INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ROMÂNIA LA EURO

Apărarea sau atacul? Ce nu a funcţionat?

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 iunie 2008 00:00

La o zi după ce România a părăsit Campionatul European din Austria şi Elveţia este momentul să aflăm a cui a fost vina pentru eşec.

Apărarea: A funcţionat excelent în meciul cu Franţa. Ajutată permanent de mijlocaşii la închidere, apărarea României a reacţionat corespunzător la orice atac advers şi a anihilat orice pericol din vecinătatea porţii lui Lobonţ. Meciul cu Italia a dat primele semne de nesiguranţă. Luca Toni s-a descotorosit de orice "jandarm" pus în preajmă de Piţurcă şi faza defensivă a avut de multe ori de suferit. La un singur minut după ce a marcat, România a primit golul pe fondul unei bîlbîieli în centrul careului, acolo unde Panucci a profitat de un luft al lui Tamaş. Scorul din partida cu Olanda spune totul. Contra s-a împiedicat în marginea careului şi a consfinţit eliminarea tricolorilor.

Atacul: Dacă apărarea nu a strălucit, nici atacul nu a fost mai de Doamne-ajută. Mutu s-a zbătut inutil în partida cu "albaştrii" lui Domenech, nereuşind să trimită niciun şut pe spaţiul porţii. Daniel Niculae l-a imitat şi, în ciuda travaliului susţinut, nu a avut un succes mai mare. Meciul cu Italia a adus primele sclipiri. Mutu a marcat după o greşeală de începător a lui Zambrotta şi a forţat permanent apărarea lui Donadoni, "reuşind" să rateze un penalty în minutul 80. Ultima partidă din grupă, cea cu Olanda, a remarcat un atac epuizat, cu un Marius Niculae luptător şi cam atît, cu un Mutu puţin egoist şi un Daniel Niculae lipsit de viziune.

După cele trei meciuri, ce compartiment crezi că nu a funcţionat? Apărarea sau atacul?

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (72)
 •  19 Iunie 2008, 11:12

Intrebare tampita.Pai nu e clar ca nu a functionat NIMIC?Inclusiv banca de rezerve.

 •  19 Iunie 2008, 01:33

Ce nu a functionat!!? Capul lui Piturca! Nu e antrenor! E samsar de jucatori!! Dina gasca lui Gigi si Giovani Becali....

 •  19 Iunie 2008, 01:21

In primul rand nu a functionat mijlocul.Mai ales mijlocasii ofensivi, cei care trebuiau sa faca pressing si sa construiasca fazele de atac. Plus de asta nu au facut preluari din linia a doua la mingile respinse de adversari, ei aflandu-se undeva in jumatatea noastra de teren. In al doilea rand, atacantii. Nu avem atacanti puternici, rapizi si deasemeni tehnici. Cat despre aparare si portar, jos palaria.

Vezi toate comentariile (72)
Comentează