FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Ovidiu Burcă, mesaj pentru cei care l-ar vrea plecat de la Dinamo: „Dați-mi puțin timp, vă rog frumos!”. L-a „citit” pe Dorinel Munteanu

Foto: Ovidiu Burcă înaintea duelului cu Oțelul Galați
Foto: Ovidiu Burcă înaintea duelului cu Oțelul Galați

Articol de , - Publicat joi, 28 septembrie 2023 14:02 / Actualizat joi, 28 septembrie 2023 14:24

Ovidiu Burcă, 43 de ani, a solicitat răbdare pentru Dinamo, revenită în Liga 1 cu noutăți în lot, și a spus că nu-și simte postul amenințat.

Dinamo a uitat să câștige în Liga 1. De fapt, în ultimele trei etape, a înregistrat doar înfrângeri pe linie, fără gol marcat, în schimb încasând 7!

Vineri seară, de la ora 21:00, Dinamo se deplasează la Galați pentru runda cu Oțelul, o echipă care se află în cu totul altă situație decât cea a ”câinilor”. După o serie de 8 egaluri în 9 etape - doar FCSB a învins în orașul de la malul Dunării -, trupa lui Dorinel Munteanu a învins în Bănie, pe FCU Craiova, scor 2-0. 

A fost „motorul” lui Dinamo în primăvară, în Liga 1 nu a arătat nimic: „Răbdare, timp, nivelul e superior”
DINAMO
A fost „motorul” lui Dinamo în primăvară, în Liga 1 nu a arătat nimic: „Răbdare, timp, nivelul e superior”

Marți, în prima partidă din grupele Cupei României, gălățenii au învins lejer, scor 4-1, în deplasare pe SCM Zalău, liderul Seriei C10.

VIDEO. Ovidiu Burcă știe ce pot Oțelul și Dorinel Munteanu: „Va fi intens”

Ovidiu Burcă a avut tangențe cu Galațiul. A fost directorul sportiv al clubului în 2015. Știe că va fi un stadion plin vineri seară, care va pune presiune suplimentară pe Dinamo. Știe și ce poate Dorinel Munteanu, care a readus Oțelul pe prima scenă, după ce a preluat clubul în liga a treia.

”Va fi un meci intens. Eu, personal, cunosc foarte bine modul în care trăiesc oamenii din Galați fotbalul, am lucrat acolo. Ne va aștepta un stadion plin. Dorinel Munteanu pregătește echipele lui la limita superioară a regulamentului, ne va aștepta un meci intens, dificil.

Oțelul a bifat o serie de egaluri, apoi a venit victoria de la Craiova. Echipele lui Dorinel sunt bine pregătite din punct de vedere defensiv. Știu cum pregătește jocul, cât de atent e la toate detaliile. Defensiv, Oțelul e bine pregătită și e letală pe contraatac.

5goluri a marcat Dinamo în dubla cu Oțelul din play-off-ul ligii secunde în primăvară, victorii și la ”Arcul de Triumf”, scor 3-0, și la Galați, scor 2-0

Putem numi Oțelul echipa-surpriză a campionatului. Și-a îmbunătățit lotul, echipa e schimbată față de anul trecut”, a declarat Ovidiu Burcă la conferința de presă.

Ovidiu Burcă a evidențiat un detaliu care-i place la jocul lui Dinamo: „Adversarii ne felicită după meciuri”

Antrenorul dinamovist a uitat de victoriile ”câinilor” din play-off-ul eșalonul secund, din lunile aprilie și mai 2023.

”Orice meci are istoricul lui, nu putem compara contextul de acum cu cel din sezonul precedent. Noi suntem într-un proces de tranziție, nu putem spune că avem o echipă închegată, solidă, încercăm să creștem de la meci la meci. Ar fi momentul să învingem”, a reacționat Burcă, referindu-se la faptul că ultimul succes al lui Dinamo, 3-2 cu Voluntari în deplasare, datează de pe 19 august.

În continuare, Ovidiu Burcă a solicitat timp pentru el și echipa lui. Și este optimist că o va scoate la capăt cu Dinamo.

”Nu sunt antrenor de rezultat, îmi place să mă înham la o muncă de durată. Deși, în fotbalul de azi, rezultatul e cel ce contează, dar este important modul în care le obții.

Suntem într-un proces de reconstrucție, rezultatele vin mai repede sau mai târziu. Important e să ne menținem linia, calmul. Chiar dacă n-am obținut victoria în ultimele meciuri, eu cred că am înregistrat un progres, sunt ferm convins că vor veni victoriile.

Dacă ne îmbunătățim faza defensivă, să fim mai agresivi în tranziție, cred că echipa va obține și victorii. Suntem aproape. Adversarii ne respectă și ne felicită pentru joc după meciuri, ceea ce ne oferă încredere. E un semnal că este mai bine”, a mai comentat tehnicianul.

Mesajul lui Ovidiu Burcă pentru cei care l-ar vrea plecat de la Dinamo + Ce probleme de lot are

Chestionat dacă s-a gândit vreun moment dat să renunțe sau să renunțe presiune asupra lui, antrenorul a fost ferm în reacții.

”Nu resimt presiune, nu simt că am postul în pericol. E devreme să facem astfel de discuții. E devreme pentru lucrul ăsta. Cred că sunt și în asentimentul conducerii. Am zis că va fi mai greu chiar și decât începutul din Liga 2. Au venit jucătorii destul de târziu, e normal să aibă nevoie de timp de adaptare. Cât despre subiectul demisiei, demiterii, dați-mi puțin timp, vă rog frumos!”, a reacționat Ovidiu Burcă.

În încheiere, a spus că are probleme de lot. Amzăr va fi suspendat, cumul de cartonașe, apoi sunt alți trei accidentați. ”Ahmed Bani a avut o problemă musculară, am preferat să-l ținem departe la meciul cu Craiova. Ilic și Homawoo sunt nerefăcuți”, a explicat el.

VIDEO Dinamo - FCU Craiova // Ovidiu Burcă a prefațat partida de la Galați de peste trei zile: „Va fi un meci dificil, însă nu îmi e frică de nimeni”

Citește și alte știri:

Ce a câștigat Hakim Abdallah, chiar dacă nu a dat gol pentru Dinamo contra oltenilor. Poate fi un atu pentru „câini” la Galați

Jucătorul trecut pe la AC Milan și Inter și ajuns la U Cluj își face o prezentare WOW: „Sper să pot fi un Pirlo. Sau măcar să port același număr pe tricou”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (7)
creeperno534
creeperno534  •  28 Septembrie 2023, 22:38

Uita-te la Fcsb sau Rapid daca ti-e scarba

yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  28 Septembrie 2023, 16:43

Du-te Burca dupa Dica !!! Mi-e scarba sa ma uit la ce joaca Dinamo !!!

yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  28 Septembrie 2023, 16:42

Bah baiatule ce timp sa-ti mai dam !!! Esti limitat !!! Acelasi stil de joc fara orizont il practici de 2 ani !!! Esti un antrenor fricos care joaca la meci nul ..

Vezi toate comentariile (7)
Comentează