FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA A PERFECTAT AL DOILEA TRANSFER DIN STRĂINĂTATE

Vine brazilianul Arthuro!

Articol de - Publicat miercuri, 11 iunie 2008 00:00

Atacantul de 1,90 metri, care a jucat în ultimul an la Cordoba, în a doua ligă din Spania, s-a înţeles cu roş-albaştrii.

Adrian Ilie a reuşit să realizeze prima mutare de cînd a ple­cat în Spania în căutare de ju­cători cu care să întărească lo­tul lui Lăcătuş. Cine este ur­mă­to­rul străin adus în Ghencea după por­tu­ghe­zul Tiago? Brazilianul Arthuro Hen­rique Bernhardt, atacant de ca­reu, care în ultimul sezon a evo­luat în Segunda Division din Spa­nia, la Cor­doba, formaţie aflată, cu o eta­pă înainte de finalul cam­pio­na­tului, pe locul 15, din 22 de echipe.

Arthuro este însă jucătorul lui A­la­ves, grupare care l-a îm­pru­mu­tat la Cordoba în vara lui 2007. A­dr­ian Ilie a negociat cu Alaves, echi­pă un­de managerul sportiv din Ghen­cea a evoluat în sezonul 2002-2003, astfel că tratativele au fost mult mai uşoare.

În plus, “Cobra” a ajuns la o în­ţe­legere şi cu fotbalistul, care şi-a dat acordul pentru a evolua în Ghen­­cea. În zilele următoare se vor sem­na şi actele, Arthuro urmînd să se pună sub comanda lui Lăcătuş du­­pă ce va avea o vacanţă de doar cî­teva zile, deoarece el va termina se­­zonul abia sîmbătă, cînd Cordoba îşi joacă salvarea de la retrogradare pe terenul lui Real Sociedad, gru­pare care are şanse de promovare în Primera Division.

25 la sută din golurile marcate de Cordoba în actualul sezon, în toate competiţiile, adică 12 din 48, au fost reuşite de Arthuro

26 de ani va împlini brazilianul Arthuro Henrique în luna august

34 de meciuri a jucat Arthuro în ultimul sezon pentru Cordoba, adică 83 la sută dintre cele 41 de partide din întregul campionat

Carte de vizită

Arthuro Henrique

are 1,90 metri şi 82 de kilograme

joacă pe postul de atacant împins

în Brazilia a debutat la Criciuma, în 1999, la vîrsta de 17 ani

s-a transferat în Europa în vara lui 2000, cînd a fost cumpărat de Middlesbrough

în 2003 a fost achiziţionat de Santander, iar în 2004 a ajuns la Sporting Gijon, în Segunda Division, unde a jucat 25 de meciuri şi a marcat 6 goluri

între 2005 şi 2007 a evoluat la Alaves, în cel dintîi sezon jucînd în Primera Division

pentru Alaves a bifat 35 de meciuri şi 7 goluri

A marcat pe Nou Camp
Arthuro a avut parte de un debut de 5 stele în Primera Division. Pe 27 august 2005, a evoluat în ultimele 19 minute ale partidei Alaves - Bar­celona 0-0. În acel sezon, Arthuro s-a aflat pe teren şi în meciul jucat în compania celuilalt “grande” din Spania, însă Alaves a pierdut cu 3-0 în faţa lui Real Madrid. Arthuro a reuşit chiar să-i dea gol Barcelonei în ianuarie 2007, în Cupa Spaniei, în meciul retur Barcelona - Alaves 3-2, disputat pe Nou Camp.

Doar Goian l-ar întrece la înălţime
Prin aducerea lui Arthuro, Steaua va da o lovitură şi din punctul de ve­dere al anvergurii din linia de atac. Cu cei 1,90 metri ai săi, bra­zi­lianul va deveni cel mai înalt fot­ba­list din avanposturile roş-albaştrilor. În plus, din întreg lotul lui Lăcătuş, doar Goian (foto) măsoară mai mult, 1,94 metri.

Agresiv în teren
Vîrful sud-american este un jucător extrem de puternic, fizicul său impre­sionant, 1,90 metri şi 82 de kilo­grame, ajutîndu-l să cîştige duelu­ri­le cu fundaşii adverşi. În acelaşi timp, Arthu­ro este şi foarte agresiv, o dovadă fiind că în campionatul actual a în­casat nu mai puţin de 14 carto­na­şe galbene şi două roşii, avînd o medie de un avertisment la două meciuri.

Nu e extracomunitar
Chiar dacă este născut în Brazilia, la Florianapolis, Arthuro nu va ocupa unul dintre cele 5 locuri de extra­co­munitari. De ce? Pen­tru că el are şi paşaport italian, astfel că va fi con­si­derat un jucător din UE. Steaua are acum în lot 3 extra­co­munitari: Zapata (foto sus), Eme­gha­ra şi Dayro Moreno, cărora ar putea să li se a­da­u­ge Pepe Mo­reno, dacă acesta va continua la Steaua.

 

 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
 •  12 Iunie 2008, 09:28

.. suntem tari in a comenta cum fac altii tarnsferuri ... da ca nu va convine jiji faceti cheta si cuparati voi STEAUA daca tot spuneti ca iubiti asa de mult culorile ros-albastre ... de comentarii sunteti toti buni si de jigniri sau aprecieri dar faceti ceva cand mergeti pe stadion sa se vada ca sunteti cu adevarat fani ... o fii din secunda dar poate fii si de top daca nu-l bagi in echipa sa poata sa arate sau alegi sistem de joc aiurea ...

 •  11 Iunie 2008, 11:40

Foarte interesant transfer. Un atacant care pana la varsta de 25 de ani nu a inscris decat 26 de goluri. E si asta o chestie.

 •  11 Iunie 2008, 11:36

este perfect pt noi!!! este inalt da goluri e belea sa vina FORTZA STEAUA !!! :X:X:X:X

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close