SPORTURI  »  TENIS  »  STUTTGART

În formă şi pe zgură » Simona Halep joacă azi cea de-a 23-a semifinală a carierei

Simona Halep
Simona Halep

Articol de , - Publicat sambata, 25 aprilie 2015 00:00

Românca a învins-o ieri pe Sara Errani cu 6-4, 6-4 în "sferturile" turneului de la Stuttgart, într-un meci cu 16 break-uri din 20 de game-uri jucate. Pentru un loc în finală, ea se duelează azi, de la ora 14:30, pe DigiSport 3 și liveTEXT pe GSP.RO, cu Caroline Wozniacki

Simona Halep şi-a început ziua de ieri normal, cu un antrenament. Aşa cum se întîmplă de fiecare dată cînd are meci. Ce a fost ieşit din normal a fost întreaga atenţie pe care a primit-o din partea celor care asigură securitatea la turneul de la Stuttgart. Ei au căutat pe sub scaune, în cutiile de mingi şi în orice colţişor al arenei. Toate acestea au fost iscate în urma suspiciunilor provocate de ameninţările cu moartea ale unui fan danez. Faze prin care au trecut mai toţi jucătorii de tenis, fie ei de top sau din partea de jos a clasamentului. "Mie mi-au spus să-mi fac un sicriu", a spus Adrian Ungur cînd i s-a cerut o reacţie pe această temă. Iar Marius Copil şi-a închis contul de Facebook tot din cauza numeroaselor ameninţări.

Românca nu avea cum să nu fie afectată de atenţia specială pe care a primit-o şi de precauţiile pe care şi le-au luat organizatorii. Asta s-a văzut şi în jocul său. În primul set, ea a reuşit să cîştige o singură dată pe serviciul ei. E adevărat că nici italianca nu a avut o zi mai bună. Din cele zece game-uri jucate, nouă au fost break-uri. 5 de partea Simonei, patru de cea a Sarei. Simona a spus la conferinţa de presă de după meci că nu a fost deloc mulţumită de felul în care a servit, dar că returul a funcţionat la parametri înalţi. "Nu e atît de uşor pe cît pare să ataci serviciul lui Errani", a spus ea. Sarabanda de break-uri a continuat şi în partea a doua. Au fost doar şapte însă. Un pic deranjată de aerul condiţionat din sala de la Stuttgart, Simona s-a ţinut şi azi de cîteva ori de spate. Şi în meciul de debut cu Garbine Muguruza, ea a avut aceeaşi problemă. Însă a trecut peste ea şi a închis meciul cu un retur de la mijlocul terenului şi cu 6-4, 6-4. Este a cincea semifinală pentru Simona Halep din şase turnee disputate în 2015. În toată cariera, pînă la Stuttgart, ea a jucat 22 de penultime acte, cîştigînd 17 şi pierzînd doar 5.

În Germania, în semfinale o aşteaptă Caroline Wozniacki, care a trecut ieri în viteză de Carla Suarez Navarro, o specialistă a zgurii, cu 6-0, 6-3, într-o oră şi şase minute. Numărul trei şi numărul cinci mondial s-au mai întîlnit de trei ori pînă acum, cu românca impunîndu-se în ultimele două întîlniri. Cea mai recentă a avut loc la Dubai, în semifinale.

Numărul doi de luni

Simona Halep va ocupa poziţia a doua în clasamentul mondial începînd de luni. Consecinţă a faptului că Maria Şarapova a pierdut încă de la meciul de debut la Stuttgart în faţa lui Angelique Kerber, românca o va depăşi pe rusoaică. Maria a glumit la conferinţa de presă spunînd că oricum nu-şi dorea un Porsche alb, ci unul galben, cu referire la faptul că învingătoarea va primi maşina care este expusă în sală. Ea este ambasadorul mărcii germane în lume şi a cîştigat ultimele trei ediţii ale turneului. Simona a spus că se bucură că revine pe poziţa pe care a mai ocupat-o timp de opt săptămîni în vară. "Să fiu din nou pe acest loc îmi dă o senzaţie plăcută", a spus ea.

"Eu sînt aici să joc tenis"

Românca a fost întrebată la conferinţa de presă de după meciul cu Sara Errani dacă este afectată de toată atenţia şi de toată securitatea de care are parte în urma ameninţărilor pe care un danez le-a postat pe contul său de Twitter. "Nu vreau să comentez, eu sînt aici să joc tenis, îi las pe alţii să se ocupe de toată această situaţie", a spus Halep.

26 de victorii, doar 3 înfrîngeri

Simona Halep a obţinut ieri a 26-a victorie a sezonului. Nici o altă jucătoare din circuit nu a mai ajuns la această cifră pînă acum. La toate cele şase turnee pe care le-a jucat în 2015, românca a ajuns cel puţin pînă în sferturi de finală. În acest sezon a cîştigat trei trofee, la Shenzhen, la Dubai şi la Indian Wells, a jucat semifinale la Miami şi sferturi de finală la Australian Open. Cele trei înfrîngeri au venit la Ekaterina Makarova, la primul turneu de Mare Şlem al anului, la Garbine Muguruza, la Galaţi, în Cupa Fed, şi la Serena Williams, la Miami.

Bilanţul victorii-înfrîngeri al jucătoarelor de Top 10 în 2015

1. Serena Williams 20-0
2. Maria Şarapova 17-4
3. Simona Halep 26-3
4. Petra Kvitova 13-5
5. Caroline Wozniacki 19-7
6. Ana Ivanovici 9-7
7. Eugenie Bouchard 6-7
8. Ekaterina Makarova 14-7
9. Agnieszka Radwanska 13-11
10. Carla Suarez Navarro 23-8

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (7)
saviola2_8
saviola2_8  •  25 Aprilie 2015, 12:58

super simo! cea mai buna tenismena romanca ever! go halepeno! catre al 4-lea turneu castigat anul asta!

balauru48
balauru48  •  25 Aprilie 2015, 11:33

bun, acum i-ati colorat ochii albastri lui halep. urmeaza s-o "slabiti" cateva kilograme si s-o inaltati 10 cm... si apoi sa-i adaugati 5 GS-uri in palmares.

riussma
riussma  •  25 Aprilie 2015, 11:27

Vezi toate comentariile (7)
Comentează