FOTBAL  »  Superliga  »  CUPE EUROPENE

EXCLUSIV Primul club din play-out care anunță că vrea în cupele europene: „Acesta e obiectivul nostru!”

FC Argeș vrea să continue și în play-out evoluțiile solide din acest sezon. FOTO: Cristi Preda
FC Argeș vrea să continue și în play-out evoluțiile solide din acest sezon. FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 13 aprilie 2021 13:41 / Actualizat marti, 13 aprilie 2021 14:26

FC Argeș, una dintre marile surprize ale actualei ediții din Liga 1, a ratat la limită calificarea în play-off, dar are ambiții mari pentru play-out-ul pe care „vulturii” îl vor începe de pe primul loc. 

Prin vocea sponsorului Viorel Tudose, piteștenii anunță că obiectivul din următoarea perioadă e clasarea pe unul dintre primele două locuri din play-out, ceea ce ar înseamna ca FC Argeș să se califice în mini-turneul pentru un loc în Conference League.

„Bineînțeles că am solicitat licență pentru Europa, treceți-o deja pe FC Agreș pe listă! Obiectivul e clasarea pe locurile 7-8. Suntem mici, dar o să construim și o să demonstrăm că nu suntem la preț de matineu, cum ne-au luat unii. Pentru asta, trebuie muncă și seriozitate ”, a spus Tudose, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Play-out-ul din acest sezon oferă o miză specială. Primele două clasate la finalul celor 9 etape de play-out vor juca un baraj Câștigătoarea va avea șansa să participe în ediția următoare de UEFA Conference League, dacă se impune într-un alt baraj, cu formația clasată pe ultimul loc european din play-off.

Clasamentul la startul play-out-ului din Liga 1:

EchipăPuncte
7. FC Argeș20
8. Chindia Târgoviște20*
9. Astra19
10. UTA19*
11. Gaz Metan17*
12. Voluntari 16
13. Viitorul16*
14. Dinamo 14*
15. Hermannstadt13
16. Poli Iași13*
  • *Au beneficiat de rotunjire

Viorel Tudose: „FC Argeș va ajunge o echipă de top a campionatului” 

Invitat în luna martie la GSP Live, Viorel Tudose a anunțat obiective îndrăznețe la FC Argeș pentru următorii ani: stadion nou, academie, cupele europene!

„Nu doar ne dorim asta, dar FC Argeș va și ajunge o echipă de top a campionatului. Vom începe reconstrucția de la copii și juniori. Primăvara aceasta, în luna mai, se va înființa «Academia de Fotbal Dobrin Pitești». Școala de fotbal «Nicolae Dobrin» va intra într-un parteneriat cu firma mea în colaborare și cu celelalte școli de fotbal din județul Argeș și din Pitești, urmând ca dreptul de preempțiune al tuturor jucătorilor care vor ieși de aici să aparțină clubului FC Argeș. Acesta va fi primul pas spre formarea unor jucători tineri, de perspectivă.

(...) Începem să construim, dar nu ne avântăm. Obiectivele noastre nu sunt pe termen scurt sau mediu, ci pe 3-5 ani. Eu sper ca această academie care se va construi la Pitești să rivalizeze cu cea a lui Gheorghe Hagi de la Constanța. Cred că toți copiii din județul Argeș și foarte mulți tineri talentați din România vor alege Piteștiul în viitorul foarte apropiat. Vom avea o rețetă în care copiii vor merge și la școală, vor avea o bază ultramodernă de cantonament, de locuit. Va fi ceva occidental”, a spus Viorel Tudose, la GSP Live.

Citește și alte știri din Liga 1: 

Program play-out Liga 1 » Se anunță infern! Dinamo și Viitorul, pe locuri de baraj + Meci greu pentru „câini” încă din prima rundă

Programul primei etape din play-off și play-out » Când joacă FCSB, CFR Cluj, Craiova și Dinamo

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Liga 2
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Tenis
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează