INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BORUSSIA DORTMUND 0-1

Hummels și norocul o trimit pe Borussia Dortmund în finală! PSG, 4 bare, niciun gol!

Bucurie în galben și negru la golul lui Hummels / Foto: Imago
Bucurie în galben și negru la golul lui Hummels / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2024 21:00 / Actualizat miercuri, 08 mai 2024 00:32

Borussia Dortmund a câștigat și returul de la Paris, în fața lui PSG, cu același scor ca la Dortmund: 1-0. Autorul golului, Hummels (50). Gazdele au reușit doar performanța de a expedia balonul în bară de 4 ori.

  • În tur, Borussia s-a impus, scor 1-0
  • În cealaltă semifinală se vor întâlni Bayern Munchen și Real Madrid. Returul de pe 8 mai pleacă de la 2-2

După prima manșă, de la Dortmund (1-0), doar Luis Enrique a făcut modificări în primul unsprezece. Obligat de accidentarea lui Lucas Hernandez, tehnicianul lui PSG a mutat cu Beraldo, în defensivă. Iar în centrul ofensivei l-a titularizat pe Goncalo Ramos, astfel că Kylian Mbappe a ajuns în banda stângă.

Omologul Edin Terzici, în schimb, a rămas fidel aceluiași „11” din tur, conform principiului „formația câștigătoare nu se schimbă”. Și a făcut cea mai bună alegere! Echipa lui a suferit, a avut și multă șansă, dar fotbalul se joacă pe goluri. Iar coroborat și cu rezultatul din prima manșă, tabela a arătat 2-0 pentru Borussia.

Pericolul a venit de la Hakimi

În primul sfert de oră, pericolul a venit din flancul drept al parizienilor. Acolo unde Maatsen nu l-a putut ține în frâu pe Hakimi, care o dată i-a centrat perfect lui Ramos, apoi l-a pus el însuși la încercare pe Kobel.

Mbappe și-a încercat și el șansa, însă n-a bifat decât al treilea șut cadrat al amfitrionilor. Și nu trecuseră nici 7 minute de la primul fluier!

Borussia, cea mai mare ocazie a reprizei

Părea că vom asista la un adevărat asediu la poarta Borussiei. Dar, treptat, galben-negrii au reușit să se mai elibereze cât de cât din strânsoare și au început să se vadă și ei, în sfârșit, în careul parizian. Timid, totuși.

Astfel că Parisul și-a reluat ofensiva. Dembele a avut o poziție bună, însă șutul a lăsat de dorit. La fel Mbappe, de care mingea a părut că nu mai ascultă ca altădată.

În minutul 35, Parc des Princes a înghețat. Vitezistul Borussiei, Karim Adeyemi, a scăpat spre poartă, exact ca Fullkrug la golul din prima manșă. Numai că finalizarea n-a fost de aceeași calitate.

Sau Donnarumma a reacționat mai bine și a parat spectaculos (36). De departe cea mai mare ocazie a unei prime părți încheiate cu „bomba” lui Fabian Ruiz.

Deja vu

PSG a deschis și partea secundă cu o mare ratare, bara lui Zaire-Emery. Dar cei care au marcat au fost nemții. Brandt a executat perfect un corner, iar Hummels, un specialist al jocului aerian, l-a bătut pe Beraldo și a reluat cu capul din câțiva metri, pe lângă Donnarumma: 0-1.

Dortmund avea acum 2-0 „la general”, iar o remontada părea din ce în ce mai puțin probailă. Mai ales că, la fel ca și în prima manșă, Parisul a continuat să rateze ocazii imense. Goncalo Ramos a deschis „festivalul”, Nuno Mendes a expediat și el balonul în bară!

Hummels faultează în afara careului

În minutul 65, amfitrionii au fost la câțiva centimetri de-un penalty. „Centralul” Orsato a și indicat punctul cu var, la faultul lui Hummels asupra lui Dembele, însă din cabina VAR i s-a semnalat italianului că agresiunea s-a comis în afara careului, așa că și-a revizuit decizia și Borussia a scăpat din nou!

În plină ofensivă pariziană, intermezzo galben-negru la cealaltă poartă! Hummels a punctat din nou, de data aceasta, dintr-o poziție de ofsaid semnalizată prompt de la margine.

Festivalul barelor pe Parc des Princes

A fost însă o pauză bine venită pentru defensiva greu încercată a nemților, înaintea șarjelor finale ale albaștrilor. Marquinhos a continuat sarabanda ratărilor, Hakimi și Dembele și-au pierdut nervii, apoi Mbappe și Vitinha au luat la țintă barele porții lui Kobel.

Incredibil! 4-0 la șuturi în stâlpii porții pentru PSG, 1-0 pe tabelă, pentru Borussia. Și așa s-a terminat. Borussia bifează a 3-a finală din istorie și a doua pe Wembley.

PSG - Borussia Dortmund / Foto: Imago
PSG - Borussia Dortmund / Foto: Imago
PSG - Borussia Dortmund / Foto: Imago
PSG - Borussia Dortmund / Foto: Imago
PSG - Borussia Dortmund / Foto: Imago
+5 FOTO

FINAL: PSG - Borussia Dortmund 0-1

Suporterii lui PSG au făcut show înaintea partidei

Fanii lui PSG au renunțat să mai organizeze o procesiune care să însoțească sosirea autocarului lui PSG. Dar o parte dintre ei și-au dat întâlnire pe Rue Nungesser et Coli, cu trei ore înaintea partidei. Aproximativ 200 la număr, ei au dat un veritabil show, cu fumigene în culorile clubului, scandări și cântece.

Pe măsura trecerii timpului, grupul s-a mărit considerabil, ajungând la circa 1.000 de fani. Poliția și-a făcut imediat simțită prezență, dar nu s-au semnalat incidente.

PSG - Borussia Dortmund, echipele de start

PSG (4-3-3): Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Beraldo, N. Mendes - Zaire-Emery, Vitinha, F. Ruiz - Dembele, Ramos, Mbappe
Rezerve: Navas, Tenas - Zague, Danilo, Ugarte, Asensio, Lee, Mukiele, Soler, Barcola, Skriniar
Antrenor: Luis Enrique

DORTMUND (4-2-3-1): Kobel - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen - Emre Can, Sabitzer - Sancho, Brandt, Adeyemi - Fullkrug
Rezerve: Meyer, Lotka - Ozcan, Nmecha, Haller, Reus, Wolf, Moukoko, Malen, Sule, Watjen, Bynoe-Gittens
Antrenor: Edin Terzic

Stadion: Parc des Princes // Arbitru: Daniele Orsato (Italia)

VIDEO. Cine câștigă Champions League? Pițurcă: „Finala o să fie Real Madrid - PSG!”

Citește și:

I-au plimbat cu TIR-ul! A fost frenezie în Eindhoven, după ce PSV a cucerit titlul
OLANDA
I-au plimbat cu TIR-ul! A fost frenezie în Eindhoven, după ce PSV a cucerit titlul
Violențe nemaipomenite în liga a patra germană » 155 de agenți răniți și 74 de suporteri au fost arestați
GERMANIA
Violențe nemaipomenite în liga a patra germană » 155 de agenți răniți și 74 de suporteri au fost arestați

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (8)
Husar.Vasile.Alexandru
Husar.Vasile.Alexandru  •  10 Mai 2024, 20:06

Champions League

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  08 Mai 2024, 11:00

Vamos , Real Madrid !

dududuru
dududuru  •  08 Mai 2024, 03:07

Felicitări Real

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close