SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI

Cel mai tare campionat de după Revoluţie » Patru echipe au drept obiectiv cîştigarea titlului la volei

Articol de - Publicat miercuri, 25 septembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 24 septembrie 2013 19:38

Deşi e criză, cluburile feminine de volei au reuşit cîteva transferuri sonore. CSM Bucureşti s-a întărit cu două foste campioane olimpice din Cuba, iar Dinamo a adus liberoul "naţionalei" SUA, vicecampioană olimpică la Londra.

După patru titluri consecutive cîştigate de Metal Galaţi, între 2007 şi 2010, Tomis Constanţa a fost cea mai bună echipă feminină la fileu în 2011 şi 2012. Sezonul trecut însă, formaţia de pe Litoral a fost oprită de Ştiinţa Bacău, care a cucerit din nou titlul, după opt ani de pauză.

Pentru ediţia actuală însă, lupta se anunţă mai încinsă ca niciodată, mărturie stînd transferurile făcute de principalele candidate la titlu.

Doar numele de ele?
CSM Bucureşti a punctat prima la capitolul mutări celebre. Gruparea patronată de Primăria Capitalei le-a adus din Azerbaidjan, acolo unde au jucat sezonul trecut, pe cubanezele Zoila Barros Fernandez şi Martha Sanchez Salfran. "Au împreună 108 ani", a spus ironic Marian Ştefan, managerul de la Dinamo, contracandidata la titlu a CSM-ului.

În realitate, cubanezele au doar 77 de ani împreună şi au în palmares titlul olimpic cu reprezentativa Cubei în 2000. În 2004 au cîştigat bronzul olimpic, iar în 2008 au terminat pe 4. Tot CSM a mai adus o altă jucătoare din Caraibe, o internaţională din Trinidad Tobago!

Legiunea bulgară
Dinamo a transferat patru jucătoare cu nume, trei bulgăroaice, dar şi o americancă. Nicole Davis e cel mai sonor nume din Ştefan cel Mare, liberoul yankeu cîştigînd argintul olimpic cu naţionala SUA la Londra, în 2012.

"Ne-am propus să cîştigăm titlul şi Cupa României, dar şi să avem o evoluţie cît mai bună în Liga Campionilor", a anunţat Marian Ştefan.

Căpitanul lui Dinamo, Alida Marcovici, ajunsă la 40 de ani, îşi doreşte să se retragă din postura de campioană. "Am cîştigat primul titlu cu Dinamo, în 1989, vreau să-l cîştig şi pe ultimul şi să mă retrag", a declarat Alida.

Echipa cu 8 "straniere"
Ştiinţa Bacău, campioana României, a făcut şi ea o campanie de achiziţii în forţă, în această vară. Echipa lui Florin Grapă a adus nu mai puţin de cinci jucătoare străine, ducînd contingentul la un total de opt. Ştiinţa va debuta şi ea în Liga Campionilor, avînd drept obiectiv să treacă de faza grupelor.

Medicina Tg. Mureş poate fi marea surpriză a campionatului. Echipa antrenată de bulgarul Atanas Petrov are un lot valoros, care se poate impune în faţa favoritelor Dinamo, CSM Bucureşti sau Ştiinţa Bacău.

"Va fi cel mai tare campionat din ultimii ani. Echipele din Provincie au însă şanse mai mari, pentru că la federaţia noastră e foamete mare. E mai uşor să vii cu sarsanaua şi cu portbagajul plin din alt oraş, să te opreşti la federaţie şi să faci oficiile decît să vii de aici, din Bucureşti", a spus tranşant Marian Ştefan, cel care consideră şi acum că Bacăul a cîştigat titlul, anul trecut, cu ajutorul federaţiei.

588382-campioanele-romaniei-volei.jpg

1989 e anul în care Dinamo a cîştigat ultimul titlu de campioană la volei feminin

500.000 de euro e bugetul campioanei României, Ştiinţa Bacău, în sezonul actual, cel mai mare din România

12 octombrie e data de începere a Diviziei A la volei

588383-cele-mai-bune.jpg

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Superliga
FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine
Horațiu Moldovan, prestație perfectă în Serie B » Portarul român, cel mai bun om al echipei
Stranieri
Horațiu Moldovan, prestație perfectă în Serie B » Portarul român, cel mai bun om al echipei
„Don Juan să nu-mi dea mie lecții!” » Dorinel Munteanu nu se dezice și le dă o replică tăioasă analiștilor care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: „Doar atât îi spun lui Vochin!”
Superliga
„Don Juan să nu-mi dea mie lecții!” » Dorinel Munteanu nu se dezice și le dă o replică tăioasă analiștilor care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: „Doar atât îi spun lui Vochin!”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (5)
saramago
saramago  •  22 Octombrie 2013, 20:44

Asa cum era de asteptat, in mansa tur a 16-imilor CEV Cup, team-ul din Zalau a cedat in propriul fief cu 0-3 (-20, -22, -18) in fata Guberniei Nizhni Novgorod. Si tot in limita asteptarilor, jurnalistii de la Gazeta Fotbalului au ratat intalnirea (interviul) cu Nikolay Pavlov, MVP-ul Ligii Mondiale 2013 si campion european cu Rusia cu doar cateva saptamani in urma. ... imi este rusine de rusinea voastra!

saramago
saramago  •  20 Octombrie 2013, 00:44

Campionatul Mondial al cluburilor (varianta masculina), gazduit in acest an de Brazilia, a ajuns in faza semifinalelor. Intereseaza, Gazeta Fotbalului ?

saramago
saramago  •  05 Octombrie 2013, 09:49

S-au incheiat de ceva zile Europenele 2013, gazduite de Polonia si Danemarca. Pentru Gazeta Fotbalului evenimentul nu a contat. Apropos, pe 22 octombrie la ZAlau, in Cupa CEV, echipa locala primeste vizita Gubernei Nizhni Novgorod, echipa la careevoleaza, intre altii, Nikoilay Pavlov, MVP-ul Ligii Mondiale din vara acestui an si proaspat campion al continentului. Pun pariu ca nu sunteti in stare sa schimbati macar doua vorbe cu el ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează