OPINII  »  EDITORIAL

Non-știrea cu Neil Lennon beat

Editorial Alin Buzărin
Editorial Alin Buzărin

Articol de - Publicat vineri, 17 mai 2024 18:10 / Actualizat vineri, 17 mai 2024 18:10

Breaking news! Posibilul viitor antrenor al Rapidului s-a clătinat acum trei ani! O veste despre care unii cred că schimbă sensul rotației Pământului.

De obicei editorialele comentează informații, declarații, știri. Textul care curge mai jos va face o excepție, urmând să comenteze o non-știre. Și s-o desființeze, ca și pe cei care citind-o au tras concluzii de măicuțe prezbitere predicând despre desfrâu surorilor mai tinere, aflate în noviciat.

Un roșcovan clătinându-se

Așadar, cel care probabil că va veni în curând pe banca Rapidului a fost filmat în 2021 pe când era destul de turmentat. Zice-se că balansul roșcovanului antrenor nord-irlandez s-ar fi petrecut în holul unui hotel din Carlisle, Anglia, iar autorul neprețuitului filmuleț probabil că e un pierde-vară avid de notorietate, aflat prin preajmă.

Operatorul are totuși un merit: l-a recunoscut pe fostul antrenor al lui Celtic, doar nu te apuci să filmezi toți cetățenii turmentați.

Chestiune de meleag

Așa e când iei cinci titluri cu Celtic (în total Lennon a câștigat șapte trofee cu alb-verzii catolici). Dacă apari turmentat în public, ești imediat băgat în cerneală. Neil Lennon e nord-irlandez și, mai în glumă, mai în serios, se spune că irlandezii, fie ei de nord sau de sud, nu-și toarnă niciodată gin în cap, pentru că ei nu pot să ducă paharul mai sus de gură.

Mediu propice, așadar, ca și în Scotia, unde distileriile sunt aproape peste tot. Chestie de meleag! Peisajul nocturn al străzilor britanice ne e arhicunoscut. După o anumită oră, multă lume se clatină mai abitir decât Neil Lennon în hotelul acela din Carlisle.

Derapaj doar la propriu

De ce nu poate fi Neil Lennon antrenorul Rapidului dacă acum trei ani a fost filmat beat? Nu poate, pentru că unii dintre noi facem pe puritanii și spunem că dacă te-ai clătinat o dată, pe un filmuleț de câteva secunde, ești alcoolic pe viață, ai probleme de comportament, dai dovadă de imoralitate.

Atenții la nuanțe văd peste tot alcoolism, rasism, discriminare, sexism, bullying și, în general, cam tot ceea ce în spiritul care le guvernează lor viețile se înscrie în ampla și des folosita idee de derapaj. Aici însă derapajul a fost doar la propriu, în sensul că bietul Lennon cam derapa. Însă doar fizic.

Ce-o să-și mai audă!

Dacă va fi să semneze cu Rapidul, probabil că nord-irlandezul va fi taxat nu doar de propovăduitorii principiilor ascezei planetare, ci și de către publicul larg. Prin țară i se va striga ”bețivule!”, ”drojdierule” și așa mai departe. Cât timp lucrurile vor merge bine, suporterii Rapidului îl vor cruța, dar să te ții ce va fi dacă treaba va scârțâi!

Așa suntem noi, lupi moraliști, lipitori de etichete, judecăm oamenii după episoade prin care am trecut (aproape) toți. Dar firește că viciile altora (sau poate doar întâmplările ocazionale de acest gen) sunt mult mai de comentat decât ale noastre.

Dar cu Olaru ce-ați avut?

Cam în același registru se înscriu și mesajele pe care le-a primit recent Darius Olaru după petrecerea de titlu a FCSB-ului. Căpitanul s-a plans că în mediile online s-au găsit postaci care să-i scrie că în seara fericirii era cam matol. Băiatul zice că în autobuzul descoperit nici măcar apă n-a băut, iar șampania se terminase. Iată încă o știre din categoria non-știrilor!

Breaking news! Exclusiv! Căpitanul campioanei s-a turmentat! Și dacă o făcea, tot nu era vreo mare problemă. Puritanii de tastatură nu dau doi bani pe axioma lui Dănuț Lupu, „apă bei, apă joci!” Și n-au avut prilejul să constate că din băutură te trezești, dar din prostie nu!

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Comentarii (12)
robertoned
robertoned  •  19 Mai 2024, 17:47

Ce nu intelege nici ziaristul nici dl.Sucu.1.Daca vrei tu antrenor decat publicul rapidist,trebuie sa aduci unul FARA nici o pata.Macar din respect pt spectatori,cati i sa vina la neciuri. 2.Cu aducerea altui antrenor decat Sumi,domnul Sucu a mai pierdut un an ,sansa de a aduce cat mai multi abonati. Eu care urmaresc vechiul Rapid,ala cu ABBA,Rapidul din liga a 5 a,credeti ca anul urmator imi mai reinoiesc abonamentul? PS-dl Sucu l-ar fi trimis la scoala,la scoala de rapidisti, pe nea Mincea,pe Hizo....Pentru cunoscatori.

mr90
mr90  •  19 Mai 2024, 17:41

Excelent punctat !

gado
gado  •  18 Mai 2024, 17:37

Observ ca se poate, ca ne putem schimba opinia. E mai bine asa ! Hai sa nu-l "arestam", pe irlandez, inainte de a comite "fapta". Hai sa avem incredere ca sa poate schimba ceva in bine si la noi. Hai sa incercam sa credem ca "omul sfinteste locul". Avem un om (Sucu) care vrea sa schimbe ce nu functioneaza .. Ca este patronul Rapidului si nu al altei echipe, asta este alta problema ... dar nu a noastra ! Macar el incerca (pe banii lui, dar pentru placerea noastra a tuturor .. rapidistilor !) .. ce va iesi vom vedea .. eu sper ca, de aceasta data, va calcula bine si nu va mai rata tinta ! Dl Sucu trebuie sa fie atent la negocierile false, care pot creste nejustificat pretul unui jucator dorit de el ! Bugetul alocat pentru transferuri trebuie respectat ! Altfel vom ajunge de unde am plecat ... Lotul este destul de stufos, iar jucatorii sunt platiti sa joace nu sa stea pe banca la infinit ! Dl Sucu ar trebui sa se gandesca si la fundasi, sau la creeatorul de la mijlocul terenului (care ne lipseste de ceva timp) ... Lefter portarul Corvinului (imprumutat de la noi) este bun .. dar ce ne facem .. ca avem multi portari buni, dar tineri si fara experienta .. cum avem grija de ei ? L-am vazut pe Cr Iacob, ieri cu Botosaniul ... are plasament bun, este inalt, dar pare cam rigid ... Preparatorul fizic ar trebui sa lucreze cu el mai mult la mobilitate.. Abia astept sa inceapa noul campionat ... Spor la treaba dle Sucu ! FZR !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează