SPORTURI  »  TENIS  »  COMPETIȚIE

Patrick Mouratoglou își face propriul circuit, rival cu ATP și WTA: „E viitorul tenisului” » Ce reguli va avea + numele importante care participă

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 mai 2020 17:33

Patrick Mouratoglou, 49 de ani, antrenorul Serenei Williams, își va lansa propriul circuit profesionist de tenis, numit UTS, în paralel cu cele deja existente, ATP și WTA. 

Antrenorul francez a convins deja mai mulți jucători importanți să participe. Pe listă se numără Lucas Pouille (58 ATP), Dustin Brown (239 ATP), David Goffin (10 ATP), Fabio Fognini (11 ATP), Alexei Popyrin (103 ATP) sau Benoit Paire (22 ATP). Startul competiției care se va desfășura la Academia „Mouratoglou” de pe Coasta de Azur era programat pentru data de 16 mai, dar a fost amânat pentru 13 iunie, din cauza crizei provocate de coronavirus.

Patrick Mouratoglou vrea să ofere „tenisul viitorului, cu mai multă interacțiune, mai multe emoții, cu libertate pe teren”. Pentru a populariza turneul, au fost semnate deja mai multe contracte cu televiziuni de pe toate continentele. 

Respectă măsurile împotriva Covid-19

Patrick Mouratoglou spune că va respecta toate măsurile de siguranță: „Vom testa pe toată lumea, îi vom băga în carantină timp de 15 zile, apoi îi vom testa din nou. Din motive de securitate, nu vom avea antrenorii sau familia alături, pe teren. Vom găsi alte metode de a-i aduce aproape, prin căști, comunicare modernă. În loc să treacă pe aceeași parte a terenului când schimbă jumătățile, jucătorii vor trece prin zone opuse. Toți copiii de mingi vor purta mănuși, iar fiecare jucător va avea propriile mingi, personalizate”.

PRINCIPALELE MODIFICĂRI DORITE

  • Dispariția Hawk-Eye;
  • Acceptarea sfaturilor de la antrenori în timpul turneelor de Mare Șlem;
  • Modificarea codului de conduită;
  • Mai mulți bani pentru tururile preliminare ale turneelor.

„Trebuie să ținem pasul cu vremurile. Tenisul este mult în spatele altor sporturi în acest moment. Vorbesc de ceva timp cu oamenii importanți care îl guvernează. Trebuie să facem o schimbare. Dacă nu acționăm acum, apoi nu mai are rost. Va fi prea târziu.

Fanii vor eroi, vor să aleagă o tabără. Vor ști exact ce apreciază. Vor merge după meciuri, vor bea ceva și vor vorbi despre ce a făcut favoritorul lor. Acum totul e atât de plat. Kyrgios e singurul care iese din banal”

- Patrick Mouratoglou

Halep a refuzat Monte Carlo, paradisul fiscal al tenisului

Citește și alte știri din tenis: 

Reușită pornind de la zero » Victor Hănescu povestește cum a pus pe picioare academia sa de tenis și cum funcționează ea acum

Simona Halep, despre modeul din tenisul masculin de la care se inspiră: „Lumea spunea că sunt labilă psihic, acum fac la fel ca el”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
gago747
gago747  •  31 Mai 2020, 14:29

Băi Murăturoglu, dacă nu-i bagi în noul circ și pe favoriții tăi frații Williams (Serenus și Vena), n-ai făcut nimic ...

paiazze
paiazze  •  30 Mai 2020, 20:18

Nu erau suficienti bani in tenis, a gasit omul un mod de a face si mai multi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează