SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

CORESPONDENȚĂ DE LA MADRID Jaqueline Cristian, revenire superbă la Madrid, cu o serie de 11 game-uri!: „Sunt fericită pentru felul în care am luptat” » Următoarea adversară e o campioană de Grand Slam

Jaqueline Cristian, sărbătorind victoria de la Madrid Foto: Imago
Jaqueline Cristian, sărbătorind victoria de la Madrid Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 24 aprilie 2024 22:28 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 23:52

Jaqueline Cristian, 25 de ani, locul 73 mondial, s-a impus în primul tur al turneului WTA 1000 de la Madrid în fața polonezei Magdalena Frech, 7-5, 6-2, revenind de la 1-5 în primul set. În continuare, se va duela cu Barbora Krejcikova, campioana de la Roland Garros 2021.

Trei meciuri în tot atâtea zile pentru Jaqueline Cristian la Madrid, cele două din calificări, iar miercuri, partida din turul inaugural al tabloului principal, un efort susținut cu mult succes de tânăra jucătoare română.

Al patrulea duel programat pe Terenul 5, una dintre arenele exterioare, așezate de o parte și de alta a unei esplanade acoperite cu cauciuc, în aer liber, cu mult zgomot și vânzoleală a spectatorilor, o atmosferă diferită de cele trei terenuri principale de la Caja Magica.

Irina Begu, victorioasă la Madrid: „Am nevoie de ritm, de câteva meciuri în picioare, dar mă bucur de turneu”
WTA MADRID
Irina Begu, victorioasă la Madrid: „Am nevoie de ritm, de câteva meciuri în picioare, dar mă bucur de turneu”

Un duel pe care Jaqueline l-a început parcă în afara partidei, ca și cum ar fi privit din afară, intervenind sporadic în joc, în timp ce adversara sa, poloneza Magdalena Frech, 26 de ani, locul 51 WTA, aduna game-urile ca dintr-un pom scuturat.

S-a dus Frech până la 5-1, iar românca urma să servească pentru a rămâne în primul set. Acel game, reușit de ea cu emoții, după ce a salvat o minge de set a adversarei, avea să dea tonul unei reveniri superbe.

Jaqueline Cristian: „Nu-mi găseam ritmul, nu prea înțelegeam nici vremea”

„Am venit destul de devreme la bază și am avut niște meciuri foarte lungi înainte, mi s-a părut că efectiv parcă nu mai intram o dată să joc. Și când am intrat pe teren eram un pic deja obosită”, a explicat Jaqueline la final, la zona mixtă.

Adică nu-mi găseam ritmul, nu prea înțelegeam nici vremea, mingea mi se părea foarte grea din cauza vântului, era frig, jumătate umbră pe teren, era un pic de haos și mi-a luat ceva timp să mă adaptez”, a adăugat ea.

„Iar atunci când nu joci bine, pot să zboare game-urile foarte repede, dar ușor-ușor mi-am găsit ritmul, am început să joc foarte simplu, să mă gândesc, punct cu punct, să adun mingi și am prins încredere”.

De la 1-5, ea a câștigat primul act cu 7-5, apoi s-a îndepărtat ca un tren de mare viteză până la 5-0 în actul secund. Nu mai puțin de 11 game-uri la rând câștigate de româncă!

Jaqueline Cristian, revenire superbă la Madrid, cu o serie de 11 game-uri!: „Sunt fericită pentru felul în care am luptat” » Următoarea adversară e o campioană de Grand Slam
Jaqueline Cristian în acțiune la Madrid Foto: Imago

„În setul doi a fost mult mai bine, mai lejer și ea, normal, a picat după atâtea mingi de set și după ce era un control total în meci”, a explicat Jaqueline.

Până la urmă, s-a încheiat 6-2 în actul secund, o victorie care o duce pe Cristian pentru al doilea an consecutiv în turul al doilea la Madrid.

Normal că nu e o situație prea ușoară, dar sunt fericită pentru felul în care am luptat cu mine, pentru că n-am luptat foarte mult cu ea cât am luptat cu mine, și cum mi-am calmat vocile din cap și e, cred eu, un plus, chiar dacă n-a fost cel mai bun tenis al meu.

Am reușit să mă adun într-un meci destul de important într-o situație destul de dificilă, din care clar am de învățat și care clar mă ajută pentru tot ce urmează”.

Pe micuțul teren, susținerea a fost majoritară în favoarea lui Jaqueline, chiar dacă au existat și câțiva suporteri poloni.

Jaqueline Cristian: „Peste tot suntem susținute, le mulțumesc celor care au venit”

„Mi se pare că oricum peste tot unde mergem suntem susținute toate româncele. Avem o comunitate de români, prin toate turneele, iar românii sunt susținători și chiar vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit și care vin în continuare la meciurile noastre.

Chiar și aici dintotdeauna am avut galerie, inclusiv la meciurile din calificări, îi aud, îi simt și pe mine tot timpul mă ajută, mă încarcă chestia asta foarte, foarte mult și e frumos să ai oameni care te susțin”, a subliniat Jaqueline.

Ea vine după două competiții pe zgura verde, turneul de la Charleston, unde a ajuns în sferturi de finală, și întâlnirea de BJK Cup contra Ucrainei, disputată la Amelia Island și câștigată extraordinar de „tricolore” de la 0-2 după prima zi.

„Nu e mare diferență între ele. E un pic mai mai alunecoasă, poate să fie mai lentă, dacă afară e un pic mai frig și terenul e un pic umed. În general însă, e un pic mai rapidă și mai alunecoasă, dar nu se simte o diferență, trecem noi de la zgură la iarbă și apoi de la iarbă la hard. Ne adaptăm”, a detaliat ea.

Jaqueline și colaborarea cu Javier Marti: „Am încredere totală în el”

Cristian nu va juca joi, va avea o zi liberă bine meritată după trei la rând în care s-a aflat pe teren. Echipa ei a susținut-o de pe margine, cu răbdare și calm, în frunte cu antrenorul Javier Marti. Nu este prima colaborare cu tehnicieni iberici a ei, s-a și antrenat în Spania anul trecut în mare parte a timpului.

Spania, da, îmi place stilul lor de a antrena și felul în care văd tenisul. Mi se pare că se mulează bine pe stilul meu, pentru că eu am un stil agresiv, dar în același timp solid. Nu sunt nici big hitter, Rybakina sau, nu știu, Coco Gauff. Îmi place să am un echilibru, iar pe antrenorul de acum mi l-am dorit foarte mult.

Jaqueline Cristian, revenire superbă la Madrid, cu o serie de 11 game-uri!: „Sunt fericită pentru felul în care am luptat” » Următoarea adversară e o campioană de Grand Slam
Jaqueline la Charleston alături de Javier Marti, Horia Tecău și Dan Cristea Foto: Instagram

Deja de ceva vreme s-au legat lucrurile, de când lucrez cu el. Mi se pare că am îmbunătățit destul de multe lucruri în jocul meu. Am încredere totală în el și mi se pare că e un început de colaborare foarte bună și chiar sunt foarte pozitivă. Sunt nerăbdătoare să văd ce-mi rezervă viitorul”, a punctat ea.

Următoarea adversară e Barbora Krejcikova, campioană de Grand Slam, cu care s-a mai înfruntat o singură dată, pe hardul de la Sydney, în startul sezonului 2022. „Nu sunt genul care se uită la cine e peste fileu. Dacă eu sunt bine, pe asta o să mă focusez oricum.

Mi se pare că am șansele mele și că sunt într-un moment în care pot să joc cu oricine și vreau să joc cu cele mai bune. Sunt pregătită, deci chiar looking forward”, a avertizat românca.

Citește și:

Rafael Nadal: „Dacă Parisul ar fi azi, nu aș ieși pe teren să joc, senzațiile nu au fost bune”
ATP MADRID
Rafael Nadal: „Dacă Parisul ar fi azi, nu aș ieși pe teren să joc, senzațiile nu au fost bune”
România și-a asigurat primele medalii la Campionatele Europene de box
CAMPIONATELE EUROPENE
România și-a asigurat primele medalii la Campionatele Europene de box

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
Trandafir
Trandafir  •  25 Aprilie 2024, 08:52

Trei frumoase victorii, o urcare cu 4 pozitii in clasamentul WTA Live. Felicitari ! Astazi au meciuri Cirstea, Begu, Niculescu. Succes ! Cirstea, Bogdan, Cristian/la simplu, Niculescu/la dublu au asigurate locuri la GS Paris, turneu cu multe puncte WTA si bani.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează