SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Rafael Nadal, decizie clară din cauza pandemiei de COVID-19: nu merge la US Open! „Îmi ascult inima!”

Nadal nu va participa la US Open 2020 // FOTO: Guliver/GettyIamges +35   FOTO
Nadal nu va participa la US Open 2020 // FOTO: Guliver/GettyIamges

Articol de - Publicat miercuri, 05 august 2020 11:21 / Actualizat miercuri, 05 august 2020 11:36

Spaniolul Rafael Nadal (33 de ani, 2 ATP) a anunțat că nu va participa la US Open din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat întreaga lume și mai ales SUA.

Câștigătorul ediției din 2019, Nadal a postat un mesaj pe Instagram prin care anunță că nu va juca la competiția din New York, oraș extrem de afectat de COVID-19. US Open va fi al doilea turneul de Grand Slam al anului, după reprogramarea competiției de la Roland Garros, și se va desfăura între 31 august și 13 septembrie. 

După ce m-a gândit bine am decis să nu particip la US Open în acest an. Situația este în continuare foarte complicate în toată lumea ca urmare a cazurilor de COVID-19 și cu creșteri care par necontrolate.

Știm că în acest an, după patru luni fără să jucăm, calendarul este o barbar, dar înțeleg și apreciez eforturilor tuturor celor care fac eforturi ca să jucăm. Tocmai am aflat că și turneul de la Madrid a fost anulat.  Azi, situația este foarte complicată pentru a putea participa la turnee și am tot respectul pentru USTA (n.r. Asociația de Tenis din Statele Unite), pentru organizatorii USA Open și pentru eforturile pe care ATP le face pentru a disputa turneul și pentru ca milioane de fani să-l urmărească.

Este o decizie pe care nu doream s-o iau. Dar în acest caz, îmi ascult inima și decid că acum prefer să nu călătoresc”, a scris Nadal pe Instagram.

Nadal are 19 trofee de Grand Slam, dintre care patru la US Open (2010, 2013, 2017, 2019). 

4,918,770de coronavirus s-au înregistrat în SUA

Organizatorii de la US Open au publicat două fotografii cu numele importante care vor participa la această ediție. Printre ele se numără Simona Halep, Serena Williams, Bianca Andreescu, Novak Djokovic, Dominic Thiem sau Stefanos Tsitispas.

Citește mai multe știri din tenis:

Răsturnare de situație » Simona Halep s-a înscris la US Open

Impresii de la Palermo » „E scandalos ce se întâmplă acolo! Nu se poate ca jucătoarele să stea în același loc cu turiștii”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  05 August 2020, 12:26

Anularea turneului de la Madrid creste sansele ca mai multi jucatori de top sa fie totusi in America. Pentru ca pe programarea initiala turneul de la Madrid incepea in ziua finalei baietilor la US Open. Ceea ce era prea mult. Acum primul turneu important dupa New York e Roma, la 2 saptamani distanta. Sanse mai mari pentru o participare si la unul si la altul. Si, evident, si la RG. Inclusiv pentru Simona. Sper sa mearga totusi la New York acum, dupa anularea Madrid-ului.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează