SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

VIDEO Continuă supremația lui Halep în fața româncelor! A învins-o clar pe Cîrstea și e în „sferturi” la Indian Wells

Simona Halep și Sorana Cîrstea se înfruntă în optimi la Indian Wells
Simona Halep și Sorana Cîrstea se înfruntă în optimi la Indian Wells

Articol de GSP - Publicat marti, 15 martie 2022 22:04 / Actualizat marti, 15 martie 2022 22:04

Simona Halep (30 de ani, 26 WTA) a învins-o pe Sorana Cîrstea (31 de ani, 27 WTA), scor 6-1, 6-4, și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells. 

  • În „sferturi”, Simona Halep va juca împotriva croatei Petra Martic (79 WTA), învingătoare în meciul cu Liudmila Samsonova, scor 7-6(6), 6-4.

Simona și Sorana și-au făcut o intrare rece pe arena centrală de la Indian Wells, un drum de câteva minute parcurs într-o tăcere apăsătoare. Pe teren, doar Halep a dat dovadă de liniște și s-a desprins cât ai clipi la 4-0. 

Simona Halep, impunătoare în meciul cu Sorana Cîrstea de la Indian Wells

Cîrstea a încercat să o domine fizic, a lovit cât de tare a putut cu forehand-ul, dar defensiva dublei campioane de Grand Slam a fost impenetrabilă. Dacă actul inaugural a durat doar 33 de minute, 6-1 pentru Halep, partea secundă a fost mult mai intensă. 

Sorana și-a reglat din mers strategia, a dat drumul la picioare, a scos mai multe mingi din defensivă și a trecut în avantaj, 2-0. Intensitatea raliurilor a crescut treptat, iar micile detalii au făcut diferența. Sorana a simțit presiunea momentului, a comis prima dublă greșeală din meci chiar în game-ul decisiv, la 40-40. Simona a forțat și s-a impus.

Simona Halep, dominantă în fața româncelor

Halep continuă dominația în fața adversarelor din România. Ultimul eșec înregistrat a fost chiar în fața Soranei, la Cincinnati, în august 2010, scor 2-6, 4-6.

19 victorii consecutiveare Simona Halep în fața jucătoarelor din România

„Optimea” de la Indian Wells a mai avut o miză, cea pentru titlul de „primă rachetă” a României. Simona Halep, 26 WTA, și Sorana Cîrstea, 27 WTA, sunt vecine de clasament în acest moment.

De luni, dubla campioană de Grand Slam se va desprinde. Într-o ierarhie live, virtuală, Halep ocupă poziția 22, iar Cîrstea este pe 26. Dacă își va adjudeca trofeul, Simo ar putea reveni în top 15 WTA.

FINAL » Simona Halep - Sorana Cîrstea 6-1, 6-4

6-4, Break, set și meci Halep!
5-4, Game Halep: Simona face cel mai bun game al setului secund, extrem de agresivă. Presiunea se mută pe umerii Soranei, care va servi să rămână în meci. 
4-4, Game Cîrstea: Tensiunea capătă cote extraordinare. Sorana revine de la 15-30, pe fondul unui joc agresiv, forehand-uri bine plasate și pași făcuți mult în teren. 
4-3, Game Halep: Simona revine de la 0-30, cu puțină șansă. Două lovituri prind la limită linia de fund a terenului și o încurcă vizibil pe Sorana. 
3-3, Game Cîrstea: Sorana depășește seria proastă, ajutată de serviciile precise. 
3-2, Game Halep: Simona salvează două mingi de break și trece în premieră în avantaj în actul secund.
2-2, Break Halep: Simona revine la defensiva impenetrabilă. Sorana caută soluții ieșite din tipare, apelează tot mai des la „scurte”. Halep se deplasează formidabil și are răspuns de fiecare dată. 

Chiar nu se suportă?! Cum au fost surprinse Simona Halep și Sorana Cîrstea înainte de meciul direct: „Nu ne fac cinste”
Indian Wells
Chiar nu se suportă?! Cum au fost surprinse Simona Halep și Sorana Cîrstea înainte de meciul direct: „Nu ne fac cinste”

1-2, Game Halep: Schimburile capătă o încărcătură aparte, mai lungi și mai intense. Sorana încearcă să rupă ritmul cu o „scurtă” la punctul decisiv, dar nu are câștig de cauză. 
0-2, Game Cîrstea: Sorana impresionează și în defensivă în aceste secvențe ale partidei, reușind un passing superb. Simona e obligată să crească agresivitatea, dar apar erorile neforțate. 
0-1, Break Cîrstea: Simona nu mai pune prima minge în teren, iar Sorana profită din plin și câștigă puncte cu lovitura de forehand. 
A început setul secund!

6-1, Break și set Simona Halep!
5-1, Game Halep: Cel mai scurt game al meciului, adjudecat de Simona la 0. Sorana greșit toate loviturile, inclusiv un smash de lângă fileu. 

4-1, Game Cîrstea: Sorana pune prima minge în teren, se desprinde la 40-15, dar nu poate să închidă. Are șansă cu o gafă necaracteristică a Simonei, un voleu-drive trimis în fileu.

4-0, Game Halep: Simona este dezlănțuită! Găsește tot mai des liniile terenului, „inventează”  două lovituri pe contre-pied și iese dintr-o nouă situație delicată, de egalitate. 
3-0, Break Halep: Curg erorile neforțate în jocul Soranei, deja 7 în primele 3 game-uri. Simona nu se abate de la jocul caracteristic, sigură din spatele terenului. 
2-0, Game Halep: Sorana lovește tare cu forehand-ul, dar Simona se apără impecabil și salvează o minge de break. 
1-0, Break Halep: Simona returnează precis, urcă de două ori și la fileu, punând presiune pe Sorana. Cîrstea încearcă să răspundă cu lovituri puternice de forehand, dar greșește. 
A început partida!

Sorana a câștigat tragerea la sorți, iar Simona va servi prima! Cele două au început încălzirea.

Citește și alte știri din tenis:

Cum a descris-o Simona Halep pe Sorana Cîrstea, înaintea meciului de la Indian Wells + cine e favorită la pariuri

VIDEO Medvedev a clacat sub presiune și e OUT de la Indian Wells » Novak Djokovic revine pe locul 1 mondial

Înainte de duelul cu Sorana Cîrstea, Halep explică relația cu noul antrenor: „Asta îmi doresc foarte mult”

Citește și:

„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (56)
cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  16 Martie 2022, 10:23
Postat de hashtag_truth pe 16 Martie 2022, 00:34

BRAVO SIMONA!!! Probabil exista cel putin doua persoane care vor dormi ceva mai agita...cetepeul de viseaza la Sori si Jaq, plus Sori...evident.

Totuși, de ce nu apare nici o informație cu privire la accidentarea Jaquelinei Cristian și cam când e păosibil sa joace din nou?!

fibra
fibra  •  16 Martie 2022, 08:35

Dezamagire mare Sorana.

hashtag_truth
hashtag_truth  •  16 Martie 2022, 00:34

BRAVO SIMONA!!! Probabil exista cel putin doua persoane care vor dormi ceva mai agita...cetepeul de viseaza la Sori si Jaq, plus Sori...evident.

Vezi toate comentariile (56)
Comentează