SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Pericol la Minsk » Tecău și Copil au pierdut meciul de dublu. România e condusă cu 2-1 în Cupa Davis

Horia Tecău salută publicul la prezentarea echipelor // FOTO tennis.by +3   FOTO
Horia Tecău salută publicul la prezentarea echipelor // FOTO tennis.by

Articol de - Publicat duminica, 05 februarie 2017 00:00

Echipa României e condusă cu 2-1 de cea a Belarusului, după ce ieri dublul Horia Tecău-Marius Copil a pierdut la Mirnâi și Șila.

În urmă cu 12 ani, se întâlneau pentru un loc în sferturile de finală ale Grupei Mondiale. România se impunea dramatic, 3-2, Victor Hănescu făcând punctul decisiv în fața actualului căpitan al Belarusului, Vladimir Volcikov.

Pe banca noastră e Andrei Pavel, care atunci, la Brașov, obținea două puncte, cu victorii la Volcikov și Mirnâi. Cercul se închide tocmai la ultimul amintit.

Max Mirnâi, 40 de ani împliniți în iulie, s-a aflat ieri pe teren, la Minsk, alături de Iaraslav Șila, așa cum se afla și în 2005, împreună cu Volcikov, pentru meciul de dublu. E singurul jucător activ dintre cei care își disputau izbânda acum mai bine de un deceniu.

Fusese o primă zi de echilibru, cu Ungur câștigător și Copil învins. "A fost interesant, două meciuri captivante, mai ales primul. Ambii jucători au încercat să arate ce au mai bun și  rezultat un tenis decent. După victorie, firește că am jubilat", a spus Andrei Pavel.

"Al doilea a fost foarte tensionat. Marius a încercat, dar adversarul lui a jucat la limita fanteziei. Am fost surprins de stabilitatea și calitatea jocului lui. Rămânem încrezători, mai avem două puncte de luat".

Diferență la puncte importante

Tot două puncte mai sunt și acum de luat, dar partida de dublu căpăta o greutate considerabilă după 1-1. Oricine ar fi învins intra duminică, în ziua ultimelor meciuri de simplu, cu un avantaj. Pe tabela generală, dar și în plan psihologic.

Pentru România, au jucat Horia Tecău și Marius Copil, deși inițial fusese anunțat Nicolae Frunză. Era logic însă ca Pavel să-l solicite pe jucătorul mai experimentat, mai ales că Marius și Horia nu se aflau la prima colaborare de acest gen.

În jocul efectiv, diferența s-a făcut la foarte puține puncte, cele mai importante, în tie-break și la mingi de break. Acolo, Tecău și Copil au valorificat doar una din 9, adversarii 3 din 11. Per total: 156 de puncte pentru bieloruși, 148 pentru români.

În rest, procentajele au fost foarte apropiate, unele chiar mai bune pentru ai noștri. La final însă, fericiți au fost Mirnâi și Șila, care își duc echipa în avantaj la general, 2-1.

Astăzi, românii trebuie să se impună în ambele meciuri de simplu pentru a întoarce rezultatul. Acele două puncte pe care le evidenția Andrei Pavel reprezintă acum unica opțiune.

BELARUS-ROMÂNIA 2-1

Vineri
Adrian Ungur-Ilia Ivașka 6-2, 5-7, 7-5, 6-4
Egor Gherasimov-Marius Copil 6-3, 6-4, 6-4

Ieri
Max Mirnâi, Iaraslav Șila-Marius Copil, Horia Tecău 7-6 (3), 6-4, 6-7 (5), 6-4

Azi
Marius Copil-Ilia Ivașka
Adrian Ungur-Egon Gherasimov

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează