SPORTURI  »  HANDBAL  »  U JOLIDON CLUJ

Mihaela Tivadar părăseşte Clujul după trei ani şi jumătate: "Plec cu un gust amar!"

Articol de - Publicat marti, 21 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 21 ianuarie 2014 13:21

Neplătită de şase luni şi jumătate, interul stînga Mihaela Tivadar nu a mai suportat minciuna. "Am jucat cu sufletul la această echipă, dar plec pentru că eu cred mult în onoare"

La 31 de ani, Mihaela Tivadar părăseşte Universitatea Jolidon Cluj după trei ani de mariaj. A fost, spune handbalista, cea mai frumoasă perioadă din viaţa ei, a îmbrăcat cu mare drag tricoul alb-negru. Neplătită de şase luni şi jumătate, minţită tot timpul că mîine va fi mai bine, fosta componentă a naţionalei României s-a decis să spună . Cu inima, oarecum, îndoită.

- Mihaela, de ce ai plecat de la Cluj? E echipa ta de suflet, la Cluj ai familia, acolo locuieşti...
- Nu vreau să fiu greşit înţeleasă, dar am ales să plec pentru că eu cred mult în onoare. Am restanţe de şase luni şi jumătate, patru luni din sezonul trecut şi restul din sezonul actual. Vara trecută am făcut cea mai mare greşeală din carieră, am decis să rămîn la Cluj, deşi aveam mai multe oferte. Am crezut în cuvîntul de onoare al unei persoane care pînă la urmă m-a dezamăgit crunt şi care mi-a arătat că pentru unii nu există onoare. E o simplă vorbă pe care o arunci doar ca să prosteşti pe cineva. 

- Ai venit acum trei ani să joci la Cluj, de la Roman, tocmai pentru a fi acasă.
- Da. Am scos din propriul buzunar 11 mii de euro pentru a-mi plăti transferul de la Roman. 11 , exact ca numărul meu de pe tricou. Tocmai pentru a juca la echipa mea de suflet, faţă de care am simţit ceva încă de cînd eram junioară. La Cluj am crescut, la Cluj m-am format. Nu cred însă că pot fi acuzată că nu am jucat cu sufletul, că nu am dat totul la această echipă. Asta pentru cei care se vor grăbi să mă judece.

- Ai trăit clipe frumoase la Cluj, ai fost vice campioana României, aţi jucat în Liga Campionilor.
- Nu-mi pare rău de nimic din ce am făcut pentru această echipă. Cînd am îndrăznit să-mi cer drepturile mi s-a spus că nu am făcut nimic. Nu-mi pare rău că iubesc acest club. Am întîlnit oameni extraordinari pentru care vocala "U" chiar înseamnă ceva. Adevăraţi suporteri care sînt lîngă tine şi la bine, dar mai ales la greu. Sînt mîndră că am avut şansa să joc în alb şi negru. Dar nu permit nimănui să-şi bată joc de mine şi de cariera mea. Mi-am dorit să fiu măcar apreciată, aşa cum cred că meritam. Din păcate nu a fost să fie şi de aceea plec cu un gust amar.

- Ce vei face în continuare?
- Nu ştiu. Vreau să fie clar un lucru, nu am ales să plec de la Cluj pentru o ofertă mai mare sau pentru că doream să joc la o altă echipă. Dacă îmi primeam drepturile, rămîneam la Cluj fără nici o ezitare. Sau măcar să fiu respectată. Iau această perioadă ca pe o vacanţă. Mai am timp să mă transfer şi sînt sigură că voi găsi o echipă.

Palmares bogat
Mihaela Tivadar este vicecampioană mondială cu echipa României în 2005, medaliată cu bronz la Europenele din 2010. A jucat la Universitatea Cluj, Rulmentul Braşov, Oltchim Rm. Vîlcea, Elda Prestigio (Spania), HCM Roman. La 31 de ani, se poate mîndri că a cîştigat titlul în România cu Rulmentul Braşov, Oltchim Rm. Vîlcea, dar şi în Spania cu Elda Prestigio. A cîştigat în 2006, cu Rulmentul Braşov, Challenge Cup, iar în 2007 cu Oltchim Rm. Vîlcea, Cupa Cupelor şi Supercupa Europei.

A şaptea jucătoare care pleacă de la Cluj neplătită
Universitatea Jolidon Cluj trece printr-o perioadă foarte grea în momentul de faţă. Cu restanţe salariale la jucătoare, echipa are transferurile blocate de federaţie din vară, neputînd aduce nici o handbalistă nouă. Mihaela Tivadar nu este prima jucătoare care pleacă de la Cluj, arătînd cu degetul neseriozitatea conducătorilor. Înaintea ei, Adriana Holhoş, Alina Ţurcaş, Nicoleta Dincă, Clara Vădineanu, Viktoria Petroczi şi Viorica Suba au părăsit echipa pentru că nu-şi primiseră drepturile salariale. Unele dintre acestea chiar au anunţat că vor acţiona în instanţă clubul ardelean.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (4)
steffanel
steffanel  •  22 Ianuarie 2014, 06:51

foarte urat din partea conducerii echipei Jolidon. fata asta chiar a muncit si si-a dorit sa ramana acasa dar din pacate echipa e falimentara. totusi viata merge inainte si sa speram ca astazi batem pe Zalau.

razvyyc
razvyyc  •  21 Ianuarie 2014, 21:20

Uite asa-i bate Domnu' pe unii. Dupa 2 sezoane cu blaturi (reciprocitati), atat Neptun Constanta cat si Jolidon Cluj au probleme mari. Ex-Hidrotehnica-ex-Tomis-ex-CSU-ex-Neptun Constanta a retrogradat imediat (Au dorit sa intre intr-o camasa prea mare si au epuizat repede resursele), Jolidon poate retrograda de anul asta (daca mai depun memorii multe jucatoare). Anii trecuti am avut parte de intelegeri intre COSMIN SALAJAN (U Jolidon) si PAUL ALEXE (Tomis), soldate cu scapari de la retrogradare, clasari pe podium, etc. Amandoi sunt sub limita decentei. Unul a devenit peste noapte dir. sportiv, tehnic sau antrenor din PURTATOR DE CUVANT. Celuilalt ii plac sticlele cam mult, handbal IOC.

petius
petius  •  21 Ianuarie 2014, 15:07

In mun. Cluj-Napoca, nimeni nu spune lucrurilor pe nume: -decaderea CS U Cluj, se datoreaza in primul rand si ,in ultimul rand, doar lui Boc si Vasu. Ajung jucatore si jucatori emblematici ai clubului si ai orasului sa plece cat vad cu ochii pt. ca cei doi, politruci devotati cauzei lor, parvenirea, nu vor sa sprijine nimic din ce-ar putea creste prestigiul acestui oras, fost emblematic, pt. Transilvania si Romania. Doi tradatori ai cetatenilor acestui oras, indiferent de etnie. Dati-va demisia nenorocitilor!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează