SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

EXCLUSIV Două momente neștiute cu Sorana Cîrstea, povestite în direct: „O dăm ca exemplu la școală!”

Sorana Cîrstea a produs surpriza și a eliminat-o pe Petra Kvitova / Sursă foto: Guliver/Getty Images +29   FOTO
Sorana Cîrstea a produs surpriza și a eliminat-o pe Petra Kvitova / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 10 februarie 2021 10:35 / Actualizat miercuri, 10 februarie 2021 11:48

Sever Dron (76 de ani), finalist cu România în ediția din 1969 a Cupei Davis și fost căpitan nejucător al echipei de Fed Cup, a relatat, azi, la GSP Live, două momente neștiute cu Sorana Cîrstea, la scurt timp după ce românca a produs o surpriză de proporții și a eliminat-o pe Petra Kvitova de la Australian Open

  • Sorana Cîrstea (30 de ani, 68 WTA) a trecut de Petra Kvitova (Cehia, 30 de ani, 8 WTA), în turul II de la Australian Open, scor 6-4, 1-6, 6-1.
  • Sorana Cîrstea va juca în turul III la Melbourne cu o altă jucătoare din Cehia, Marketa Vondrousova (21 de ani, 20 WTA). Partida va avea loc vineri, organizatorii urmând să anunțe joi ora de start.

VIDEO Sever Dron povestește două momente neștiute cu Sorana Cîrstea

„Sorana este o jucătoare care, din punct de vedere tehnic, poate fi dată ca exemplu. Am două întâlniri cu ea care m-au impresionat

În primii ani de după Revoluție, după ce am revenit la București, am fost incognito la Centrul Național și am văzut două fete care m-au impresionat, care făceau niște exerciții deja pentru nivel înalt. Jucau din spatele terenului, una ridica mingea, iar cealaltă venea și lovea cu voleul liftat, lovitură care pe vremea mea nu exista. Jucătoarea care dădea cu voleul liftat era Sorana Cîrstea, iar în fața ei era Alina Tecșor, una dintre cele mai bune antrenoare din România, care ajută foarte mult fetele. 

Am văzut că Sorana este, prin prisma loviturilor de tenis, cea mai bună din România. Noi, la școala noastră de tenis, când vrem să dăm exemplu o lovitură, luăm loviturile Soranei Cîrstea”, a spus Sever Dron, la GSP Live. 

Sever Dron: „Sorana Cîrstea mi-a spus că vrea să ajungă numărul unu”

Sever Dron a mai dezvăluit dialogul pe care l-a purtat la acea vreme cu Sorana Cîrstea și țelul ambițios pe care jucătoarea de 30 de ani și-l propusese. 

„Am stat de vorbă cu Sorana și am întrebat-o ce vrea să facă în tenis. Și mi-a spus atât de frumos că ea crede că poate bate pe oricine. Nimeni nu m-a impresionat atât de mult ca ea, cu excepția lui Boris Becker, care a ajuns numărul unu în lume. Îi doream și Soranei să ajungă numărul unu. Sper ca această victorie cu Petra Kvitova să o împingă cât mai sus”, a afirmat profesorul Dron 

FOTO Sorana Cîrstea - Petra Kvitova, imagini spectaculoase din meciul de la Australian Open

+25 FOTO

Citește și alte știri despre Sorana Cîrstea

FOTO Sorana de 5 stele » Cîrstea trece de Kvitova și e în turul 3 la Australian Open! Următoarea adversară

VIDEO Sorana Cîrstea, după succesul cu Kvitova: „Impresionant! Despre asta a fost vorba astăzi”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează