TIMP LIBER  »  HOBBY  »  HOBBY

Indoboarding, alternativa indoor pentru amatorii de surfing

Indoboarding
Indoboarding

Articol de GSP - Publicat marti, 31 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 31 mai 2011 18:40

Fie că stai de vorbă cu surferi profesionişti sau doar amatori, întotdeauna îţi vor spune că nu urăsc nimic mai mult decât schimbările meteo sau alternarea sezoanelor. O ploaie torenţială îî va ţine la distanţă de mare şi pe cei mai curajoşi iar de făcut surfing iarna sau primăvara nici nu se pune problema.

Aceleaşi probleme le-a întâmpinat şi surferul american Hunter Joslin, până a realizat că avea nevoie de un fel de simulator de valuri pentru interior. Astfel, a apărut indoboardul.

Mini placă de surf şi cilindru = indoboard

Un indoboard nu este greu de recunoscut, odată ce ştii după ce să te uiţi. Este vorba de o placă de lemn, mai mică decât cea de surf şi mai lată decât un deck de skateboard, aşezată pe un cilindru cu două opritoare de lemn la capete, care îl ţin în loc. Cheia este să îţi menţii echilibrul pe ea, în timp ce te balansezi dintr-o parte în alta, ca şi cum ai înfrunta valurile.

Primii paşi în indoboarding

Indoboardingul rămâne fidel sporturilor din categoria sa. Placa este acoperită cu un griptape, care nu permite alunecarea atunci când te urci şi te balansezi pe ea, iar mişcarea de urcare nu diferă de cea folosită de skateri sau snowboarderi. Pentru cei care nu au experienţă în domeniu, cam aceştia ar fi paşii de urmat:

1. Porneşti cu avânt şi sari pe placă

2. Atenţie la aterizare: trebuie să păşeşti mai întâi cu piciorul din faţă, apoi cu cel din spate.

3. În final, trebuie să ai picioarele uşor depărtate, genunchii flexaţi şi cu cilindrul undeva între picioare, sub placă.

Din acest moment, fiecărui începător la indoboarding îî va fi testată rezistenţa. Pentru a sta cât mai mult pe indoboard, fără să atingi cu piciorul podeaua, este nevoie de agilitate şi balans continuu. Echilibrul este obţinut prin mişcări inverse celor naturale ale plăcii – dacă ea se îndreaptă spre stânga, indoor-surferii vor fi nevoiţi să îşi mute centrul de greutate spre dreapta. În medie, începătorii au nevoie de 10 minute pentru a sta în echilibru pe placă.

Cinci sfaturi pentru începători

1. Primul sfat vine chiar de la surferul profesionist şi inventatorul indoboard-ului Hunter Joslin: “Cheia (pentru a-ţi ţine echilibrul) este să flexezi genunchii. Chiar şi atunci când crezi că te-ai aplecat suficient, încearcă să mai cobori câţiva centimetri”

2. Indoboardingul are trickurile sale. Oricât de mult ai vrea să înveţi câteva, trebuie să realizezi că un trick îţi va ieşi după mai multe săptămâni, daca nu luni, de practică. Ai răbdare pana ce stăpanesti miscarea de balans.

3Începe antrenamentul pe un covor gros, pentru ca indoboardul să se mişte mai încet.

4. La început, aşază-ţi indoboardul aproape de un obiect de care poţi să te sprijini sau de un perete, în cazul în care îţi pierzi echilibrul.

5. Pe indoboard poţi să stai cu picioarele goale sau cu pantofi sport, cum îţi este mai confortabil. Deşi adulţii evită echipamentul de protecţie, copiilor le sunt recomandate cotierele şi benzile pentru încheieturi.

Indoboard - o distracţie costisitoare

Indoboardurile au ajuns de ceva timp şi în România. Dacă în magazinele mari şansele de a găsi aşa ceva sunt destul de mici, shopurile online îţi oferă o gamă întreagă de indoboarduri (placă şi cilindru). Indoboarduri Original, Pro şi Original Nature se găsesc aici, cu preţuri între 515 lei şi 860 lei.

Dacă indoboardingul ca variantă indoor a surfului nu prea convinge, cu siguranţă atrage ca alternativă la fitness. În Statele Unite, există academii de fitness Indoboard iar pe indoboard.com găsiţi metode de a sta în formă folosind placa.

Vezi in galeria video cum îţi ţii echilibrul pe un indoboard şi ce beneficii are acest sport asupra sănătăţii tale!


Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Duelul mesajelor la Dinamo - Rapid! Giuleștenii le-au aflat scenografia: „Dacă vrem mici de la voi, să apăsăm tasta doi?” + Derapaje rasiste ale dinamoviștilor
Superliga
Duelul mesajelor la Dinamo - Rapid! Giuleștenii le-au aflat scenografia: „Dacă vrem mici de la voi, să apăsăm tasta doi?” + Derapaje rasiste ale dinamoviștilor
Ce s-a întâmplat pe gazon, la câteva secunde după finalul derby-ului! Șumudică a mers la galerie și a „țipat” către ultrași: „Bă, vă zic eu!”
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon, la câteva secunde după finalul derby-ului! Șumudică a mers la galerie și a „țipat” către ultrași: „Bă, vă zic eu!”
Notă fără precedent! Radu Drăgușin a fost desființat în presa din Anglia: „Crezi că ai văzut cea mai slabă evoluție a lui? Te înșeli”
Stranieri
Notă fără precedent! Radu Drăgușin a fost desființat în presa din Anglia: „Crezi că ai văzut cea mai slabă evoluție a lui? Te înșeli”

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează