqueline Cristian, revenire superbă la Madrid, cu o serie de 11 game-uri!: „Sunt fericită pentru felul în care am luptat” » Următoarea adversară e o campioană de Grand Slam
WTA MADRID
Jaqueline Cristian, revenire superbă la Madrid, cu o serie de 11 game-uri!: „Sunt fericită pentru felul în care am luptat” » Următoarea adversară e o campioană de Grand Slam
Rafael Nadal: „Dacă Parisul ar fi azi, nu aș ieși pe teren să joc, senzațiile nu au fost bune”
ATP MADRID
Rafael Nadal: „Dacă Parisul ar fi azi, nu aș ieși pe teren să joc, senzațiile nu au fost bune”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează