GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  BIZAR

VIDEO Un campion MMA cu centură neagră la TOATE artele marțiale a schimbat radical sportul: „Acum, mă bat cu perne, e foarte dur”. Imaginile sunt spectaculoase

Articol de - Publicat sambata, 04 mai 2024 10:45 / Actualizat sambata, 04 mai 2024 10:49

Hauley Tillman este probabil cel mai potrivit om din lume pentru a dea sfaturi în privința centurii negre la diverse arte marțiale și, în același timp, la... bătăi cu perne. Povestea fascinantă a fost publicată de cei de la Business Insider.

În 2022, Tillman, pe atunci în vârstă de 35 de ani, câștiga Pillow Fight Championship, o competiție aparent inspirată din universul copilăriei, dar în care se folosesc din plin tehnici și tactici din box și artele marțiale.

Părea misiunea perfectă pentru Tillman, care, între timp și-a deschis un dojo în cartierul său natal din Miami, cu banii pe care i-a încasat ca premiu de la bătăile „profesioniste” cu perne.

Hauley dă mai departe arta autoapărării copiilor și adulților deopotrivă. El a învățat secretele luptelor sub oblăduirea unui polițist expert în arte marțiale, Steven Tarrago, sub îndrumarea căruia Tillman a obținut centura neagră.

Hauley Tillman ajungea la sală în fiecare zi în mașina poliției

„Aveam 16 ani și eram homeless, un puști fără adăpost. Știam deja să mă bat. Odată, făceam mișcări de box în parc și lângă mine s-au oprit niște polițiști. Am crezut că intrasem în belele sau ceva de genul ăsta”, a povestit Tillman.

Dar Tarrago, maestrul său, îl urmărea de multă vreme antrenându-se.

„Mi-a spus că are o școală și că va veni a doua zi, la cutare oră, să mă ia din parc. M-am gândit că e vrăjeală. Am crezut că nu va veni niciodată. Aveam tatuaje pe tot corpul. Eram produsul mediului în care crescusem”, a adăugat campionul la bătăi cu perne. Dar viitorul său maestru a venit a doua zi și l-a dus, în mașina de poliție, la sala de arte marțiale, numită Twin Dragons.

Tillman povestește ce a însemnat să fie singurul puști de culoare care frecventa dojo-ul. „Rupeam în bătaie pe toată lumea. La primul turneu la care am participat, am purtat o brățară la gleznă, ca să stau departe de belele.

Maestrul Tarrago mi-a acoperit-o cu fâșii de bandaj, ca să nu se vadă, și mi-a spus să intru în ring și să lupt”, a adăugat Hauley. Despre Tarrago, Tillman spune că nu e doar maestrul său care l-a învățat tot ce știe despre artele marțiale.

„Am încredere totală în el. E mai mult fratele mele, e cel care mi-a oferit șansa de a deveni un om mai bun. Fără el și sprijinul lui, nu aș fi ajuns unde sunt astăzi”, a mai spus americanul.

Sub aripa lui Tarrago, Hauley Tillman a încercat mai multe stiluri de arte marțiale, trecând cu succes de la amatori la profesioniști.

Un campion MMA cu centură neagră la TOATE artele marțiale a schimbat radical sportul: „Acum, mă bat cu perne, e foarte dur”. Imaginile sunt spectaculoase
Hauley Tillman

Tillman are centură neagră la aproape toate stilurile de arte marțiale

Neînvins în turneele neoficiale organizat clandestin, Hauley Tillman spune cu mândrie: „Am centura neagră la karate, Krav Maga, judo, jiu-jitsu și kung fu. Este una dintre cele mai importante realizări ale vieții mele”.

Totuși, de la Krav Maga la bătaia cu pernă e cale lungă.

Nu și pentru Tillman, care crede despre sine că are o fire competitivă și este un mare luptător.

„Am fost invitat la Pillow Fight Championship. Așa, pur și simplu, din senin. Toți știau că sunt unul dintre cei mai periculoși luptători din artele marțiale”, a completat Hauley Tillman, care mărturisește că s-a bucurat la gândul că va fi plătit pentru că va pocni pe cineva cu o pernă.

„Super! Mă băteam cu perna încă din copilărie. Nu aveam prea multe jucării, așa că mă pocneam cu pernele cu frații și surorile mele. Îi cam învinețeam, având în vedere că știam tehnici din artele marțiale și aveam centura neagră.

Cum nunceagul e de baza în bătaia cu perne

Mai ales la kung fu, studiasem multe kata și multe exerciții în care se folosește nunceagul. Lucruri care se potriveau perfect unui concurs ieșit din comun, cum ar fi bătaia cu perne”, a explicat luptătorul.

Ce înseamnă bătaia cu perne? Un antrenament cardio pentru cei foarte duri

Tillman a crezut că va fi floare la ureche să se bată cu perne, dar, la prima luptă de acest gen, a constatat că e mai greu decât părea la prima vedere.

