SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

VIDEO A fost în echipa Simonei Halep și nu are dubii: „O să mai joace. Am vorbit cu mai mulți oameni”

Daniel Dobre, alături de Simona Halep
Daniel Dobre, alături de Simona Halep

Articol de , - Publicat sambata, 12 august 2023 13:40 / Actualizat sambata, 12 august 2023 16:14

Daniel Dobre, fost antrenor al Simonei Halep (31 de ani), a comentat situația dublei câștigătoare de Grand Slam, în continuare suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă. Halep a fost audiată în finalul lunii iunie și încă așteaptă verdictul din partea tribunalului Sports Resolutions.

Depistată pozitiv cu roxadustat, o substanță interzisă, la un test doping efectuat la US Open 2022, Simona Halep a fost suspendată pozitiv și își așteaptă și acum, la aproape un an distanță, verdictul.

Deși audierea a avut loc în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, judecătorii de la tribunalul independent care au audiat-o, Sports Resolutions, nu s-au pronunțat.

Daniel Dobre, cel care a antrenat-o pe Simona în cel mai important moment al carierei, Wimbledon 2019, în prezent vicepreședinte al Federației Române de Tenis, a analizat situația sportivei.

FURIE și frustrare: „Simona Halep e umilită INTENȚIONAT! Am aflat care e planul!”. Detalii explozive din anturajul sportivei
CAZUL SIMONA HALEP
FURIE și frustrare: „Simona Halep e umilită INTENȚIONAT! Am aflat care e planul!”. Detalii explozive din anturajul sportivei

Daniel Dobre, despre Simona Halep: „Are tot sprijinul Federației”

„N-am discutat cu ea de foarte mult timp. Am avut câteva mesaje și ea știe că toată lumea o susține. Așteptăm toți cu nerăbdare să vedem ce se întâmplă, dar la cum o știu pe Simona va lupta până la capăt. Eu cred că va reveni mai puternică.

Sunt sigur că va mai juca indiferent ce se va întâmpla. Are toată susținerea noastră, noi toți o cunoaștem, știm că este curată, că are un mare respect pentru fair play în tenis. Este campioana noastră și va rămâne așa.

Federația nu are nicio pârghie, în afară de o susținere morală. Există reguli foarte clare. Una dintre el spune că nu ai voie cât timp ești suspendat să te antrenezi în locuri oficiale.

Ești cumva blocat, dar oamenii care o cunosc și cei din Federație o susțin pe toate căile. A fost și acea petiție, există o comunicare cu apropiații, ea are tot sprijinul în limita regulilor, pentru că ești foarte restrâns de regulile internaționale.

Toată lumea se întreabă despre verdict. Am avut ocazia să vorbesc cu mulți oameni pe la turneele din străinătate. Nu pot spune că este drept sau nedrept. Există niște reguli, niște căi, iar această entitate este total independentă, care are propriile reguli și legi”, a afirmat astăzi Daniel Dobre.

Atât timp cât nu există un verdict, există doar speculații. Faptul că verdictul se amână nu pot spune că este un semn bun sau rău, este o procedură care-și urmează calea obișnuită, una pe care noi nu o știm, dar ei da.

- Daniel Dobre, vicepreședinte FRT

Tot despre Simona Halep: 

Presiuni neașteptate în cazul de dopaj al lui Halep » Consiliul WTA, „scos la tablă”: „Aveți de gând să faceți ceva?!”

Un câștigător de Grand Slam dezvăluie cum e văzut cazul Simonei Halep în lumea tenisului: „Am vorbit și cu ea, dar e confidențial”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
267890
267890  •  13 August 2023, 16:13

Adică o să mai urle. Dar nici la capitolul ăsta nu mai e bună. Sabalenca, si incă unele, scot zeci de decibeli în plus.

danglumetu
danglumetu  •  13 August 2023, 09:08

ar fi fost culmea sa spuna altceva! ce rost si ce credibilitate au sa publicati declaratii de complezenta, partizane? ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VardyParty
VardyParty  •  13 August 2023, 08:35
Postat de cr_portal pe 12 August 2023, 23:56

"Simona Halep a fost suspendată pozitiv". Adică? E de bine?

Absolut. Total pozitiv, tot ce se întâmplă .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează