INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  VESTICII AU RÎS DE NOI!

Mediocri

Articol de - Publicat joi, 19 iunie 2008 00:00

“România? Va fi repede uitată”, ne-a ironizat presa europeană.

“Un Euro onorabil”, spune Mu­tu. Greşit, îl contrazic zi­­a­riştii stră­ini, care nu-l văd deloc aşa.

Cel mai acid, Tageszeitung. “Sce­­nariu clasic la români. În­tîi îşi cîştigă respectul şi apoi, cînd lu­mea crede în ei, paralizează. Strică to­­tul. Echipa lor nu va rămîne în is­to­­rie. Va fi re­pede uitată”, a scris jur­nalul ger­man, completînd: “I­ma­gi­nea e Mu­tu, mai pre­o­cu­pat să-şi în­jure co­le­gii decît să joace într-un meci în care Van Basten i-a fă­cut o ofertă ne­mai­po­menită: 9 re­zer­ve”.

La Stampa vrea să afle de ce n-am profitat cînd “Olanda a aş­tep­tat. Însă, ca într-un deşert al tă­ta­rilor, nu venea nimeni. De blat nu mai vorbeşte nimeni, poate pen­tru că l-am inventat noi, ita­li­e­nii. Sau, pro­babil, România, care n-ar fi în­scris nici juniorilor portocalii”.

La sfîrşit, Gazzetta dello Sport ne înţeapă şi ea puţin. “Im­pre­sia din tribună era că unii fotbalişti ro­­mâni păreau convinşi că batavii le vor da partida. Dar, chiar şi aşa, unde a fost curajul? Piţurcă a închis jo­cul şi a uitat să-l deschidă. A fost sin­gu­rul selecţioner care a fixat 11 oameni în spatele mingii”.

“Jucîndu-se cu focul, românii s-au ars. Refuzînd să atace, au plătit scump”
L’EQUIPE cotidian francez

“Românii nu ştiau de­cît un lucru. Să alerge spre propria poartă!”
DE TELEGRAAF cotidian olandez

“România n-a reuşit să cîştige un meci pe care Van Basten îl aborda­se ca pe un amical”
Nrc cotidian olandez

“Fanii români au murit de ruşine pentru atitu­di­nea pasivă a echipei”
Ons Oranje agenţie olandeză

“Românii au murit fără luptă în singurul meci pe care nu aveau voie să-l rateze”
France Presse agenţie franceză

“Olanda n-a trişat. Ro­­mânia a fost sin­gu­ra care n-a jucat”
Le Matin cotidian elveţian

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
 •  23 Iunie 2008, 22:54

PITURCA IA O CARUTA DE BANI CA SA SE UITE UN AN SAU DOI DUPA JUCATORII CEI MAI BUNI DAR CE FACE el? ASI ALEGE EGOISMU DE TONTO. NU JUCATORII SUNT VINOVATI, CI PITI CEL MAI MARE CAPOS DE LA EURO AFARA CU EL DE LA NATIONALA, SA VINA ALTU.

 •  20 Iunie 2008, 09:20

piturca esti cel mai prost om de pe planeta si meriti sa fii dat afara nu din echipa nationala,ci de pe planeta sa te duci in plm pe marte ca esti prost de mori ...tu esti singuru vinovat .cand olanda iti greseste in mod evident ca tu sa inscrii ,tu joci tot inchis ca poate isi dadeau aia autogol...rusine ma nemernicule ai facut romania de ras ....si jucatorii trebuia sa joace fotbal nu tenis dar vai de ei vai de mama lor ca tare mai sunt si ei pe dinafara cu fotbalul,mancam pamantu si tot dau g

 •  19 Iunie 2008, 20:42

romani,e clar:ne trebuie antrenor strain!!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează