INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  CALCULE

3 puncte ne duc la Viena

Articol de - Publicat marti, 17 iunie 2008 00:00

Pentru a nu avea emoţii, “tricolorii” au nevoie azi de victorie. La egal sau înfrîngere depindem de meciul Franţa-Italia.

Lucrurile sînt clare. Învingem Olanda diseară şi, duminică, vom întîlni Spania, la Viena, în sferturile de finală. Şanse de ca­lificare avem şi în cazul unei remize şi chiar al unei înfrîngeri în faţa por­tocaliilor lui Van Basten.

ROMâNIA - OLANDA 1
Calificaţi: 100%
O victorie astăzi a “tricolorilor” ar garanta prezenţa României în sferturile de finală, indiferent de scorul partidei Franţa-Italia. În a­cest caz, am aduna 5 puncte, cu u­nul mai mult decît ar putea strînge italienii sau francezii.

ROMâNIA - OLANDA X
Calificaţi: 33%
Cu o remiză în meciul cu Olan­da, elevii lui Piţurcă ar face 3 puncte în grupa C şi vor merge mai departe doar dacă Franţa-Italia se termină tot egal. În caz contrar, locul 2 va fi ocupat de învingătoarea duelului dintre francezi şi italieni.

ROMâNIA - OLANDA 2
Calificaţi: 10%
În această situaţie avem o sin­gură variantă de calificare: Franţa şi Italia să facă 0-0, iar noi să nu pierdem în faţa Olandei cu 0-3 sau la o diferenţă mai mare de trei go­luri.

Dacă meciul dintre italieni şi francezi se termină remiză, dar cu goluri marcate (1-1, 2-2 etc), mai de­parte merge echipa lui Do­na­do­ni, care va avea mai multe goluri în­scrise în meciurile directe cu noi şi cu “cocoşii”.
Tot peninsularii se califică şi în cazul în care remizează 0-0 cu Fran­ţa, dar noi pierdem cu 0-3 sau la mai mult de trei goluri diferenţă în faţa Olandei. În prima situaţie, ne-ar depăşi abia la al 6-lea criteriul de departajare (coeficientul UEFA), în timp ce în a doua situaţie la al 4-lea (golaverajul general).

Cum se face departajarea?

Dacă două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte la finalul meciurilor din grupe, se vor aplica următoarele criterii de departajare:

1 numărul de puncte obţinute în meciurile directe

2 golaverajul din meciurile directe

3 numărul de goluri marcate în me­ciurile directe (regula se aplică în situaţia în care se află la egalitate mai mult de două echipe)

4 golaverajul general

5 numărul total de goluri marcate

6 coeficientul UEFA obţinut în preliminariile CM 2006 şi Euro 2008

7 clasamentul fair-play

8 tragerea la sorţi

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (6)
 •  17 Iunie 2008, 17:35

omg!!!! ma 'eu'....da esti praf rau...sau ai vrea sa bata romania cu olanda penalty-uri? Poate pana la urma se califica franta cu italia... hu näuz? :-/

 •  17 Iunie 2008, 15:14

stie cineva cine se caqlifica daca italia face 2-2 cu franta, si Romania pierde cu 2 goluri diferenta(nu se califica Romania datorita golaverajului mai bun -2 fata de celelalte cu -3

 •  17 Iunie 2008, 11:09

toata europa o vrea pe romania mai departe....italia-franta 1-1,olanda romania-1-2

Vezi toate comentariile (6)
Comentează