INTERNATIONAL  »  CUPA AFRICII 2010  »  CAN 2008 / FINALĂ / CAMERUN - EGIPT 0-1

"Faraonii", campioni a 6-a oară!

Articol de - Publicat luni, 11 februarie 2008 00:00

Egiptenii au cucerit Cupa Africii după o gafă a căpitanului camerunez Song

Egipt este, incontestabil, cea mai bună echipă a Africii! A cîştigat încă o dată CAN. A doua oară consecutiv, după succesul din 2006. Şi "faraonii" au atins al 6-lea trofeu continental, fiind recordmanii competiţiei. În finală, Aboutrika şi colegii săi i-au îmblînzit pe "leii" camerunezi (1-0), pe care-i bătuseră şi în grupă, cu 4-2.

Formaţia lui Hassan Shehata a dominat meciul de la Accra, iar ocaziile s-au derulat doar la poarta lui Kameni. Goalkeeperul camerunez a respins două şuturi consecutive, ale lui Moteab şi Aboutrika. Apoi, l-a blocat pe Moteab, scăpat singur.

În minutul 76, Kameni n-a mai fost salvator. Căpitanul său, Rigobert Song, care arată de 40 de ani, nu de 31, vîrsta din paşaport, a greşit grav, a fost deposedat de Zidan, pasă la Aboutrika şi mingea s-a odihnit în plasă. A fost al 100-lea gol al turneului din Ghana.

CAN 2008 / Finală
CAMERUN - EGIPT  0-1
(Aboutrika 76)
CAMERUN: Kameni - Geremi, R. Song, Tchato, Atouba - A. Song (16 Binya), M'Bia, Epalle (65 M'Bami) - Emana (55 Idrissou), Eto'o, Nkong. Antr. O. Pfister
EGIPT: El Hadary - Gomaa, Said, Shady - Fathi, A. Hassan, Hosni, Moawad - Aboutrika - Zaki (84 Shawky), Moteab (60 Zidan). Antr. H. Shehata
A arbitrat Kofi Kodjia (Benin)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
 •  11 Februarie 2008, 11:39

Cupa Africii pe Naţiuni la Fotbal - S-a tras cortina A fost cea de-a 26-a ediţie. 16 echipe, o ţară gazdă (Ghana), un public minunat, colorat, un fotbal de multe ori spectaculos, pe alocuri anost, a

Vezi toate comentariile (1)
Comentează