SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Raluca Olaru a fost eliminată de la Roland Garros în primul tur

Raluca Olaru, Olaru
Raluca Olaru, Olaru

Articol de - Publicat miercuri, 26 mai 2010 00:00

Raluca Olaru a pierdut ieri în primul tur de la Roland Garros, 4-6, 3-6 în faţa rusoaicei Anastasia Pivovarova.

Cea de-a patra româncă de pe tabloul de la Paris, Raluca Olaru, a părăsit ieri turneul. Ea a întîlnit-o în runda inaugurală pe rusoaica venită din calificări Anastasia Pivovarova şi părea că are prima şansă. Pînă la urmă însă, meciurile din preliminarii au fost în favoarea adversarei, mai obişnuită cu terenurile şi cu atmosfera. După două seturi care s-au întins pe durate apropiate, 50, respectiv 52 de minute, rusoaica a învins cu 6-4, 6-3.

Per total, Pivovarova a reuşit patru break-uri, iar Raluca doar două. Românca a adunat mai multe lovituri direct cîştigătoare, 24 faţă de 17, dar a avut şi mai multe erori neforţate: 32 în comparaţie cu 18 ale adversarei. Pe Olaru a frînat-o imens serviciul: doar 60 la sută procentaj de reuşită pe prima minge, 57 pe al doilea şi un total de 9 duble greşeli.

Raluca rămîne cu cea mai bună performanţă a sa la Roland Garros consemnată în 2007, la debut, cînd a ajuns pînă în turul al treilea. Pentru prezenţa pe tabloul din 2010, ea va primi 15.000 de euro. România mai are doi reprezentanţi la Paris anul acesta: Alexandra Dulgheru şi Victor Hănescu, calificaţi în turul 2.

Români la Roland Garros azi
Alexandra Dulgheru vs Timea Baczinsky
Terenul 16, meciul al doilea

Victorie la 39 de ani!
Coşmarul Dinarei Safina continuă. Fostul lider mondial, favorită numărul 9 la ediţia din acest an a Roland Garros-ului, a părăsit ieri tabloul principal încă din primul tur, după ce în precedentele două sezoane jucase finala! Mai şocant este faptul că rusoaica, revenită recent după o accidentare, a fost învinsă de veterana circuitului, japoneza Kimiko Date-Krumm (40 de ani în septembrie): 3-6, 6-4, 7-5. Asiatica a devenit a doua cea mai vîrstnică jucătoare care cîştigă un meci de simplu la Paris, recordul fiind al Virginiei Wade, din 1985, britanica avînd cu trei luni mai mult decît are Date acum. Cînd Kimiko disputa primul său Roland Garros, Dinara avea doar 3 ani!

Citește și:

Mihai Stoica, impresionat de fizicul unui „tricolor”: „Uitați-vă la el, poate să concureze la Mister Olympia”
Nationala
Mihai Stoica, impresionat de fizicul unui „tricolor”: „Uitați-vă la el, poate să concureze la Mister Olympia”
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Euro 2024
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start
Nationala
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (2)
 •  26 Mai 2010, 17:08

din pacate se cere si multa munca ! daca nu da-i totul la antrenament si cu sudoare nu ajung nicaieri ! ! daca are si un antrenor slab si nu EXIGENT nu ajunge niciodata sus ! daca ai nevoie de practica cu mine , iti stau la dispozitie !

 •  26 Mai 2010, 11:59

Din 2007 pana in prezent tenisul a progresat,nu neaparat intro directie ce tine de spectaculos ci mai curand catre forta bruta. In schimb I.R.Olaru si nu numai NU A PROGRESAT DE LOC.Rezultatele reflecta din plin acest lucru

Vezi toate comentariile (2)
Comentează