SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM

Se redeschide dosarul Puerto

ivan basso, liquigas, operacion puerto, dopaj, kelme
ivan basso, liquigas, operacion puerto, dopaj, kelme

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 ianuarie 2009 00:00

Justiţia spaniolă va redeschide dosarul Operacion Puerto, caz de dopaj sangvin, susţine cotidianul spaniol El Pais. Un tribunal provincial din Madrid a decis că există indicii legate de "o infracţiune împotriva sănătăţii publice", ce merită o nouă examinare. Această afacere a zguduit lumea ciclismului, afectînd numeroşi rutieri cunoscuţi, precum Jan Ullrich sau Ivan Basso. Doctorul Fuentes, fost medic al echipei de ciclism Kelme, se presupune a se afla în centrul acestei vaste reţele de dopaj sangvin.

 

Cazul a fost închis cu doi ani şi jumătate în urmă şi, în ciuda presiunilor făcute de Uniunea Ciclistă Internaţională, judecătorul Antonio Serrano a refuzat cu încăpăţînare să redeschidă dosarul.

Raidurile din vara lui 2006 au dezvăluit o adevărata uzină a dopingului în ciclismul profesionist, şi nu numai, acasă la doctorul spaniol Eufemiano Fuentes. Peste două sute de pungi de sînge tratat au fost găsite într-un apartament aparţinînd odiosului doctor, dar Fuentes nu a fost arestat, deoarece asistarea sportivilor în cazuri de dopaj nu era pe vremea aceea un delict.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează