FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Se oferă antrenor la Dinamo chiar și în cazul retrogradării: „Trebuie o reconstrucție de la zero! Acolo e casa mea”

Dezamăgirea dinamoviștilor după remiza cu U Cluj (3-3)
Dezamăgirea dinamoviștilor după remiza cu U Cluj (3-3)

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2024 20:55 / Actualizat miercuri, 08 mai 2024 12:27

Dinamo își joacă duminică ultima carte pentru evitarea retrogradării în liga secundă. „Câinii” o vor înfrunta pe UTA Arad în ultima etapă a play-out-ului și au nevoie de o victorie. Un posibil succes, coroborat cu rezultate în favoarea acestora în minimum două din celelalte patru finale din subsolul clasamentului, îi poate ține pe „câini” în Superligă.

În acest context, este încă neclar dacă Zeljko Kopic va continua ca A1 al „câinilor”. Astfel, se deschide o listă lungă de variante pentru Nicolescu & Co. Chestionat de GSP în legătură cu posibilitatea de a se implica la Dinamo în viitorul apropiat, Ionuț Chirilă a argumentat în mai multe puncte de ce este varianta optimă pentru Dinamo.

Andrea Compagno nu-i rămâne dator lui MM Stoica: „Cine e acest personaj de fapt?”
ATAC
Andrea Compagno nu-i rămâne dator lui MM Stoica: „Cine e acest personaj de fapt?”

Ionuț Chirilă: „Dinamo e casa mea!”

„Indiferent dacă se salvează de la retrogradare sau nu, trebuie făcută o reconstrucție de la zero! Dacă mi s-ar propune să vin să antrenez la Dinamo, aș accepta, chiar și dacă retrogradează în Liga a 2-a. În primul rând, îmi plac lucrurile cu un grad ridicat de dificultate. În al doilea rând, Dinamo este casa mea. Acolo m-am născut, am crescut și m-am desăvârșit profesional”, a spus Ionuț Chirilă.

U Cluj - Dinamo // Foto: Raed Krishan / GSP
U Cluj - Dinamo // Foto: Raed Krishan / GSP
U Cluj - Dinamo // Foto: Raed Krishan / GSP
U Cluj - Dinamo // Foto: Raed Krishan / GSP
U Cluj - Dinamo // Foto: Raed Krishan / GSP
+9 FOTO

La Dinamo, am construit cea mai puternică generație a fotbalului românesc. Transferul de 2,4 milioane dolari al lui Tararache la Grasshoppers Zurich a salvat clubul de la faliment, în cea mai neagră perioadă a existenței ale.

Dacă aș fi fost lăsat să îmi continui treaba la Dinamo, astăzi clubul ar fi fost departe. Ar fi fost un club stabil din punct de vedere fotbalistic și financiar”, a completat acesta, făcând referire la perioada în care a antrenat în Ștefan cel Mare.

„În acest moment, clubul este gestionat de niște oameni moralmente curați. Vor să construiască un club profesionist, cu principii sănătoase și baze solide. Din păcate, dintr-o anumită lipsă de cultură fotbalistică, au fost trimiși pe unele piste false de unii oameni. Din păcate, au pierdut doi ani de zile în acest mod”, a mai spus tehicianul.

În peluză, la fiecare partidă sălășluiește chipul lui Cătălin Hîldan, jucător pe care l-am inventat, construit și dăruit lui Dinamo, alături de acea generație fabuloasă, care a reprezentat cu adevărat spiritul echipei din Ștefan cel Mare
- Ionuț Chirilă, pentru GSP

Chirilă a subliniat și importanța experienței sale ca tehnician: „Am trecut prin toate etapele acestei profesii cu succes, construind echipe și jucători de zeci de milioane de euro, care au reprezentat România la cel mai înalt nivel. Am ajuns la maturitatea de a gestiona managementul tehnic al unui club de anvergura lui Dinamo”.

Drept la replică Ionuț Chirilă:

„Vis-vis de articolul cu titlul(tendentios) »Se ofera antrenor la Dinamo »as vrea sa precizez urmatoarele:

Nu m-am propus antrenor la Dinamo!

Am primit o intrebare adresata de jurnalistul Gazetei la care doar am raspuns si pe care o redau integral!

« Te salut, Ionuț. Cezar Titor de la Gazeta. Crezi că are vreo șansă Dinamo sa scape în ultima etapa? Dacă ți se propune rolul de antrenor în cazul unei retrogradări în sezonul viitor, ai accepta? În mediul online, mulți suporteri ti-au vehiculat numele și după ce a plecat burca »

Daca a raspunde civilizat intrebarii unui ziarist al Gazetei inseamna ca m-am propus la Dinamo asta inseamna orice numai jurnalism nu!

Nu domnilor,nu eu am sunat ci Gazeta m-a sunat pe mine,asta ca sa lamurim lucrurile asa cum sunt.

Totodata ma simt obligat sa va dau si raspunsul integral pe care l-am dat jurnalistului Gazetei.

« Te salut!

Indiferent daca scapa sau nu,totul trebuie reconstruit acolo de la zero!

Da,daca mi se propune Dinamo o iau si in cazul unei retrogradari pt ca :

1.imi plac lucrurile cu grad inalt de dificultate!

2.Dinamo este casa unde m-am nascut,am crescut si m-am desavirsit profesional!

3.Acolo am facut cea mai puternica generatie din fotbalul romanesc (transferul de 2.400.000 $ a lui Tararache la Grashopers Zurich a salvat clubul de la faliment in cea mai neagra perioada a existentei sale)iar daca eram lasat sa o duc mai departe,astazi Dinamo era un club stabil din punct de vedere fotbalistic si financiar.

4.Ca este gestionata de niste oameni curati moralmente,care vor cu adevarat sa construiasca un club profesionist pe principii sanatoase si baze solide dar care din pacate (dintr-o anumita lipsa de cultura fotbalistica) au fost trimiti pe niste piste false de asa zisii « specialisti ») si din pacate au pierdut doi ani de zile!

5.Pentru ca in Peluza salasuieste la fiecare partida chipul lui Catalin Hildan jucatorul pe care l-am inventat,l-am construit si i l-am daruit lui Dinamo alturi de acea generatie fabuloasa si care a reprezentat cu adevarat spiritul lui Dinamo!

6.Pentru ca am trecut prin toate etapele acestei profesii cu succes,construind echipe si jucatori de zeci de milioane care au reprezentat Romania la cel mai inalt nivel si am ajuns la maturitatea de a gestiona managementul tehnic al unui club de anvergura lui Dinamo! »

Constat deja fara surprindere ca (pentru a nu stiu cita oara)Gazeta sporturilor continua sa mistifice adevarul in ceea ce ma priveste si sa dea titluri tendentioase care sa ma puna intr-o lumina total nefavorabila in fata opiniei fotbalistice si a cititorilor sai total contrara cu adevarul!

Mai mult decit atit,au fost schimbate cuvinte din raspunsul meu(in prima faza a aparitiei lui) neconforme cu realitatea si care dadeau o cu totul alta conotatie celor spuse de mine,cea ce m-a facut sa solicit celui care m-a intervievat modificarea lor,lucru care in cele din urma s-a si intimplat!

Nu este prima data cind editori ai site-ului ,trunchiaza texte si scot lucruri din context in ceea ce ma priveste si chiar schimba titlurile date initial de autorii articolelor ,lucruri vadite cu tenta,care dau o cu totul alta semnificatie celor spuse de mine si care nu fac decit sa-mi creeze o imagine distorsionala in fata cititorilor!

Ionut Chirila”

Citește și:

Andrea Compagno nu-i rămâne dator lui MM Stoica: „Cine e acest personaj de fapt?”

Derapaj incalificabil la adresa lui Bogdan Lobonț din partea unui rapidist: „E isteric! Face gesturi pentru prostălăi, pentru fătălăi, pentru retarzi!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (47)
Nick2011
Nick2011  •  10 Mai 2024, 10:11

Sincer, dacă ne uităm ce performanță a făcut Ionuț Chirilă cu tineretul lui Dinamo și pe care l-a lăudat foarte tare și marele tehnician Mircea Lucescu …. aș tinde spre o șansă. Dar dacă vine și alți din club, o să-l conteste de la început…. Cred că măcar coordonator la grupele de copii și juniori ar fi bine (asta dacă și el ar vrea)

allez.les.rouges
allez.les.rouges  •  09 Mai 2024, 00:46

Dacă Dinamo retrogradează ce rost mai are kopic!?...poate e mai bun un antrenor legat de Dinamo!.... Cu mercenari nu faci nimic! Își iau banii și pleacă premiați deși Dinamo e in b!

florin44
florin44  •  08 Mai 2024, 15:53

Era chiar de pomina ca "eternul neapreciat" sa nu se autopropuna! Si daca ramanea doar titlul, fara continut, se stia despre ce personaj este vorba!!!

Vezi toate comentariile (47)
Comentează
Close