GSP SPECIAL  »  STIRILE SPORTIVE A1  »  MEDIA

Buzărin şi Cosmes(cu) peripeţii

Articol de GSP - Publicat marti, 02 septembrie 2008 00:00

Un tren deraiat, un taxi în flăcări şi două meciuri comentate: borne din ultimele 24 de ore ale lui Bogdan Cosmescu şi Alin Buzărin

Duminică seară, ora 23:41. Poli Timişoara-Rapid 1-0, scor final. "Partida se termină. Victorie eroică a Timişoarei în faţa echipei momentului în fotbalul românesc", îşi încheie Bogdan Cosmescu comentariul. Împreună cu Alin Buzărin, colegul său de microfon se îndreaptă apoi către hotel. Luni, de la 20:00, Cosmescu trebuie să comenteze Steaua-Pandurii, în Ghencea, la 538 km distanţă. "Nici o problemă, ne trezim la 5 şi ne punem în mişcare. Pînă după-amiază sîntem în Gara de Nord", m-am gîndit, spune Cosmescu.

«Hai la "Ia-mă, nene!"»

Luni, ora 05:00. Drepţi şi la gară. La 06:00 Intercity-ul 592 pleacă din Timişoara Nord către Bucureşti. Ajunge la 13:47 în Gara de Nord. "7 ore şi 47 de minute de drum. Suficient cît să ne băgăm la somn, ne-am zis", spune Cosmescu. Numai că la ora nouă trenul se opreşte. "Am auzit lumea pe lîngă noi, vorbea despre un tren din faţa noastră care deraiase. Am aşteptat vreo 45 de minute, dar degeaba. Au venit la noi responsabilii de tren să ne spună că vin nişte autobuze care să ne ducă la Orşova. "%*<#$#@*! Nu se poate!! 500 de oameni într-un autobuz!!?? Este prima mea zi de concediu, nu aşa vreau să plec în vacanţă", povesteşte Alin Buzărin. Autobuzele ar fi trebuit să-i ducă pe călători la Orşova şi de acolo să vină o garnitură specială care să-i transporte către Bucureşti. "Hai la «a-mă, nene!», că aşa nu facem nici o treabă", zice Cosmescu.

Taxi în flăcări

Ora 10:47. Intră în criză de timp. Apoi, noroc! Repede în taxi! Către Craiova! Timpul trece, este 14:35. Nici taxiul nu face faţă presiunii. La intrarea în Craiova îi sar capacele. La propiu. "Ieşea un fum negru, cred că-i luase foc motorul", spune Buzărin. Nu este timp de lamentări. Fuga la gară! Se formează un Intercity la 15:00 care porneşte către Bucureşti. Îl prind în ultimul moment. Soseşte la 17:45. Două ore pînă la meci. Ora 20:00, stadionul Ghencea, Bogdan Cosmescu: "Bună seara, dragi prieteni..."

Taxi - 300 de lei, o zi de concediu stricată - milioane de neuroni morţi, două meciuri comentate în 24 de ore - de nepreţuit!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (109)
 •  08 Septembrie 2008, 10:14

ba da scoateti ra-hatul asta de poveste de ACASA TV ca e deja de mai mult de o saptamana. Nu a tinut atat nici macar un articol despre cei care au luat aur la olimpiada.

 •  07 Septembrie 2008, 20:27

un accident la ,,ia-ma nene,,nu se putea mah Buzarine?ca tare prost mai esti!

 •  07 Septembrie 2008, 12:12

Alin baiat fin ai avut ghinion , ai supravietuit. Esti jenant , ne spui noua peripetiile tale ca si cum noi dam un ban pe tine. Cred ca esti doar o muiere urata caci barbat nu poti sa fi daca te plangi asa..

Vezi toate comentariile (109)
Comentează