INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ASEARĂ, GRUPA A » TURCIA - CEHIA 3-2

Ce finaaal!

Articol de - Publicat luni, 16 iunie 2008 00:00

Turcii i-au dărîmat pe cehi într-un sfîrşit de infarct şi au trimis Cehia acasă, urmînd să întîlnească vineri pe croaţi în “sferturi”.

Turcii plîng de fericire , cehii plîng de jale ! Otomanii au revenit incredibil du­pă ce au fost conduşi cu 2-0! Un ultim sfert de oră fantastic pentru elevii lui Terim, cu trei goluri care au dus ostaşii Semilunei în “sferturile” Euro 2008. Plus că în minutul 90 plus 2, Volkan a fost tîmpit şi l-a împins pe Koller, a luat roşu, a fost eliminat, iar ultimele 120 de secunde poarta turcilor a fost apărată de mijlocaşul Tuncay!

Nu a mai fost nevoie de o pre­mieră istorică în fotbalul mondial, aceea ca biletul pentru “sferturi” să fie decis la penalty-uri, asta fiindcă înaintea partidei de la Geneva exista o egalitate perfectă în clasament între cele două formaţii.

Atitudinea turcilor de la intonarea imnurilor s-a repetat atunci cînd nimeni, nici cehii nu se mai aşteptau. Nu a mai contat că “Dinozaurul” Koller a băgat spaima în apărarea din faţa lui Volkan, iar bravul portar al “roşiilor” n-a mai avut ce face în minutul 33, cînd atacantul înalt de 2,02 metri a reluat cu capul nimicitor pentru turci. Nu a mai contat că Plasil a dus scorul la 2-0 în minutul 62.

TURCIA TRĂIEŞTE

Finalul a fost nerecomandat car­diacilor. Polak (72) a trimis min­gea în bară. Apoi totul s-a năruit pentru cehi. Ce a urmat a fost de-a dreptul in­credibil! Turcii au renăs­cut la golul lui Turan Arda (75), cel ce eliminase Elveţia. Doamne, ce greşeală a făcut Cech! I-a îngropat pe ai săi. O centrare banală, por­ta­rul a scăpat mingea, iar balonul dirijat de piciorul lui Nihat (87) s-a dus liniştit în poartă! Se ajunge la penalty-uri?

Nuuu! Nihat (89) a scăpat spre poartă, a tras cu sete, bară, goool! 3-2 pentru Turcia. Gestul stupid al lui Volkan a închis acest meci nebun. Turcia va da piept cu Croaţia, vineri, în “sferturi”. Cehia a murit!

CORECT

Minutul 90 Ă 2. Turcia - Cehia 3-2. Mingea a ieşit în afara gazonului, jocul era întrerupt, dar portarul Volkan (foto) l-a împins cu pumnul în piept pe Koller, care a căzut, teatral, în careu. Arbitrul Frojdfeldt i-a arătat cartonaşul roşu lui Volkan! Dar nu a dat şi penalty. Decizie corectă a suedezului, întrucît mingea era în afara gazonului, jocul fiind întrerupt. Mijlocaşul Tuncay a trecut în poartă, întrucît Terim efectuase toate cele trei schimbări. În minutul 72, la scorul de 2-0 pentru ei, cehii au solicitat un penalty cînd Aşik l-a lovit cu piciorul în cap, din săritură, pe Polak.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
 •  16 Iunie 2008, 14:32

Probabil cel mai frumos meci al turneului......

 •  16 Iunie 2008, 10:54

ce frumooos:>...ma doare mana de cat m-am bucurat pt turcia:D...hai baietii in semifinale:>

Vezi toate comentariile (2)
Comentează