SPORTURI  »  ALTELE  »  SOLIDARITATE

Azi, de Ziua Mondială a Scrisului de Mână, o sportivă cu dizabilităţi trimite lumii un mesaj emoţionant: ”Puţin ajutor şi multă încredere”

Articol de - Publicat luni, 23 ianuarie 2017 00:00

Uneori, oamenii îşi depăşesc limitele pentru a evolua, pentru a supravieţui, pentru a învăţa, pentru a face performanţă în sport, în pofida festelor pe care ţi le-a jucat destinul, când a decis să fii diferit de majoritate şi nevoit să depui un efort în plus ca să te integrezi.

Ca să alergi, ca să mănânci, ca să scrii, lucruri pe care marea majoritate dintre noi le facem firesc.

Nu renunţă la vise

Acum în vârstă de 34 de ani, Gabriela Constantin, născută cu o malformaţie a mâinilor, a început să joace tenis de masă la adolescenţă. "A fost singurul sport pe care dizabilitatea mea fizică mi-a permis să-l practic", explică Gabriela, care are zeci de trofee la disciplina care, de fapt, a ales-o pe ea. A ajuns printre cele mai bune sportive la nivel mondial, iar tenisul de masă a ajutat-o pe Gabi să vadă lumea. Marele ei regret rămâne că nu s-a calificat la nicio ediţie a Jocurilor Paralimpice. Dar acesta este un vis la care Gabi nu a renunţat. Când nu joacă ping-pong, Gabriela este angajată cu normă întreagă la o firmă, unde se ocupă cu activităţi de secretariat.

Scrisoarea de încurajare

De Ziua Mondială a Scrisului de Mână, care se celebrează azi, 23 ianuarie, Gabriela a scris rândurile de pe acea foaie de hârtie ca să ne atragă atenţia că persoanele cu dizabilităţi, deseori marginalizate, uitate şi desconsiderate pot reuşi în viaţă, dar trebuie ajutate. "Ambiţia mea şi încrederea pe care oamenii au avut-o în mine m-au ajutat să reuşesc", spune sportiva, subliniind un lucru valabil nu numai pentru oamenii cu dizabilităţi, ci pentru fiecare dintre noi. Îndemnul ei merge mai departe de atât. Dacă doriţi să ajutaţi o astfel de persoană să-şi dezvolte darurile înnăscute, puteţi dona cei 2% din impozitul pe venit pentru Fundaţia Motivation România, al cărei site, motivation.ro, poate fi lesne accesat pentru detalii suplimentare.

O apreciază pe Partyka

Natalia Partyka este o jucătoare poloneză de tenis de masă. În vârstă de 27 de ani, ea participă atât la competiţii rezervate celor cu dizabilităţi fizice, cât şi la concursuri pentru sportivi întregi la trup, deşi s-a născut fără mâna dreaptă. Partyka este de şase ori medaliată cu aur paralimpic, dar are şi două trofee la Campionatele Europene, un argint în 2009, pe echipe, şi un bronz, în 2008, la dublu. Gabi Constantin îi mai enumeră printre jucătorii ei preferaţi pe Otilia Bădescu şi pe germanul Timo Boll.

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează