INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

„Răzvan Lucescu e Mourinho al săracului”. Presa din Grecia, concluzie clară după victoria lui PAOK: „Neplăcut de mulți”

Răzvan Lucescu a ajuns la 254 de meciuri pe banca tehnică a lui PAOK / Foto: Imago
Răzvan Lucescu a ajuns la 254 de meciuri pe banca tehnică a lui PAOK / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 16 mai 2024 11:22 / Actualizat joi, 16 mai 2024 16:49

Răzvan Lucescu (55 de ani), antrenorul lui PAOK, a fost numit de presa elenă „Mourinho al săracului”. „PAOK e echipa cu cea mai mare realizare a sezonului și asta i se datorează într-o mare parte românului. A reușit ceea ce părea imposibil. Trei victorii la rând, cu AEK, Olympiakos și Panathinaikos!”, scrie cotidianul gazzetta.gr

Răzvan Lucescu a ajuns la un singur meci distanță de al doilea titlu de campion al Greciei, după 4-1 în derbyul cu Olympiakos, și nu depinde decât de echipa sa s-o facă. Trecând pe primul loc, cu două puncte peste AEK Atena, antrenorul român poate repeta performanța din 2019.

„PAOK e echipa cu cea mai mare realizare stagională"

După seria fantastică de succese repurtate cu AEK, Olympiakos și Panathinaikos, Luce junior a fost lăudat de presa elenă și comparat cu un nume faimos din branșă. „Mendilibar (n.r.- tehnicianul lui Olympiakos) este antrenorul sezonului, dar PAOK este echipa cu cea mai mare realizare și asta i se datorează într-o măsură uriașă lui «Mourinho al săracului», neplăcut de mulți, dar meritoriul și valorosul Răzvan Lucescu", scrie Yannis Seretis, într-un editorial din gazzetta.gr, dedicat răsturnării de situația din play-off-ul Superligii grecești.

„Secundul” lui Jurgen Klopp a semnat » A fost anunțat oficial pe site-ul noului său club
TRANSFER
„Secundul” lui Jurgen Klopp a semnat » A fost anunțat oficial pe site-ul noului său club

„Lucescu este obsesiv, previzibil, plictisitor. La gunoi!”

Sursa citată a explicat că „după ce a fost eliminată de FC Bruges din Conference League și a făcut doar egal cu Lamia, PAOK a izbutit ceea ce părea imposibil. Trei victorii în lanț, cu AEK, Olympiakos și Panathinaikos! Cu cât i se dădeau mai puține șanse, cu atât mai bine a arătat echipa din Salonic. Incredibil. Extraordinar. Istoric. Uimitor. Și de neconceput.

Indiferent de ce s-ar întâmpla duminică, în duelul local cu Aris, mai multe clișee au fost deja aruncate la gunoi și criticile recente au fost înlocuite de elogii. "PAOK-ul lui Lucescu se prăbușește în fiecare an în play-off din vina românului. La gunoi! PAOK plătește întrucât nu are un vârf care să dea culoare. Lucescu este obsesiv, previzibil, plictisitor. La gunoi!"

PAOK are cel mai mic buget dintre cei patru granzi!

Gazzetta.gr a argumentat cum a putut Răzvan Lucescu să devină lider: „Cu cel mai mic buget dintre cele patru candidate la titlu, fără achiziții substanțiale în ianuarie, cu o eliminare șocantă în Cupă, cu un eșec stupefiant acasă cu Aris în prima rundă din play off, cu o remiză «funerară» cu Lamia, părea condamnat să iasă din calcule. Însă a ridicat capul și l-a ajutat că nu a fost niciodată favorit.

Răzvan a pierdut cinci puncte cu Aris și cu Lamia!

L-a ajutat și că titlul nu era un «must», nici măcar atunci când a terminat pe primul loc sezonul regulat. L-a ajutat faptul că e dur. Bineînțeles că l-a ajutat și norocul. Norocul, însă, e în fotbal ca în viață. Victoriile fortuite sunt acceptate, cele influențate de arbitraj nu.

PAOK n-a avut așa ceva în play-off, fiind singura ce a pierdut 5 (cinci!!!!) puncte cu Aris și Lamia! Pentru a deveni campion, Răzvan Lucescu are nevoie de încă un succes în derbyul Salonicului cu Aris, în deplasare, pentru a nu depinde și de rezultatul obținut de AEK cu Lamia.

La egal, dacă AEK o învinge pe Lamia la Atena, intră în calcul rezultatele directe: PAOK e dezavantajată în cele 4 confruntări cu AEK, fiecare are o victorie, restul fiind remize, dar golaverajul 6-7 îi e defavorabil lui Răzvan Lucescu.

77de puncte după 35 de etape are PAOK, lider cu două \"lungimi\" avans față de AEK Atena și patru față de Olympiacos. Echipa sa are cel mai prolific atac (85 de goluri) și cea mai tare defensivă (33 de goluri)

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Presa din Turcia, după ce Răzvan Lucescu l-a umilit pe Fatih Terim: „Fiul lui Mircea Lucescu a învins-o pe Panathinaikos, care nu mai are nicio șansă la campionat”
PAOK - PANATHINAIKOS 4-1
Presa din Turcia, după ce Răzvan Lucescu l-a umilit pe Fatih Terim: „Fiul lui Mircea Lucescu a învins-o pe Panathinaikos, care nu mai are nicio șansă la campionat”
Cluburile din Premier League pregătesc revoluția: supun la vot eliminarea VAR!
PREMIER LEAGUE
Cluburile din Premier League pregătesc revoluția: supun la vot eliminarea VAR!

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (23)
dobrin
dobrin  •  16 Mai 2024, 18:52
Postat de Ubi_Mortus pe 16 Mai 2024, 15:23

Asta imi aduce aminte de un banc, in care unul ajunge in Iad si la toate cazanele vede dracii care se chinuiau cu furcile sa impinga pacatosii inapoi in oala, doar un cazan era linistit. Il intreaba pe Scaraotchi de ce e cazanul acela asa linistit, la care Uciga-l Toaca raspunde ca acolo sunt "cazati" romanii si cum incearca unul sa iasa la suprafata, il trag ceilalti in jos...

Haha, dar cine-a zis ca e roman? Asta ca sa nici nu mai pomenesc de cazul Georgica Miu.

adytza77
adytza77  •  16 Mai 2024, 17:25

Dl.Daniel Scorpie va rog sa va corectati articolul.PAOK a jucat cu Panatinaikos si a castigat cu 4-1 nicidecum cu Olympiakos care a jucat cu AEK si a castigat cu 2-0.

talpaiadului
talpaiadului  •  16 Mai 2024, 15:46
Postat de luciann pe 16 Mai 2024, 15:11

O intrebare simpla, daca asociatia lui Paunescu n-a mostenit palmaresul CSA-ului in '98, cum de a jucat in prima liga? Nu trebuia sa inceapa din liga a cincea/patra? Asta asa, de-ale Justitiei romane! A preluat LOTUL de jucatori si LOCUL din prima liga! Nu asta inseamna palmaresul!? Intreb si eu...ca acolo a fost acordul armatei (nu se poate spune ca a procedat ilegal), nu ca in cazul lui JJ in 2003...

Palmaresul atribuit in justitie este doar o istorie scrisa a activitatii unei echipe, care prezinta interes doar pentru cei care nu cunosc nimic despre echipa respectiva si incearca sa afle ce performante a avut ea in trecut. Palmaresul adevarat este doar in constiinta oamenilor care au avut de-a face cu echipa respectiva si care nu au nevoie de inscrisuri pentru a-si aminti cum au stat lucrurile din perspectiva proprie si a atribui palmaresul asa cum considera ei de cuviinta. Preluarea in instanta a palmaresului echipei lui Becali din 2003-2017 de catre noua echipa a CSA este o victorie pirica pentru armata, din cauza ca orice om intreg la cap isi da seama ca a fost o decizie lipsita de orice urma de logica si de bun simt. Daca in cazul palmaresului Stelei din perioada 1947-2003 se poate discuta in mod rational despre ideea de a considera noua echipa a CSA drept mostenitoare, pe tema celui din 2003-2017 nu incape nici o discutie, iar contopirea celor doua de fapt invalideaza intregul palmares, ducandu-l in derizoriu.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează