FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Andrei Cionca, ofertă neașteptată pentru Dinamo! Andrei Nicolescu se simte luat peste picior: „Atât valorează clubul pentru el? M-a întristat”

Andrei Cionca +4   FOTO
Andrei Cionca

Articol de , , - Publicat marti, 22 august 2023 17:24 / Actualizat marti, 22 august 2023 18:34

Astăzi a avut loc ședința acționarilor de la Dinamo. La finalul întrunirii, oamenii cu banii din „Ștefan cel Mare” au oferit mai multe reacții legate de temele aduse în discuție în cadrul întâlnirii. Noul acționar Andrei Cionca a propus să cumpere 10% din acțiunile Red&White și a oferit suma simbolică de 1 leu în schimbul pachetului, ofertă care l-a dezamăgit profund pe Andrei Nicolescu.

Andrei Cionca, proaspăt acționar la trupa alb-roșie, a spus că a făcut o ofertă pentru a prelua 10% din acțiunile Red&White la prețul de 1 leu și așteaptă un răspuns din partea conducerii clubului în cursul zilei de azi. 

Cionca deține în prezent 28 de acțiuni din cele 128 pe care le au în proprietate cei de la Dinamo Socios, pe care le-a luat tot cu prețul simbolic de 1 leu. 

A 14-a mutare a verii la CFR Cluj » Ardelenii au transferat un atacant cu 22 de goluri marcate în stagiunea precedentă
MERCATO
A 14-a mutare a verii la CFR Cluj » Ardelenii au transferat un atacant cu 22 de goluri marcate în stagiunea precedentă

Andrei Cionca, ofertă simbolică pentru 10 la sută din acțiunile Red&White

Red&White deține 80,77% din acțiunile totale ale clubului Dinamo. 

La ultima majorare de capital, din iunie 2023, Red&White a ajuns să dețină un total de 11.765 acțiuni, împărțite între Eugen Voicu (49,3%), Andrei Nicolescu (32,3%), Team Sport Managament (10%), Synotech (5%) și Dan Gătățianu (3,4%).

Așadar, Andrei Cionca ar dori să preia un procent de 10%, adică 1176 de acțiuni, la prețul de 1 leu. Prin comparație, Dinamo cerea 1170 de euro în schimbul unei singure acțiuni, pe Seedbrink, platformă online de finanțare.

VIDEO. Andrei Cionca, acționar Dinamo: „Plătesc 1 leu pentru 10 la sută din acțiunile celor de la Red&White”

„Mesajul pe care noi trebuie să-l dăm trebuie să fie unul de unitate, pentru că doar așa putem mișca lucrurile înainte”, a declarat mai întâi Andrei Cionca.

Chestionat cum s-ar putea ajunge la un consens între el și ceilalți acționari, Andrei Cionca a răspuns: „Am făcut o ofertă pentru a prelua din pachetul celor de la Red and White, pentru că acolo mai sunt singurele acțiuni disponibile. Am fost întrebat de ce am luat doar 28 de acțiuni și le-am explicat că doar atât am putut lua din acel pachet cedat de domnul Cornel Dinu către Dinamo Socios.

 Am făcut o ofertă de a prelua 10% din acțiunile Red&White pentru 1 leu și aștept azi un răspuns. 

Același lucru l-am făcut și cu cei de la Dinamo Socios, pentru că situația este una dificilă. Într-o companie aflată în insolvență, un acționar nu are drepturi, ci trebuie să vină cu banii. Aștept un răspuns pozitiv azi referitor la ofertă. 

Dacă vor accepta mă voi implica mai activ și voi aduce ceva din know - how-ul meu pentru restructurare. Dacă vom rămâne cu cele 28 de acțiuni mai mult voi sta. Dacă mi se va aproba oferta, voi veni proporțional cu sumele care vor fi solicitate de cel majoritar”, a precizat acesta. 

Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo: „Atât valorează clubul pentru domnul Cionca?”

Andrei Nicolescu s-a enervat în momentul în care a fost întrebat despre intenția lui Andrei Cionca de a cumpăra cu 1 leu pachetul de 10% din acțiuni.

„Fără să jignesc pe nimeni, dar atât valorează pentru domnul Cionca clubul Dinamo? E trist dacă dânsul oferă 1 leu! Dacă vrea să bage bani în Dinamo, să vină ca și ceilalți acționari în Red and White și să pună banii. Atunci va avea garanția că acei bani ajung în Dinamo. Pe mine m-a întristat că un dinamovist a făcut o ofertă de 1 leu”, a comentat Andrei Nicolescu.

Nicolescu a continuat declarațiile: 

„Ne aflăm într-o procedură de insolvență care are niște termene. Din acest punct de vedere ne consultăm cu administratorul judiciar și folosim cea mai bună soluție pentru clubul Dinamo pentru a avea predictibilitate”. 

Andrei Nicolescu nu se teme de o eventuală depunctare a clubului: „Haideți să nu fabulăm! Există o procedură și în cazul în care cineva rău intenționat ar utiliza o procedură de faliment. 

Acum toți cei care ar avea ceva de primit au semnat pe noul plan de reorganizare, astfel au acceptat reeșalonările și restructurarea. Asta echivalează cu mai mult de o semnătură prin care se reeșalonează datoriile în plan. 

Nu știu dacă e vreo cerere de intrare în faliment, dar s-au vehiculat atâtea in presă și «binevoitorii» vor să pună mâna. Există un triumvirat cu oameni care vor să facă valuri la echipă”. 

VIDEO. Cum comentează situația Răzvan Zăvăleanu

Întrebat despre dorința lui Andrei Cionca de a cumpăra 10% din acțiunile clubului, Zăvăleanu a răspuns: „E bine că-si dorește să investească mai mult la Dinamo. Dar așteptăm un răspuns de la cei de la Red and White. Deocamdată sunt poziții eterogene între acționari și de asta îmi doresc să se alinieze că să ajute Dinamo”. 

Răzvan Zăvăleanu nu știe dacă noul termen fixat de Tribunalul București (4 septembrie, ora 10:00) în dosarul privind planul de reorganizare al lui Dinamo va fi respectat, dată fiind greva magistraților: „Sunt destul de circumspect. Vorbim în continuare de greva magistraților. 

Nu vom ști cum va trata judecătorul nostru speță noastră, dacă va mai fi greva în acea perioadă. Clar este mult mai ușor pentru orice acționar dacă această modificare de plan trece. 

Dacă nu va trece planul, mă aștept ca acționarii sa acționeze ca atare și sa plătească așa cum au de plătit pe planul pe care îl avem pe rol”. 

Citește și: 

Istoria secretă a Rapidului: blaturi pentru câștigarea primelor două titluri. Mărturii incredibile: „Hai, mă, copii să facem egal!” + regia tovarășilor Pădureanu și Lucescu

S-a păcălit! Cum a pierdut Becali 2,5 milioane de euro

Citește și:

„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (34)
therealreddog33
therealreddog33  •  25 August 2023, 11:30
Postat de rocky3 pe 24 August 2023, 14:22

A zis ca primește și pe rev0lut! ;)

Dacă vinde, acum ii transfer banii, ma pui în contact cu el?:))

rocky3
rocky3  •  24 August 2023, 14:22
Postat de therealreddog33 pe 22 August 2023, 18:52

Cum naiba ajung toți râșii la Dinamo? Îl întreb, dacă eu îi ofer doi lei (100% mai mult față de oferta lui) pe cele 28 acțiuni ale lui, mi le vinde mie? Ii transfer mâine banii, cu PayPal ????

A zis ca primește și pe rev0lut! ;)

ray51
ray51  •  23 August 2023, 10:56

Plan de reorganizare si redresare... Imi suna tare ciudat. Nu dau nici 1 leu pe intiativele astea care-mi omoara simturile si mai ales Clubul. Parca vorbim de pozitia UE fata de Romania. Va dam dar sa vedem ce dati in schimb. Rata e de 1 la 1000. Pentru 1 leu dam 1000. E groaznic.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează