SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI - DOPAJ

Prima victimă a dopajului în Turul Franţei: Manuel Beltran a luat EPO

Articol de - Publicat vineri, 11 iulie 2008 00:00

Ciclistul spaniol de la Liquigas, Manuel Beltran, a fost depistat pozitiv cu eritropetină într-o probă de urină prelevată în prima etapă a Turului Franţei, informează L'Equipe.

 

Spaniolul de 37 de ani a evoluat de-a lungul carierei la echipe importante din plutonul mondial, din care putem enumera Mapei, Banesto şi US Postal. A fost unul dintre oamenii de încredere ai lui Lance Armstrong, reuşind să pună umărul la mai multe victorii în probele de contratimp pe echipe din Turul Franţei şi Turul Spaniei.

Manuel Beltran a fost printre cei aleşi de Agenţia Franceză de Luptă Anti dopaj (agenţie însărcinată cu efectuarea testelor de sînge şi controlarea periodică a plutonului, în condiţiile în care Federaţia Franceză patronează cursa în dauna Uniunii Cicliste Internaţionale) să dea teste înaintea startului din Brest.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
 •  11 Iulie 2008, 23:57

ERITROPOETINA nu ERITROPOIETINA :)...nu cred ca va fi singurul depistat pozitiv in turul asta... P.S: urmeaza "Big George?" :))

 •  11 Iulie 2008, 20:47

majestatea a avut o echipa "puternica si potenta"

 •  11 Iulie 2008, 20:46

Trei lucruri am de zis: 1 - asta stie multe. 2 - sunt curios daca a fost atat de prost incat sa se dopeze cu EPO. 3 - sa nu fie ca anul trecut, cand l-au acuzat si pe Mayo ca a iesit pozitiv cu EPO, dar apoi totul s-a demonstrat ca a fost o greseala. PS: s-a lins pe bot Liquigas de Turul Frantei incepand de la anul. Dupa cooptarea lui Basso, asta le mai lipsea.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează