SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Simona Halep se bucură pentrul locul 2 WTA, dar preocuparea ei e alta: ”Vreau să rămîn concentrată pe turneu”

Simona Halep și gazda emisiunii, Kristen Aldridge, în fața publicului de la Cincinnati
Simona Halep și gazda emisiunii, Kristen Aldridge, în fața publicului de la Cincinnati

Articol de - Publicat marti, 12 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 11 august 2014 23:12

Românca va juca marţi, după o pauză de o lună, împotriva învingătoarei din partida Kristen Flipkens-Polona Hercog.

Simona Halep s-a întors în circuitul profesionist. Şi a făcut-o cu stil, pentru că de ieri ea este a doua jucătoare a lumii, trecînd de Na Li în clasamentul mondial. "Sînt foarte fericită, dar acum vreau să rămîn concentrată pe turneu", a spus Simona la WTA All Acces Hour. Ea e de cîteva zile la Cincinnati, unde este cap de serie doi, statut care a trimis-o direct în turul al doilea. Halep a spus că va juca marţi, iar adversara sa va fi învingătoarea din partida Kristen Flipkens- Polona Hercog.

La WTA All Acces Hour, Simona a fost extrem de zîmbitoare, a împărţit autografe şi a răspuns întrebărilor venite de la fani. Un fan prezent în public a vrut să ştie ce crede Simona că trebuie să facă pentru a ajunge numărul unu mondial. "E o întrebare foarte grea. Serena încă joacă. Deocamdată am ajuns pe poziţia a doua şi vreau să văd cît de mult o pot păstra".

O spectatoare a vrut să afle care sînt loviturile pe care le exersează românca înainte de un meci. "Încep cu un pic de alergare, apoi exerciţii pentru încălzire şi apoi o jumătate de oră de antrenament pe teren, unde cel mai mult lovesc cu reverul, pentru că de multe ori închei punctul cu această lovitură", a explicat Simona.

Românca în vîrstă de 22 de ani a mai spus şi că, după ce în urmă cu o săptămînă şi-a lansat pagina oficială de Facebook, în curînd o să-şi facă una pe Twitter. "Te încearcă un sentiment plăcut atunci cînd vezi cîţi oameni te urmăresc, cîţi te iubesc pentru ceea ce faci pe teren".

Fanii au mai fost curioşi să afle care este idolul ei, iar Halep a răspuns că o admira pe Justine Henin, iar acum pe Federer, dacă ar avea o superputere, şi-ar dori să zboare, iar locul preferat pentru vacanţe este România, pentru că are şi mare şi munţi.

În 2013, Simona Halep a ajuns pînă în sferturile de finală la Cincinnati, unde a fost învinsă de Serena Williams. În drumul său spre primele opt, ea a eliminat-o pe Marion Bartoli, care imediat după partidă şi-a anunţat retragerea. Lucrurile stau altfel pentru Simona acum, cînd este printre favorite la cîştigarea turneului.

Clasamentul WTA pentru această săptămînă
1. Serena Williams (SUA) 9150
2. Simona Halep (România) 6785
3. Na Li (China) 6565
4. Petra Kvitova (Cehia) 5930
5. Agnieszka Radwanska (Polonia) 5625
6. Maria Şarapova (Rusia) 4986
7. Angelique Kerber (Germania) 4570
8. Eugenie Bouchard (Canada) 4570
9. Jelena Jankovici (Serbia) 3900
10. Victoria Azarenka (Belarus) 3683

ALTE ŞTIRI DIN TENIS:

Cinci românce în Top 100
Pe lîngă Simona Halep, între cele mai bune 100 de jucătoare ale lumii mai sînt alte patru românce. Monica Niculescu e pe 61, ea a urcat 3 poziţii faţă de săptămînă trecută. Irina Begu e pe 62, în urcare un loc. Sorana Cîrstea a înregistrat cea mai spectaculoasă alunecare în această săptămînă. Ea nu a reuşit să-şi apere punctele din 2013, cînd a ajuns pînă în finala turneului canadian, acum părăsind competiţia încă din primul tur a alunecat de pe 36 pînă pe 80. A cincea româncă din Top 100 este Alexandra Dulgheru, care în această săptămînă e pe 94, în coborîre 3 poziţii.

Ungur cel mai bine clasat român
Adrian Ungur este începînd din această săptămînă cel mai bine clasat jucător român. El a escaladat 21 de poziţii şi este al 136-lea jucător al lumii. Ungur l-a depăşit pe Victor Hănescu, care este pe locul 150, în urcare o poziţie faţă de săptămîna trecută. Tot în Top 200 se află şi Marius Copil, care e pe 180. La dublu, Horia Tecău staţionează pe 20, iar Florin Megea pe 36. În ierarhia mondială a anului, care contează pentru calificarea la Turneul Campionilor, Tecău şi Rojer sînt pe 6, iar Mergea şi Draganja pe 15. Primele opt echipe merg la Londra în luna noiembrie.

Şi Begu pe tablou
Irina Begu a acces pe tabloul principal al turneului Premier 5 de la Cincinnati, după ce a trecut în ultimul tur al calificărilor de Elena Vesnina. Rusoaica a abandonat la scorul de 6-4, 4-0 în favoarea româncei. Begu o va întîlni în primul tur pe Zarina Dias din Kazahstan, locul 52 WTA. Astfel că pe tabloul principal de la Cincinnati sînt trei românce: Irina Begu, Simona Halep şi Sorana Cîrstea, care a întîlnit-o azi-noapte pe Ana Ivanovici.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (1)
magura
magura  •  12 August 2014, 13:22

Da, Sorana a spus PA!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează