FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - OȚELUL 3-1

VIDEO + FOTO UTA Arad o umilește pe Oțelul! Se instalează în fruntea play-out-ului și e salvată matematic de la retrogradare

Articol de , - Publicat joi, 25 aprilie 2024 16:46 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 20:35

UTA s-a impus clar pe teren propriu, 3-1 cu Oțelul Galați, într-un meci din etapa a 6-a din play-out. Cu această victorie, trupa lui Mircea Rednic se salvează de la retrogradare, fiind a doua echipă care e sigură de menținerea în Superligă, după echipa lui Dorinel Munteanu.

Reîntoarcerea spectatorilor în tribunele arenei Francisc Neuman, clasarea liniștită a celor două formații în play-out și vremea îmbietoare de primăvară au fost premisele conform cărora partida de la Arad promitea spectacol.

„Și eu am informațiile acestea” » Clubul din Liga 2 care ar putea ajunge la „barajul” de promovare într-un mod nesperat: „Ar fi un an câștigat!”
BARAJ
„Și eu am informațiile acestea” » Clubul din Liga 2 care ar putea ajunge la „barajul” de promovare într-un mod nesperat: „Ar fi un an câștigat!”

Iar cele două echipe au lăsat tracul la vestiare și au dat drumul la joc. Mai întâi Tudorie, preferat de Rednic în fața lui Luckassen în formula de start, nu a știut să profite de o indecizie a lui Pap, portarul gălățenilor prinzând o minge în doi timpi (5).

UTA și Oțelul, salvate de la retrogradare

La cealaltă poartă, Kucher a fost învins de Alex Pop, liderul cu 11 goluri al formației lui Dorinel Munteanu (10). Nu s-a pus și pe tabelă, pentru că „unșpearul” vizitatorilor se afla în ofsaid.

Jocul pe contre place publicului, iar Teles și Conte greșesc de puțin ținta, în urma unor lovituri de cap. Garda jos lăsată de cele două echipe generează ropote de aplauze în tribune. Să nu uităm că de aici a pornit trofeul Pecsovszky, cel care se acorda – o, tempora! – pentru cei mai sportivi spectatori din primul eșalon.

Partida propune și un duel tactic între cei doi antrenori. 4-4-2-ul „Puriului” este contracarat de un curajos 4-3-3 al „neamțului”.

Dacă Cr. Mihai și Pedro sunt preocupați mai mult defensiv și mai puțin pe construcție, dincolo Zivulic e singurul pivot din fața defensivei, iar Cisotti și Teles sprijină tripleta ofensivă a Galațiului. Iar de aici rezultă o construcție mai închegată pentru Oțelul, în timp ce UTA se bazează pe lansări lungi spre vârfuri, dar Ezekiel și Tudorie sunt departe de a fi inspirați la finalizare.

UTA - Oțelul Galați / Foto: Bogdan Cioară
UTA - Oțelul Galați / Foto: Bogdan Cioară
UTA - Oțelul Galați / Foto: Bogdan Cioară
UTA - Oțelul Galați / Foto: Bogdan Cioară
UTA - Oțelul Galați / Foto: Bogdan Cioară
+9 FOTO

Prestația superioară a vizitatorilor s-a văzut și pe final de repriză. Tănasă a înghețat tribunele când lobul său a trecut alături (42), reluarea lui Pop așijderea, astfel că la cabine s-a intrat cu un scor alb.

Rednic apelează la Vulturar și Luckassen după odihnă. Încă nimic! Intră și Rareș Pop în locul lui Ezekiel, moment în care Micovschi trece în banda stângă, lăsându-i loc pe dreapta elevului eminent al echipei. Și imediat marchează Omondi, care îl pierde pe drum pe Yabre și trage cu sete la colțul lung (1-0, 62).

Schimbă și Dorinel, introducându-i pe Bodișteanu și Lameira, pentru a impulsiona atacul. Dar UTA prinde aripi și Pop îl întinde pe Pap, care salvează cu o arcuire de resort, de la rădăcina barei (72).

Dar experimentatul portar gălățean nu mai are ce face în fața lui Luckassen, olandezul „înțepând” decisiv balonul cu vârful bocancului (2-0, 80). Își trece și Rareș Pop numele pe lista marcatorilor, după un dribling scurt în fața portarului și o execuție cu sânge rece, din marginea suprafeței de pedeapsă. Golul lui Cisotti (3-1, 90+4) e consemnat doar pentru statistici, el nu mai poate strica bucuria arădenilor.

5goluri şi 7 pase decisive a reuşit kenyanul Omondi în 23 de meciuri

Cu această binemeritată revanșă, după acel 2-4 de la Sibiu, din decembrie, „Bătrâna Doamnă” și-a asigurat și anul viitor locul în Superliga. Trialurile lui Rednic continuă, însă. Iar Dorinel se gândește deja la finala Cupei României, șansele ca Oțelul să mai aibă emoții în campionat fiind de domeniul fantasticului.

Notele GSP după UTA Arad - Oțelul

UTA Arad: Danylo Kucher 7 - Tiberiu Căpuşă (cp) 5, Marko Stolnik 7, Ibrahima Conte 6, Diogo Rodrigues 6 (67 Răzvan Trif 6) - Claudiu Micovschi 6 (84 Ariel Lopez), Cristian Mihai 6, Joao Pedro 5 (46 Kevin Luckassen 7), Eric Omondi 8 - Alexandru Tudorie 4 (46 Cătălin Vulturar 6), Imoh Ezekiel 5 (59 Rareş Pop 7)
Antrenor: Mircea Rednic - 8

Oţelul Galaţi: Eduard Pap 5 - Mihai Adăscăliţei 4, Francois Yabre 4, Jonathan Cisse 4, Miguel Silva 5 - Juri Cisotti (cp) 7, Diego Zivulic 5 (80 Ionuţ Neagu), Samuel Teles 5 (79 Anes Rusevic) - Răzvan Tănasă 5 (63 Ştefan Bodişteanu 5), Alexandru Pop 5 (63 Joao Lameira 5), Aly Malle 5 (75 Silviu Rus 5)
Antrenor: Dorinel Munteanu - 4

Arbitru: Viorel Nicuşor Flueran - 7 // Asistenţi: Alexandru Cerei - 7, Alexandru Vodă - 7.

FINAL » UTA - Oțelul 3-1

UTA - Oțelul, echipe de start

UTA: Kucker - Căpușă, Stolnik, Conte, D. Rodrigues - Micovshi, C. Mihai, Machado - Omondi, Tudorie, Ezekiel
Rezerve: Fl. Iacob, Trif, Stahl, A. David, Iurasciuc, Vulturar, Luckassen, Lawrence, Lopez
Antrenor: Mircea Rednic

Oțelul: Pap - Adăscăliței, Yabre, Cisse, Gomes - Cisotti, Zivulic, Teles - Tănasă - Al. Pop, Malle
Rezerve: R. Stoian, Rusevic, Jardan, I. Neagu, Bodișteanu, Lameira, Bordun, Zhelev, Farcaș, Panait, Rus, Gaitan
Antrenor: Dorinel Munteanu

A: Viorel Flueran (Craiova - Dolj)
A1: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca - Cluj)
A2: Alexandru Vodă (Alba Iulia - Alba)
Arbitru VAR: Florin Andrei (Târgu Mureş - Mureş)
Arbitru AVAR: Florin Mazilu (Satu Mare - Satu Mare)R1: Sorin Vadana (Cluj-Napoca - Cluj)

Stadion: Arena „Francisc Neuman” (Arad - Arad)
Obs. arbitri: Nicolae Grigorescu (Timişoara - Timiș)

În timpul sezonului regular, Otelul Galați - UTA s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Returul de la Arad s-a terminat cu succesul gălățenilor, cu 4-2.

VIDEO GSP LIVE » Iosif Rotariu îl laudă pe Dorinel Munteanu: „Îl văd la orice echipă care vrea să câștige titlul”

Citește și:

Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
FARUL - RAPID
Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
Gigi Becali s-a enervat pe un titular de la FCSB: „Înseamnă că nu vede bine”
FCSB
Gigi Becali s-a enervat pe un titular de la FCSB: „Înseamnă că nu vede bine”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (51)
talpaiadului
talpaiadului  •  27 Aprilie 2024, 16:30
Postat de Catalynn_18 pe 26 Aprilie 2024, 23:44

OK, acum aștept cronica meciului de pe Arc. :-)))) Oricât te-ai strădui, să scrii mai prost decât au jucat ambele echipe ar fi practic imposibil. :-))) Dar ǎsta e șpilul, tu ești un … laudac! :-))) Yep, am inventat un cuvânt nou! :-)))) Adică unul care poate doar să laude, pt ca daca critica, nu suporta înjurăturile pe care și le ia. :-)))

Aia e interpretarea ta, sa fii sanatos. In realitate, eu nu m-am ferit niciodata sa critic ceea ce mi se pare a fi demn de criticat sau sa laud ceea ce consider ca merita laudat. Si e adevarat ca imi place mai mult sa laud decat sa critic, dar asta din principiu si nu din cauza ca mi-ar fi frica de riposte sau injuraturi. Felul in care interpretezi mesajul celorlalti are legatura cu radicalismul tau in gandire, tu nefiind in stare sa interpretezi un articol sau un comentariu in mod obiectiv, ultima dovada fiind articolul lui Ioanitoaia pe care l-ai desconsiderat din cauza ca era "plin de truisme", observatiile pertinente si ideile logice si de bun simt nesatisfacandu-ti gandirea radicala. Problema nu e la cei ca mine, ci la cei ca tine, care va pierdeti pur si simplu vremea pe GSP, cautand nod in papura altora, in loc sa va puneti mintea la contributie si sa scrieti niste comentarii in care sa exprimati observatii si idei proprii, referitoare la subiecte cat mai diferite, indiferent daca ele sunt criticate, injurate sau apreciate de catre ceilalti. Interactiunea noastra la nivel de comentarii oricum nu are nici o relevanta, nici unul dintre noi nefiind luat in serios de catre ceilalti, ceea ce e absolut normal, asa ca tu nu castigi nimic scriind comentarii in care repeti cateva idei preconcepute, slogane si critici superficiale la adresa celorlalti.

muzzi1
muzzi1  •  27 Aprilie 2024, 08:45
Postat de rav410wrc pe 26 Aprilie 2024, 22:08

Nu ai abonament, pentru ca ai abonament la GSP, departamentul hatereala ... Plangi pe-aici *** pentru ca echipa lu' nea JJ va castiga mamaLiga !? Mare branza !! :))) Noi la Arad, nu ne facem de ras si jucam fotbal, etapa de etapa, asa cum am jucat si cu FCSB, Rapid sau KFR, cu cate 10k de oameni in tribune si cu cea mai frumoasa atmosfera din tara !! La voi cati vin la meciuri, atunci cand vi si tu prin tara ?! ;))) PS. Observi ca eu vorbesc ca un domn, fara stelute, in comparatie cu altii care "traiesc" pe-afara !? :(((

eh, dar nu te umfla acum, ai si tu stelute pe randul al doilea! :D stelutele nu sunt din vina mea, eu scriu normal dar nu pot fi vinovat ca gsp (asta pe care crezi tu ca-l iubesc!) cenzureaza cuvinte normale, vorbe sanatoase, cum spunea marele Creanga! ei nu stiu sarmanii ce inseamna anumite cuvinte, de acolo stelutele! nu de la Steaua lui Becali! pe de alta parte, nu inteleg de ce ma condamni ca am un dinte impotriva lui Becali, fiecare are impotriva cuiva! *** la Constanta nu avem pretentii sa vina la meci cati vin la Arad, una la mana nu avem stadion mare, a doua nu avem traditia voastra, UTA e mai tare decat noi, mereu a fost! dar noi nu ne dam in vant dupa prost!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Catalynn_18
Catalynn_18  •  26 Aprilie 2024, 23:44
Postat de talpaiadului pe 26 Aprilie 2024, 22:13

Bine, ai si tu dreptate, hai s-o lasam balta. Atat timp cat ai inteles ca eu scriu comentariile respective in forma aia deoarece "asa vrea muschii mei" si nu din cauza ca n-as putea sa folosesc alti termeni, distreaza-te cat vrei pe seama lor, eu neavand intentia de a-ti pretinde sa renunti la una dintre micile placeri ale vietii, ci doar prezentandu-ti situatia din punctul meu de vedere.

OK, acum aștept cronica meciului de pe Arc. :-)))) Oricât te-ai strădui, să scrii mai prost decât au jucat ambele echipe ar fi practic imposibil. :-))) Dar ǎsta e șpilul, tu ești un … laudac! :-))) Yep, am inventat un cuvânt nou! :-)))) Adică unul care poate doar să laude, pt ca daca critica, nu suporta înjurăturile pe care și le ia. :-)))

Vezi toate comentariile (51)
Comentează