SPORTURI  »  BASCHET  »  FINALA CAMPIONATULUI NAŢIONAL / “U” CLUJ-CSU PLOIEŞTI 90-88

Exploziv

Articol de GSP - Publicat marti, 03 iunie 2008 00:00

“U” Cluj a recuperat aseară o diferenţă de 17 puncte şi a trimis finala în meciul 7, care se va juca la Ploieşti, joi, cu trofeul pe masă.

3-2 pentru Ploieşti,o fi­na­lă cu 5 în­cleş­tări teribile. A 6-a parte, decisivă, s-a jucat ieri la Cluj, cu 3.800 de fani ai Universităţii în­tr-o sală mai fierbinte decît Ver­zu­viul. Campioana a avut primul coş, dar Cuici a marcat de la 6,25 metri, imitat de Buckman, pentru un start furibund al “şepcilor roşii”: 12-6. Dar n-a rămas aşa.

Seals şi Buckman au irosit de la 6,25 metri, Cuici a avut probleme cu “liberele”, iar arbitrul Olaru a oprit uşor un atac al lui Lăpuşte, pentru fault. A fost suficient pentru ca Ploieştiul să revină în joc. S-a făcut 15-15, apoi Blidaru a încercat un slam, l-a greşit , şi, frustrat, l-a fa­ultat pe Popa. Dar Clujul re­sim­ţea şocul şi n-a profitat: 16-19, apoi 18-24 la finalul primului sfert. Că­­ru­ţa­şu şi Cepulis făceau dife­renţa. Plo­ieştiul declanşa, în sfertul doi, sprin­tul de­cisiv spre titlu. S-a făcut 20-30, Lă­puşte a mai scurtat dis­tan­ţele, “U” forţa revenirea, iar Krs­ta­novici a făcut 30-32! Sala a ex­plodat, dar suflul n-a ajutat Clujul. Cepulis a ieşit iarăşi la rampă.

DRAMATIC

La pauza mare a fost 38-48, iar Griffith căuta din ochi trofeul. În sfertul trei, la 43-60, părea că nimic nu se mai poate întîmpla. Dar “U” l-a reinventat pe Seals. Americanul s-a trezit în sfertul 4, a recuperat şi a marcat sub privirile uluite ale plo­ieştenilor. O diferenţă de 17 puncte a căzut cînd Lăpuşte a fă­cut 70-71. Egal cu 3 minute îna­in­te de final: 79-79, apoi 81-79!!! Ul­ti­me­­le se­cun­de au fost infernale, însă “U” şi-a păs­trat cumpătul, o di­fe­ren­­ţă de do­uă puncte şi şansele de a răs­turna, după 4 ani, cam­pi­oana.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
 •  04 Iunie 2008, 23:25

Frati ploiesteni nu va mai certati degeaba cu ungurii....:))) il batem joi acasa si ii dam afara din Ploiesti....ASESOFT!!!!

 •  03 Iunie 2008, 23:48

Primul articol adevarat de basket pe care il citesc, din faza semifinalelor incoace, in cele 2 ziare de "sport" (de fapt fotbal si miticisme). Vezi Danut ca nu e asa greu sa mergeti sau sa va uitati macar la meci inainte sa scrieti. Nu am mari sperante pt decisiv dar tin pumnii echipei favorite. SEALS POATE FACE DIFERENTA! Haide U! Pentru noi SUNTETI CAMPIONI!!! alo FRB! SE AUDE?!!! VREM MACAR ACUM UN ARBITRAJ NEPARTINITOR!!!

 •  03 Iunie 2008, 19:22

Rusine pt cele doua ziare sportive ale Romaniei pt spatiul alocat finalei campionatului de baschet! Daca erau ceva scandaluri ale suporterilor lui "U" un-doi apareau stiri pe prima pagina ! Pacat k au fost 6 meciuri fff spectaculoase si cu mult suspans si voi ne aratati unde isi face vacantza Mitea care nu a mai jucat fotbal de cativa ani! Rusine!!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează