SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

liveTEXT după ora 9 » Ready? Play! Halep deschide Turneul Campioanelor contra Flaviei Pennetta: ”Primul meci e important!”

Simona Halep, sala de conferinţe de la Singapore şi trofeul care aşteaptă să fie cucerit de jucătoarea cea mai în formă // Foto: Guliver/GettyImages
Simona Halep, sala de conferinţe de la Singapore şi trofeul care aşteaptă să fie cucerit de jucătoarea cea mai în formă // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 25 octombrie 2015 00:00

Favorita principală o reîntîlneşte pe italiancă la o lună şi jumătate de la ciocnirea lor în semifinalele de la US Open. „E important primul meci din grupă”, a spus românca. 

Simona Halep va juca după ora României 9:00, iar meciul va fi în direct pe DigiSport, DolceSport și liveTEXT pe GSP.RO

Fiecare jucătoare trece pe la masa pe care se află trofeul şi aşteaptă întrebările. Poate e doar o coincidenţă, dar, ca şi anul trecut, Simona poartă combinaţia clasică, niciodată demodată, de alb cu negru.

Maria Şarapova a găsit un alt imprimeu cu floricele, în timp ce Flavia Pennetta a ales negru cu mici epoleţi aurii, iar Agnieszka Radwanska o bluză albă ajurată. Acestea sînt culorile Grupei Roşii cu o zi înaintea începerii meciurilor la Turneul Campioanelor.

O zi în care primul meci le va opune chiar pe favorita principală, Simona Halep, şi pe surprinzătoarea învingătoare de la US Open, Flavia Pennetta. Un lucru e cert: va fi ultima lor confruntare pe un teren de tenis. Italianca joacă la Singapore turneul de adio, iar Simona a subliniat acest lucru cînd a venit momentul să vorbească despre această dispută.

"Ea nu are nimic de pierdut. Cu siguranţă, va da tot ce are mai bun. Începutul e foarte important în grupă pentru că o înfrîngere îţi poate complica situaţia. De aceea, voi încerca să fac un meci cît mai bun".

1-1 în 2015

Ceea ce s-a întîmplat la US Open e explicat de Halep uşor filozofic: "M-a bătut acolo, dar a jucat foarte bine. Poate n-am fost în toate puterile, mi-am dorit prea mult, poate a fost presiune".

Totuşi, anul acesta a reuşit prima şi, pînă acum, singura ei victorie în faţa italiencei la Miami. În perioada în care aduna izbîndă după izbîndă pe hard, dar parcă tot se simţea în căutări, avea nemulţumiri legate de jocul ei. Confruntarea cu Pennetta i-a ridicat însă moralul: "Cred că atunci am atins cel mai bun tenis al meu".

A vorbit Simona şi despre o nouă întîlnire cu Maria Şarapova, o premieră pentru 2015. "N-am învins-o pînă acum, dar poate am o şansă aici", şi-a exprimat ea speranţele în faţa unui bilanţ negativ de 0-5.

"Am gînduri pozitive legate de acest meci. Sigur, pot să şi pierd, dar pot şi să cîştig. Rezultatul nu e atît de important. Vreau să evoluez cît pot de bine contra ei, să arăt un joc mai bun decît în finala de la Roland Garros, de anul trecut. Acum ştiu cum să joc împotriva ei. Cred că e momentul potrivit să ne găsim din nou faţă în faţă. Oricum, vreau să iau meci cu meci. Toată lumea joacă bine aici, la Singapore. Sîntem cele mai bune opt jucătoare, fiecare partidă e ca o finală".

"Să cîştig meciuri şi să lupt"

Şi din nou, acele lucruri pe care le-a spus des în ultima vreme. "Nu am nimic de pierdut, nu am aşteptări. Vreau doar să fiu sănătoasă, să joc un tenis bun, să încerc să cîştig meciuri şi să lupt. Doar asta contează în acest ultim turneu al anului". Şi, deseori, în carieră. E, de fapt, definiţia simplă şi sănătoasă a ambiţiei.

Reunire cu Cahill

Halep s-a reîntîlnit la Singapore cu antrenorul Darren Cahill, după ce se pregătiseră împreună cel mai recent la US Open, acolo unde românca a reuşit cea mai bună performanţă în turneul respectiv, semifinalele. Cei doi au început să lucreze, în cadrul adidas Players Development Programme, din martie, o dată cu turneele Premier de la Indian Wells şi Miami.

Legat de o continuare a colaborării, în condiţiile în care programul adidas nu va mai fi reluat la anul, Simona a declarat la Singapore pentru treizecizero.ro că "după turneu vă voi putea spune ceva despre acest lucru. Acum nu pot. Nici noi nu ştim încă".

"În România, lumea îmi spune că trebuie să cîştig toate meciurile, dar nu sînt un robot! Sînt doar o fată normală, am suişuri şi coborîşuri. Pot cîştiga un meci important şi apoi să pierd unul mai puţin important. E a doua oară cînd joc aici, am mai multă experienţă"
Simona Halep

Programul de azi

Grupa Roşie
Nu înainte de ora 9:00  -   Simona Halep (Rom, 1)- Flavia Pennetta (Ita, 7)
Nu înainte de ora 13:30  -  Maria Şarapova (Rus, 3)- Agnieszka Radwanska (Pol, 5)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Superliga
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” »  Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Liga 2
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” » Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!
Superliga
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează