SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2017

VIDEO+FOTO Garbiñe Muguruza, victorie fără milă în fața lui Venus Williams la Wimbledon! A doua spanioloaică din istorie care câștigă la Londra + performanță nemaivăzută în fața surorilor Williams

Foto: Reuters +9   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 iulie 2017 17:32

Spanioloaica Garbiñe Muguruza nu i-a lăsat nicio șansă americancei Venus Williams, în finala de la Wimbledon 2017, scor 7-5, 6-0. 

  • Este a doua victorie de Grand Slam din cariera Muguruzei, după trofeul de la Roland Garros, în 2016, dar abia al patrulea turneu câștigat de Garbiñe în carieră;
  • Antrenată de Conchita Martinez, Muguruza a devenit a doua jucătoare din Spania din istorie care se impune pe iarba londoneză, după antrenoarea sa, în 1994;
  • Garbiñe Muguruza este prima jucătoare din istorie care le bate și pe Serena (Roland Garros 2016), și pe Venus ( Wimbledon 2017) în finale de Grand Slam;
  • A fost cea de-a doua finală la Wimbledon pentru Muguruza, care o pierduse pe prima în 2015, în fața Serenei Williams.

Cum s-a desfășurat: Venus Williams (SUA) - Garbiñe Muguruza (SPA) 5-7, 0-6

Istoric primul set. Muguruza, 23 de ani, și-a menținut forma incredibilă din turneu. Spanioloaica a atacat în permanență, a jucat plat și a servit excelent. În ciuda unei Venus Williams, 37 de ani, foarte agresive, Garbiñe Muguruza și-a menținut cumpătul, a "spart" la 5-5 și a confirmat setul, 7-5.

Istoric setul secund. A doua parte a meciului nu a semănat deloc cu prima. Muguruza a apăsat pedala de accelerație, Venus Williams a părut sub par. Spanioloaica, loc 15 WTA, a bifat două breakuri în start, ducând scorul rapid la 3-0. A mai urmat unul, 5-0, și setul a fost decis imediat.

Citește și:

A făcut valuri » Un titular al lui Dinamo, fotografiat pe străzile din București în tricoul altei echipe din Superligă
Superliga
A făcut valuri » Un titular al lui Dinamo, fotografiat pe străzile din București în tricoul altei echipe din Superligă
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Superliga
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Nu e sigur că prelungește cu Real Madrid, după ce a pățit în finala Ligii: „A verificat și acum se îndoiește”
Campionate
Nu e sigur că prelungește cu Real Madrid, după ce a pățit în finala Ligii: „A verificat și acum se îndoiește”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (17)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  15 Iulie 2017, 17:24

sa uita si SH la meciul asta?! sa vada si ea cum arata, cum joaca si ce atitudine are o campioana veritabila?! nu! ce-i pasa ei? ea este numarul 2 mondial si acum se odihneste 3 saptamani!... halal profesionalism! de mana a doua!

wowmashha
wowmashha  •  15 Iulie 2017, 16:38

SENZATIONAL :)))) ca la otv :))))) dupa incheierea primului set muguruza si wiliams au hotarat de comun acord sa o lase si pe halep sa joace doua ghemuri :))))) iar la final cine va castiga marele slem o sa dea de pomana trofeul halepoasei ca sa ..are ..si ea unul sa nu mai fie neagra de suparare ca a tipat una din tribune si a speriato:))))) vax albina .

wowmashha
wowmashha  •  15 Iulie 2017, 09:47

A lu harlepoasa .:)))))) dupa mintea unora acest trofeu ar trebui sa.i fie donat fatucei .daca nu tipa una din tribune harlepa nu se mai speria si nu mai dadea in fileu :))))))) ar trebui afumata cu niste par cret ca tare speriata mai e .:)))))) thx konta .thx ostapenko .

Vezi toate comentariile (17)
Comentează