„Eu sunt un tip foarte activ, dar mi-am dat seama că trebuie să folosești o mulțime de mișcări și că trebuie să fii foarte în formă, fizic vorbind. E o greșeală să participi la o astfel de competiție crezând că e ușor. Doar că e esențial să stăpânești tehnica”, punctează Tillman.

Astfel, abilităților cu nunceagul au fost întregite de antrenamentele cardio.

„Am văzut tipi culcați la podea de o pernă doar pentru că erau epuizați. E foarte dur. M-am antrenat foarte mult pentru concursurile cu perne. Am alergat mai mult, am făcut mai multe exerciții calistenice.

M-am pregătit și cu armele, mai ales cu nunceagul, care cântărește cam un kilogram și jumătate. Perna de-abia ajungea la un kilogram, era foarte ușoară, așa că, una peste alta, avantajul era de partea mea”, a detaliat războinicul pernelor.

Motivul pentru care a vrut să câștige bătaia cu perne au fost banii, care l-au ajutat să pună pe picioare un dojo în cartierul în care locuiește.

Tillman a fost înjunghiat în abdomen și ficat

„Am știut că vrea să ofer ceva cartierul meu acum șapte sau opt ani, când am fost înjunghiat în abdomen și în ficat. Atunci era să mor. Când am scăpat de pericol, mi-am zis că Dumnezeu mi-a dat a doua șansă. Tocmai mă îndrăgostisem de artele marțiale și devenisem mai umil”, povestește sportivul.

„Nu mai aveam în mine atâta furie. Și oamenii voiau să-i învăț ceea ce știam, ba chiar un puști începuse să vină la mine de câte ori mă antrenam”.

La început, oamenii râdeau de el și de alegerea de a participa la bătăile cu perne. „Ei mă batjocoreau, dar nu înțelegeau. În lumea din care veneam eu, copiii nu aveau prea multe șanse. Le-am spus că voi câștiga campionatul și-mi voi deschide o sală de antrenament. Și asta am făcut”, explică Tillman.

Cea mai vârstnică elevă a lui Hauley Tillman are 62 de ani

Acum are în total 60 de elevi - copii și oameni în toată firea. Cel mai mic are 3 ani, cel mai în vârstă - 62. „Doamna Brenda”, precizează el.

Părinții copiilor care învață arte marțiale la școala sa îi dau cât își permit. „Lucrez cu părinți singuri, cu tați care-și cresc singuri fiii și fiicele. Cu copii cu autism sau cu ADHD. Dar îmi place la nebunie ce fac. Elevii mei câștigă aproape toate turneele la care participă”, se laudă Hauley.

Ajutoare din Spania la judo

Hauley Tillman nu lucrează singur. Are câțiva antrenori din Spania care-l ajută la orele de judo. Și un prieten boxer profesionist, dar și luptători din MMA și UFC, care vin și discută cu copiii.

„Facem schimb de cărți. Hrănim pe toată lumea în fiecare joi. Sunt recunoscător pentru fiecare mic ajutor pe care-l primesc”, spune Tillman, care, înainte de orice, vrea să-i învețe pe cei mici abilități ca încrederea în sine și disciplina.

„Dojo-ul este exact acolo, pe străzile unde am crescut. Cred că asta a fost voia lui Dumnezeu. Acești copii timizi și neglijați vor deveni mai luptători. Rezultatele lor școlare devin din ce în ce mai bune.

Astfel vor lua decizii mai bune în viață și vor avea un drum mai fericit”, crede luptătorul, ajuns acum sensei.

Citește și:

Balaurul cu școala străzii » Se întoarce Mike Tyson, „cel mai rău băiat al boxului”: „Scot inima din pieptul oricui”
PORTRET
Balaurul cu școala străzii » Se întoarce Mike Tyson, „cel mai rău băiat al boxului”: „Scot inima din pieptul oricui”
Conor McGregor a ajuns simbolul radicalilor din Irlanda: „Mergem la război împotriva imigranților!” » Vedeta UFC duce o luptă politică zgomotoasă
MMA
Conor McGregor a ajuns simbolul radicalilor din Irlanda: „Mergem la război împotriva imigranților!” » Vedeta UFC duce o luptă politică zgomotoasă

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
berlicot
berlicot  •  04 Mai 2024, 15:41

E haios secolul 21. Oricat ar vrea societatea sa feminizeze barbatii, tot nu reusesc. Ii pun la bataie cu perne, "sport" istoric pentru fete de scoala generala in pijama, si tot se gasesc unii sa faca o treaba barbateasca. Cum se fac unii de rusine pentru niste maruntis, cand ar putea sa-si crape capul in ringul de box pentru cateva sute bune. Chicken.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează